Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz Kickass #197300 üzenetére

    :R Egyébként nekem pont a McKenzie-n volt olyan gyakorlat, hogy oldalt fekve az egyik lábat behajlított állapotból majdnem nyújtott lábig mozgassam (idegmobilitás gyakorlat). Rájöttem, hogy ez ugyanaz, mint amit a bringán csinálok. El is kezdtem aszfalton, égbe emelt kormánnyal tekerni, és mire hazaértem, addigra megszűnt a fájdalom. Nem csoda, hisz amit tornán megcsináltam 3x10 ismétlésben, azt a bringán jóval többször. Annyi veszélye volt, hogy ha gond van (esés, hirtelen lelépés), akkor rosszabbodhat.
    Egyébként a combok és a segg nyújtására kell figyelni még, mert ha egy izom nagy terhelést kap és nincs lenyújtva, akkor összehúzódik. Mivel a combizmok a gerinc és környékéhez csatlakoznak, ezért el tudják azt húzni és meg is van a deformáció, félre terhelés. Nekem például az ágyéki 4-5-ös csigolya között van a sérv, úgy derült ki, hogy a bal lábam fájt hátul, de most ha megerőltetem és ismét fáj, akkor a bal combot hengerezve és nyújtva (pár nap alatt) elmúlik. Gyógytorna gyakorlatok + nyújtás/hengerezés, ez a megoldás (de én sem csinálom sajnos rendszeresen :((( ).

    Fontos: amit itt leírok, azt a saját szavaimmal megfogalmazva írom, biztos nem ez a helyes megfogalmazása a dolgoknak, szóval mindenképp keressétek fel háziorvosotokat, gyógyszerészeteket!!! :K

    [ Szerkesztve ]

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák