Új hozzászólás Aktív témák

  • Sped

    aktív tag

    Sziasztok!

    7 éve hajtok egy Merida Matts V10-es MTB-t, elsősorban városi használatban koptattam, ill. rövidebb túrákat nyomtam vele aszfalton kardio edzésjelleggel. Pár éve elkezdtem ezt az utóbbit komolyabban művelni és mivel fizikálisan fejlődök ( :K ) most már nemcsak hogy igényem van, de bírom is a hosszabb, tempósabb "kirándulásokat", jelenleg Óbuda-Visegrád MOL kút távolság jövet-menet (cc. 74 km) a max. és ezalatt a 3 óra alatt rájöttem, hogy ez a keró a 26-os kerékkel ilyesmire már kevés lesz. Ezért eldöntöttem, hogy beruházok, és a cross vs. fitness vonalon témázok magamban és a döntéshez szeretnék néhány tanácsot kérni (mindenképpen Meridát szeretnék).

    1. Első félelmem - lehet hogy hülyeség -, hogy a Speedernek nincs teleszkópja, pedig ezzel még a nagyobb padkákat is jól lehetett venni (egy pici előre nyomás/felrántás technikával :DD ). Aki ilyen irányba váltott, annak mi a tapasztalata ezzel? Hiányozni fog vagy pár alkalom után észre se veszem, hogy nincs?

    2. Nézegettem a Crossway bringákat is, de ezek kinézetre kényelmes, tipikus városi bicajoknak néznek ki, vhogy hiányolom belőlük a sportos jelleget. Lehet hogy a magasra emelt kormány miatt tűnik így, de ez engem akkor is zavar (persze lehet hogy menettulajdonságait illetően már előrelépés egy montihoz képest, akkor meg lehet addig nézegetem amíg meg nem tetszik :) ).

    3. Soha nem hajtottam még karbonvázas bicajt, már csak ezért is szívesen vennék Speedert, biztos érzetre más lesz, gondolom jobb és nyilván gyorsabb is. A technikai dolgokhoz nem értek, azt tudom, hogy a Matts felszereltsége megbízhatóság szempontjából példás, a váltó még mindig pontos, a fékek rendben vannak, soha nem dobott le láncot. Persze a karbantartásra nem sajnáltam a pénzt, évente tavasszal vittem generáloztatni. Ez ezután sem lenne másképp. Szóval a Matts technikai specifikációihoz képest a fentebb linkelt Speeder mennyire van pariban? Jobb/rosszabb/lényegében ugyanolyan? Én szereléshez teljesen hülye vagyok, minden aprósággal szervízbe megyek, csak ezért kérdezem. :).

    És ha bármi ezen felül eszébe jut valakinek, ne tartsa magában. Köszi! :R

    IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

Új hozzászólás Aktív témák