Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #234650 üzenetére
Vegyed meg, ennél jobban ennyiért nem találsz, egy jobb váltó és hajtómű együtt kerül ennyibe.
jjeahh...valószínűsítem, hogy egy átlagos kerékpáros alatt elment volna 20 évet. Sok, általunk, félmuglik által is hajtott kerékpár elvérezne ha valamelyik állat onnan kezelésbe venné (vagy kölcsön adnánk triálbojnak )...ez a tesztek lényege.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234651 üzenetére
De végül is akkor melyik az a méret ami alapján kell vagy ideális választani?
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234653 üzenetére
175
-
Speedy007
őstag
válasz andrisbandi #234654 üzenetére
Nem hiszem mert van egy csomó oldal és az egyiken úgy írták le hogy tegyél valamit a lábad közé hogy kényelmesen elférjen utána a könyv tetejétől a padlóig kell le mérni. [link] e szerint néztem
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz andrisbandi #234606 üzenetére
Ritkaság egy ilyen összehasonlítás. Kimondottan jól sikerülnek érzem a verdiktet és melyiket kinek ajánlják.
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #234649 üzenetére
Én nem sok értelmét látom. Normális használat mellett nem mennének tönkre és saját pénzből vett biciklit nem hiszem, hogy bárki így szétcseszné. Ha az ember a segge alá kapja tesztre és nem kérik vissza az árát, akkor fordulnak ilyenek elő. Kissé a JerryRigEverything videóira emlékeztet, amkor kettétöri a mobilt meg öngyújtóval cseszteti a kijelzőt.
Más: Láttátok ezeket: [link] Az MTB verzió nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #234655 üzenetére
Ott a méretválasztó, M kell neked...de ha véletlenül L-es, az se riasszon vissza, úgy is jó lesz, ha újszerű jó vétel ez 40e olcsóbban. ...ha meg fulton meglátja azt a kitámasztót megöli a sárga irigység.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234659 üzenetére
De az milyen magasságnak felel meg? Mert amit linkeltem jófogáson hirdetés Riverside 500-ról 50-s méret az itt található táblázat szerint nekem kicsi de ha jól mertem a belső lábszár magasságot és mellé be írom a magasságomat akkor jó. Akkor mi van ilyenkor?
-
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234661 üzenetére
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234661 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Speedy007 #234663 üzenetére
Az a belső lábhossz 10 centivel alacsonyabb embereké
175 cm magassághoz az átlag; 76-80 cm.Üsd be egy bicaj méretkalkulátorába a hibás adatot; 175/73; nem lesz ajánlat...
Méréskor nem kényelmesen kell feltolni a könyvet a műszerhez, hanem szorosan, minha ülnél a nyergen.
Arányos testalkattal felnőttként középérték fog kijönni; 78 cm kb.Nekem is pont ennyik az adataim 175/78
Cube M-es összelós tökéletes lett. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #234662 üzenetére
Ez egy félnótás, olyanokat ír, hogy első, hátsó váltó mikor első nincs is, meg olyant, hogy sztender (!) Hívd fel és olvastasd le vele mit ír a vázon mint méret...ott lesz a támvilla/nyeregcső váz hegesztés alatt.
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234665 üzenetére
Elvileg ez pont az én méretem lesz és még olcsóbb mint a Riverside mert azt még fel kell szerelni extrázni ez meg alapból ilyen [link] ráadásul nem a fekete vagy annak tűnő. Nézegettem itt a korábbi témákat a Pegasus márkáról rosszat nem írtak róla.
-
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234667 üzenetére
Utóbbi nem annyira fontos mert aksis lámpákat használok.
-
Ringman
nagyúr
valami ilyesmi nem lenne jobb? [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gaben92
őstag
Borsodban így “híjják” csak senki se tudja, hogy írják magyarul. Englissül ugye stander lenne (tudom, hogy amúgy kickstand de ebből van eredeteztetve) de ha abból indulok ki, hogy a Jenniffer magyarul helyesen Dzsennifer, a maláj tigris meg Szandokán, akkor a sztender még jó is lehet.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fall-N #234658 üzenetére
& #234651 Hasaggymeg: nem ugrabugrálok akkorákat, de ami náluk egy teszt alatt tönkremegy, azt én nem merném megvenni, mert esélyes, hogy hosszú távon nálam is törne. Itt a DT kerék.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #234669 üzenetére
Dehogy nem.
#234670Gaben92...en meg azt hittem a sztenderd szó lett elírva. 🤭 Amúgy meg ha már mindenképp sztárokról nevezed el gyerekeidet itt kishazánban akkor inkább Dzsenifer mint Jennifer, és Dzsesszika mint Jessica.
#234673szimpláncsak...csak ruha szélellenállási tesztek ne jöjjenek, akkor lesz igazán bajban! 🤭
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234674 üzenetére
Szerintem ez sem lehet rossz [link] olcsóbb mint a Pegasus itt van a "szomszédban" igaz nem agydinamos amit sosem fogok használni így nem drága hozzá a felni. És 3 cm-vel nagyobb váza van
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234674 üzenetére
csak ruha szélellenállási tesztek ne jöjjenek, akkor lesz igazán bajban! 🤭
Bicycle Quarterly has also tested different bike and gear setups in a wind tunnel.
At 32KPH, they found that the difference between a close-fitting jacket and a looser rain jacket is an 8% difference in terms of wind resistance, which according to my estimations is around 2% slower cycling speeds.
Want to lift your bars 20mm higher? That’ll cost you 1.5% from your baseline speed.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
andrisbandi
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #234679 üzenetére
Clever!
ZavaBalazs...azt a kormányszárat nézve még 2 feszes cicanadrág is elkelne a teljeskörű kompenzáláshoz.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz szimpláncsak #234673 üzenetére
Nem baj, vesz egy Csepel Deepspace biciklit, az úgyis acél (jobban mondva CroMo).
-
Ringman
nagyúr
105-5800-as hajtókarnál kicserélhető a bal oldali kar 7000-esre? 4iii powermeter most 245€, mondjuk szín sem stimmel, mert az fekete az a hajtás meg ezüst
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
Toltam egy vidéki DH-t nem bírtam ki, befogtam a "piroskát" egy "kanyarra". Tettem neki kulacs tartót, meg hogy a garmint rá tudjam fogatni , stucni leenged kicsit agresszívebb geora és go a közeli erdős szőlős akármibe felfedező túrára. Hát 120 pulzus mellett 22 km/h repesztettem lakotton belül 2 órás út volt minden volt ami szem szájnak ingere. Emelkedő csökkenő...
-1 fok volt, út szörnyű latyakos **s. De az erdős rész már jobban tetszett, ez még nem igazi hó de már alakul. (kár hogy nincs erre normális erdő) Felülre a NW revolution ment (vastag) meg a reload dzseki. minden jó volt, nem fáztam kesztyű is pöpec, egészen míg le nem dobta a láncot kint a ***. Kesztyű levesz lánc vissza, kéz lemos hóba - csontá fagy, kesztyűn belül ököl, "tik tak"..aztán vissza húz ahogy kell = út végéig tökéletes volt. Szal hiába alacsony intenzitás jó volt -1 fokban is. (jó lesz ez tovább is). Felfedeztem a zegzugokat, csapásokat, szemüveget levettem jobb volt most nélküle. Következő manőver, a 800-ftos bal pedál esett le, szorult a csapágy(pedig be volt állítva) kitekerte magát. F*a... tolhattam a bringát pár km után első háznál kértem kulcsot, visszahúz, hazateker. Bringa élményfaktor zéró - tekerés jól esett. Csak úgy mentem az emelkedőkre 1 es áttéttel
nem az én világom ez a saras puliszkás városi faktor. De az erdő szép volt, letisztult táj, csend, tetszett. -
Speedy007
őstag
válasz fulton #234685 üzenetére
Ezen vagyok anno mikor nem szálltak el az árak akkor is egy "közlekedő edényt" akartam így lett a Neuzer. Most is ehhez hasonlót csak a Neuzer-től jobbat. Ráadásul itt javasolták a Trekking kerékpárokat azok még átlagos földi halandó sem nagyon engedheti megának újonnan minőséget venni. Decathlon-os márkában nem bízom hiába nagy a reklám értéke végül is az is "hipermarketes" kerékpár
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #234684 üzenetére
Ha teheted egyszer próbáld ki szezonban a terepezést jobb bringával, ne olyannal, amiről kilóméterenként leesik valami . Legyen 29er, legalább egy levegős telóval, hidraulikus fékkel és Deore hajtással. Mondjuk szerintem az elején egy bármilyen hidrós fékes 29errel nagy élmény, de tény, hogy nem mindenkinek való, kétféle bringás van, aki szereti ha simán surran mint a kacsafos és aki szereti ha ráz . Van nekem is ismerősöm, aki párszor eljött montizni, de kb minden tekerésen esett egy nagyot, utálta, hogy mindene koszos, a 20%-os emelkedőkön meghalt, szenvedett a sziklás, gyökeres részeken. Pár tekerés után le is mondott az mtb-ről, de az outizást szereti. Érdekes módon szaladva többen szeretik a terepet is, csajok is. Pedig montival messzebb jutsz, mint futva
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
válasz Speedy007 #234686 üzenetére
Ha szereted ezt az egészet, sokat is mész, akkor engedd el ezt a belépő kategóriát, mert csak ráköltöl majd. Egy normális bringát vegyél (egyszer kell beruházni rá). De ezt Neked kell érezni miként van jelen életedben a bringázás. Felesleges túl agyalni a 80e ft os kategóriát. (attól hogy veszel egy 20k val drágább bringát nem lesz jobb a mostanitól).
Dekások szerintem jó árértékben mennek.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz jjeahh #234687 üzenetére
Egyik hogy nincs olyan táj itt mint ott, (legfőbb érv) a másik hogy azért veszélyesnek tartom ám, itt is figyelni kellett, itt egy ág, ott egy tövis szúrós belógós..nagyobb sebességnél meg pláne. Így egyszer kétszer tök jó, de ez is unalmas lesz mivel nincs pálya. Erre meg bringát nem éri meg venni Erre jó hogy lejön a hó, szép a táj és kimegy az ember kicsit a természetbe tekerni feldob egy két láncot két 160 pulzus emelkedő közt levezetésnek haza gyalogol tolva a kerékpárt
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz fulton #234688 üzenetére
A Jófogás és társain árult ausztriai lomizott bicókkal is lehet közlekedni. Egyszer vettem, ahogy említetetted; megnéztem, rendben volt... használtam pár évet, majd az is aki ajándékba megkapta. 20-30 éves technika, kicsit megkopva, de vigyázva rá teljesen jó melóba járni, boltba, stb.
A dekás 2-300 ezressel óvatosan már sportolni is lehet, garis paripák.
Kár, h nem lehet rábeszélni az embereket erre a minimumra.Aki meg rendszeres sportolásra venne bicót, azt tudja,h ez luxus dolog volt eddig is. A dekások, a drágábbak, belépőnek elmennek.
Még 2017-ben nyergeltem át összetelósra egy használt német bicóval.
Két fizetésnyibe került, rendesen lesokkoltam a munkatársakat... pedig a parkolóban nem egy 4 kipugogós spotkupé szokott állni. A magyar felfogás szerint az autó megéri.. bármennyibe is kerül, hiába, h nem tudod kihasználni. A bicó meg, amit minden nap használsz, az pénzkidobás -
parandroid
félisten
válasz Speedy007 #234686 üzenetére
Most annyiért akarsz jobbat venni, mint a régi vackod, ami akkor 100e-be került, csak közben duplázódtak az árak. Azaz amit most kapsz ugyanannyiért, az 2x olyan szar lesz.
Amúgy ja, Dceathlonban a kínálat legalja az a szint, mint a hiperes, noname szarok. Talán azoknál azért kicsit jobb. De nem is azt ajánlottuk, hanem épp azt, hogy kicsit feljebb célozz.
Amennyit te rászánnál, annyiért használtan is nehéz jó biciklit találni, újan meg dupla annyiért sem lehet. Elszaladtak az árak, ez van. Nem a mi hibánk, de ha ettől neked jobb, akkor bocsánatot kérhetünk érte.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Speedy007
őstag
válasz andrisbandi #234691 üzenetére
Végre valaki . Éves szinten hordtam eddig a Neusert Nelson-t megadok mindig mindent amire szüksége van az akkori árának(60.000 körül volt) a duplája van benne most, nemrég egy hete volt full generálon fék és bowden csere hátsó hajtómű csere kerék centirozáson és annak csapágyainak zsírzása valamint váltók beállításai
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz andrisbandi #234691 üzenetére
Lezongorázták a forrásokat, kevesebbet fognak vissza mint repesgették, na szerintem meglesz az a 400 alatti eu(bár a kormánynak nem érdeke), meg dodó is 350 körül.
-
Speedy007
őstag
válasz Csokicsibesz #234693 üzenetére
Elnézést kérek ha be találtam ezzel másoknak erre azt tudom mondani hogy jót kell ki fogni. Mobiltelefonos hasonlattal élve Xiaomi esetén is hasonló van aki szidja mint a bokrot mert sok a baja vele még más ugyanazzal a típussal semmi gondja nincsen
-
Csokicsibesz
tag
válasz Speedy007 #234696 üzenetére
Nem erről van szó. Tudni kell mit veszel. Ha van egy váltó szett az minden bringán ugyan úgy fog működni. Ugyan ez igaz a többi komponensre is.
A Decathlon rengetek kerékpárja tekintetében a legjobb ár-érték arányon értékesít. Ez tény, akkor is ha neked nem tetszik.Meg kell nézni a piaci árakat, meg kell nézni mire használnád és ahhoz az igényhez kell venned terméket. 200-300 ezer ft közötti áron felesleges várni verseny cuccokat, mert azok nem ezen az áron mennek.
Ha tudod, hogy mit veszel akkor nem fogsz csalódni.[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Csokicsibesz #234693 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest