Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
norbee2244
senior tag
válasz gooool #31199 üzenetére
A szürke bia nem rossz viszont a xenon egy kalap fos szerintem bár attól függ mennyit mész vele. Lenyúlni nagyon nem szeretném...van itthon 5 bringánk csak a komolyabbak közül így is alig férünk el
Viszont a maxitó a Cannondale kifejezetten nem éri meg szvsz..
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz norbee2244 #31203 üzenetére
Menni elég sokat, de leginkább itt az Alföldön, így sokat nem fogok váltogatni...
Miért rossz ez a szett?Üdv, Balázs
-
norbee2244
senior tag
válasz gooool #31204 üzenetére
A campagnolo legalja nem mondom,hogy használhatatlan,de műanyag a bele és 20-25e után kikopik én a fém 105öm nem mertem átcserélni bár én kegyetlen sokat váltok.
fpeter07e megérte az eredményért,nem? lsd lejjebb a képet.
Gárdonyba ide ért..hatalmas szél és egyebek tehát eltünök úgy érzem
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
válasz venember83 #31208 üzenetére
Bianchira van matricázva, a Xenon meg jobb a Sorától.
De valaki elhiszi ,hogy bianchi[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz norbee2244 #31206 üzenetére
Itt Százhalombattán is megy a csihi-puhi rendesen, de esni még nem bír úgy isten igazából pedig jó lenne már ha fél napig szakadna az eső és lehűtené a panelt. Most, hogy betojt a klímánk...
(#31210) ludsimon - Aha tényleg, de Te kiről beszélsz
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Szfváron széjjel áztam a Vidi meccsen...
-
Toomy
senior tag
De jó lesz végre hajnalban ismét 15-20 fokban, friss levegőben tekerni
-
venember83
nagyúr
BTS akció az ebike-nál, csak péntekig: [link].
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz venember83 #31217 üzenetére
Ez a hajtásrendszer milyen lehet, ahol külön szerelhetőek a lánctányérok?
Praktikusnak tűnik, hogy nem kell komplett hajtást cserélni a tányérok kopásával, viszont a csavar kötéseknél van a gyenge pontja gondolom?!
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
zoli03
őstag
válasz Doki-HUN1978 #31218 üzenetére
Szinte mindegyik drágább hajtóművön lehet cserélni a tányért, csak az olcsóbbak szokott szegecseltek lenni. Elég durva lenne, ha mondjuk egy 50e-s hajtóművet ki kéne dobni pár éve után, mert elkoptak a fogak.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Az integrált hajtóművek, sőt, az összes valamire való hajtómű ilyen felépítésű. Egyetlen dolog amire figyelni kell, az a furattávolság, hogy tudjál könnyedén találni tányérokat a hajtóműhöz, ne legyen valami különleges, mert akkor valószínűleg drágább lesz a tányérok megvásárlása, mint egy másik hajtómű beszerzése.
-
norbee2244
senior tag
a hajtasok 95%a ilyen jok ezek ..ennyiert meg boven.
-
Doki-HUN1978
senior tag
Oh, igazatok van...
Most nézem, az enyémen is lehet külön cserélni.
Hála Istennek, eddig még nem kellett cserélnem és azt hittem kompletten cserélni kell a rendszert."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
04ahgy
nagyúr
válasz Vasinger! #31165 üzenetére
Ha oldalt kaptad a defektet és szerelés közben, az jó eséllyel becsípéses volt. A defektvédő folyadék meg csak pici, tüske általi lyukat tud betömíteni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok kéne egy kis help.
Kiszedtem az első kerekem hogy megvizslassam a tárcsafékemet Juicy 3 (mert még mindig igen hangosan kerepel fékezéskor) gondoltam megnézem milyen állapotban vannak a fékbetétek és hogy rendesen egymáshoz simulnak-e. Húzogattam egy kicsit a féket, de a betétek úgy maradtak egymáshoz rendkívül közel, így nem tudom visszatenni a kerekem mert a tárcsám nem tudom begyömöszölni közéjük..
Most mit tegyek?
Mellesleg hogy tudom kiszedni a fékbetéteket?
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #31225 üzenetére
Szedd ki a fékpofákat, és próbáld finoman egy csavarkulccsal visszanyomni a dugattyúkat. Ha jól emlékszem, hidraulikus fékrendszered van: ha szerencséd van, nem lett levegős a fékrendszered. Ha igen, viheted szervizbe légteleníteni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz venember83 #31226 üzenetére
Na igen, és hogy kell kiszedni a fékpofákat?
-
Flow
senior tag
Nem tudom, volt-e már, de az a nem teljesen kör alakú hajtás is elég érdekesnek tűnik: link
Hajtottatok már ilyet élőben?Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz GeneraL_XTX #31225 üzenetére
Lehet, hogy kiugrottak a munkahengerek a helyükről, amennyiben úgy húztad be a féket, hogy nem volt a betétek között a tárcsa.
Ha ez a szitu, akkor az olaj is el kellett hogy folyjon.
Ha nem folyott el, akkor finoman nyomkodd vissza a munkahengereket a helyükre úgy, hogy a két betét közé bedugsz egy csavarhúzót és elkezdet tolni a két betétet egymásnak ellentétes irányba ütközésig.
Mod:
Lassú voltam...(#31228) Flow : Valakinek van ilyen a fórumon ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz 04ahgy #31223 üzenetére
És ha a felni felől, akkor azt mi okozhatta? A felnit átnéztem, és semmi olyat nem láttam rajta, ami okozhatta volna. Lehet, hogy a folyamatos nagy terhelés (hátizsákkal együtt 110 kg), és egy nagyobb padkázás lett a veszte (a hátsó kerékről van szó)? A belsőt kicseréltem, az újjal azóta minden rendben van.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Doki-HUN1978 #31229 üzenetére
THX sikerült
Most viszont elállítódott az egész, elég faszán hozzáér a fékpofa a tárcsához. Úgy is szervízbe akartam menni vele, mert a hajtókarom igencsak meglazult, és kotyog, ezt tegnap vettem észre
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz GeneraL_XTX #31231 üzenetére
Van rajta 2 állító csavar, amit ha meglazítasz, tudsz állítani a nyergen és központosítani tudod a betéteket a tárcsához.
[ Szerkesztve ]
-
Flow
senior tag
válasz Doki-HUN1978 #31229 üzenetére
Wow, köszi, azt hittem ez kuriózum!
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
FehérHolló
veterán
Erről tudnátok egy véleményt mondani: [link]?
Skynet is real. It's called Google.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz FehérHolló #31234 üzenetére
salieri fórumtárs a téma koronázatlan királya.
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
Tegnap már mondtam, ez egy házilag készített bianchi matrica, nem bianchi váz.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Épp az imént volt róla szó. Szerintem ez elég
pittsába, pedig olyan gyors akartam lenni
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz FehérHolló #31238 üzenetére
Nem hiszem, hogy gyakori eset, hogy ilyen egybeesés van. Csak pont beleszaladtál
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Doki-HUN1978 #31232 üzenetére
Jah aha, hogy ezt csak egybe lehet kivenni
Egyébiránt most gurultam vissza a szervizből, egyik esetben se tudott segíteni a csávó (jó fej volt legalább megmondta a frankót).
A hajtókar esetében úgy látszik a monoblokk lesz a ludas, az kotyog egy picit (2 hónaposan vazze) a hajtókart nem igazán lehetett meghúzni. A fékre meg azt mondta hozzá se nyúl, volt már ilyen esete korábban is, szenvedett vele, csiszolgatott meg minden, de nem tudta eltüntetni ezt a hangot. Hát ez kurva jó, mondom.
Azt mondta érdemes lenne azokhoz vinni akiktől vettem. Namost ezzel csak az a baj hogy egyrészt az egy webshop, másrészt nem tudom ez beleesik-e a garanciális dolgok közé, mivelhogy fékezni fékez.
Szerintetek érdemes lenne felvenni velük a kapcsolatot? Vagy kezdjek el gondolkodni hogy fékbetét vagy tárcsát kell-e inkább cserélnem?
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz GeneraL_XTX #31240 üzenetére
Ez a tárcsafék átka.
A betéteket ,pontosabban a munkahengereket -miután fékeztél- a fékolaj szívó hatása (vákumja) és a féktárcsa "ütögeti" vissza kiinduló helyzetbe.
Ez sokszor nem elegendő ahhoz, hogy a betét ne érjen hozzá a tárcsához és az bizony hangot ad.
Ez egy jól beállított fékre is igaz lehet."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Doki-HUN1978 #31241 üzenetére
Nem az a baj, hogy hozzáér, azzal hálisten nincs gond, menet közben csendes. Hanem amikor fékezek vele, olyan a a hangja mint egy darálónak Ha ezt előre tudtam volna a 20k-val olcsóbb V-fékes változatot veszem.....
-
salieri.
őstag
válasz GeneraL_XTX #31242 üzenetére
Majd összekopik az!
Meg kell szokni ,hogy a tárcsafékek 95 százalékának bizony van egy hangja.
Én mondjuk pont az 5 százalékba esek. -
fpeter07
veterán
Központi régió. Elmennek ám a... Csak Pesten van igény a jó cuccokra?
-
salieri.
őstag
válasz GeneraL_XTX #31245 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz. Nekem áprilisban volt betét csere,és még mindig nem érte el a max. fékerőt!(fémes betét)
-
salieri.
őstag
-
adalbert1
veterán
Az intersport által forgalmazott Met márkájú sisak és egy olcsóbb Giro modell között nagy minőségbeli különbség lehet?
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz GeneraL_XTX #31245 üzenetére
Az enyémnek is csúnya radírozós hangja van. (Hayes Sole)
A múltkor kivettem, megcsiszoltam, mert meg volt égve, de nem lett jobb hangja.Pedig már volt ideje összekopni a kb. 1200 km alatt.
Szerk: Szar a betét, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Doki-HUN1978 #31249 üzenetére
Akkor ezzel gondolom sokmindent nem lehet csinálni, ilyen és kész. Vagy új tárcsák esetleg új betétek?
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1500 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- Zalman S4 Plus
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Samsung Galaxy Z Flip5 6,7" 5G 8/256GB krém - SM-F731BZEGEUE - 1 éves, GYÖNYÖRŰ állapot
- Zotac GeForce GTX 1080 AMP Extreme
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest