Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz chubby2o6 #264007 üzenetére

    Szerintem két dologgal lehet elcseszni a hidraulikus fék beállítát. Az egyik, hogyha - ahogy írod - túl izomból megtépi az ember a fékkart, akkor a tárcsa elhajlik és úgy rögzül. Főleg akkor jöhet ez létre ha adapterezve van például 180-asra elől és a kúpos alátétek (amivel például a Shimano adapter jön) nem áll be egyenesbe hanem ferdén.
    Másik amikor meghúzza az ember a csavarokat, akkor el akar csavarodni a féktest, ezért ellen kell tartani. Érdemes ahogy írtad, felváltva meghúzni a csavarokat, ügyelve arra, hogy ne mozduljon semerre a féknyereg. Természetesen végig behúzva legyen a fék. Ha ezekre ügyel az ember akkor kizárt, hogy rossz legyen. Ha mégis beleér, akkor meg kell vizsgálni a rotorokat, hogy nem a koptak el 1,5 mm-re vagy alá. Akkor rögtön csere. Ha nem kopott el, csak rossz minőségű, akkor is csere normális minőségűre.

    Nekem ez a "körfűrész" Ashima bevált, még a másfél éves mechanikus tárcsafék sem nyomott bele 8-ast, pedig az csak egy oldalról nyomja. A hátsó Extenddel sincs gond, így maradnak, pedig tartottam tőle, hogy majd kiderül cserélni kell őket. Mindenesetre ha elkopnak, akkor vagy A2Z tárcsák vagy Shimano RT66 lesz az utódjuk.

Új hozzászólás Aktív témák