Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    Crosskovácsi maraton, Nagykovácsi
    2016 óta tervezem, hogy indulok a sokak szerint legjobb szervezésű magyar maratonon, de mindig közbejött valami fontos program, vagy betegség. Idén kicsit izgultam, vajon mi fog velem történni a verseny előtti időszakban, de szerencsére megúsztam, így a kánikulában ott állhattam a rajtnál a tűző napon. :) Tudtuk, hogy meleg lesz, a szervezők is jelezték, hogy mindenki figyeljen a frissítésre, az itatókon fejenként 3,5 liter vízzel számoltak, amire szükség is lesz. A rajtterület a Kastélypark füves területén volt, innen indul mindenki egy 5 km-es felvezető körre, majd visszaérve a parkba megy tovább a pályára. Az első itató a kis kör végén volt, ezen kívül volt még 3. A terv az volt, hogy minden itatóig megiszok egy kulacs vizet, ott újratöltik, így talán nem fogok kiszáradni. Ezen kívül nem kellene a szokásos 170+ -os pulzussal nyomni az első órát, hanem ésszel 165-ig max. Elindultunk, végig a parkolón aszfalt, gyeprács, majd jobbos kanyar és jön a köves mászás. Nem esett jól, de (az elején kívül) mások se mentek nagyon, a pulzus meg 163. Akkor ma nem fog virgonckodni senki. :D Kis kör (5km/150m szint) vége, egy meredek füves csapatás+kis erdei résszel visszaérünk a központba, első itató, egy pohár vizet feladnak, megiszom... 40 fokos mert a napon volt, király! :C Ismét mászunk, iszok a gumibogyó szörpből, hogy legyen folyamatosan kraft, jön egy lejtő, köves lefelé, 4-5-en lehetünk együtt, én megyek elöl. Egyszer csak kiabálnak, hogy "Kulacs! Elhagytad a kulacsot!" Lenézek, a szörpös az, b+!!! Fék, oldalra ki. Futás vissza a pálya szélén a bozótban, mert a pályán mindenki jön szemből a lejtőn, mint az őrült. Megvan a kulacs, pont nem jön senki, futás vissza. Miért kell visszamenni? Abba van bekeverve az egész versenyre az elemózsia, abban van az energia, a sók, minden. Ha nem megyek vissza, akkor mindenhol meg kell állni enni is, de az sem jó, mert nem 40 percenként kell enni, hanem 10. Még sosem esett ki ez a kulacs ebből a tartóból, így nem tudom mi volt, lehet, hogy nem raktam vissza rendesen. Ez az egyik legrosszabb, ami történhet.
    A verseny további része a szokásos volt, mivel az elejét nem lőttem el, ezért a mászások se voltak annyira rosszak, de azért amikor tűző napon kell mászni a fehér kövön (Nagy-Kopasz, nem a csaj, a hely!!), azért az nem volt jó. A lefelékkel nem volt gond. A frissítőkön az emberek viszont nagyon profik voltak: érkezek, messziről kiabál, hogy víz vagy izó? Vizet kérek, kulacsba, és nyújtom. Még gurul a bringa, az egyik kiveszi a kezemből, nyitja, a másik már önti bele, visszacsavar, mehetsz! Mint a Forma 1-ben. :C Végén szintén összekeveredtem azzal a csapattárssal, akivel a Szilváson együtt zúztuk a végét, most hasonlóan jó móka kerekedett a célig.
    17. lettem a korcsoportban, jobbat szerettem volna, de sokan voltunk, ráadásul külföldi versenyzők is jöttek, illetve olyanok, akik csak ezen indulnak itthon. Erősebb is idén a Master 1 szerintem, nem vagyok lassabb, mint tavaly, csak nem férek oda normális körülmények között a 10-hez. :U
    A hosszútávosoknak bónuszként berakták az épített pályát, arra vissza kell mennem, mert jó lehet. [link]

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák