Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    Sziasztok,

    lassan 6 éves kisfiam épp knövi a 16"-os bringáját (most 118 cm), így egy 20"-osra szeretnénk neki cserélni. Eddig a 12" futóbicikli után sima, váltó mentes 14", majd 16" jött a Decathlonból. Mindkettő rendben volt, de ezek 1-1,5 évig kellettek csak, most viszont a 20" már inkább 2-3 évre kellene. (Majd x2 minden, mert van egy 1 éves kistesó).

    Teljesen "alap" felhasználás, azaz helyi járat, komolyabb túrák egyelőre nincsenek, max. 10-15 km. Az első kérdés, hogy itt már előjönnek a 6-7-8 sebességes váltók a hátsó tengelyen, ez jó ötlet-e ebben a korban, hogy szokja. Részben ez is lenne a váltás oka, az emelkedőn a 16" 1 sebességes gépet nehéz tekerni, aszfalton egyenesben meg hajt, mint a mókus... :)

    Második kérdés, hogy itt is OK-e a Decathlonos 75e Ft-os alap gép, vagy ez a kék, vagy esetleg ez a túrakerékpár. (Összefoglalóban láttam, hogy Decathlon ajánlott bolt). Ránézésre jónak tűnik, Shimano váltóval és váltó védővel szerelt. Ennél webshopokban csak kicsit olcsóbbakat láttam 60-65e között, számomra ismeretlen váltóval, de szép, rikító színekben, de a beüzemelést is inkább a boltra bíznám ha lehet. Így a Székesfehérvár / Érd / Budaörs / Buda tengelyen (esetleg M0 dél) tudnátok-e ajánlani bringa boltot, ahol kipróbálható / megvehető ajánlott bringa ebben a kategóriában.

    Előre is köszönöm a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák