Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
-
salieri.
őstag
válasz Bati0501 #21554 üzenetére
Akkor neked 56 cm -es váz kell! Ez inkább nőknek való! Vagy sloppingból 54 cm-es . Mennyi a kereted? Én mindenképpen olasz gépet vennék! És a shimano cuccokat hanyagolnám.
A régi "pezsgő" 105, illetve Tri color 600 as szett után sajnos eléggé mélyrepülésben van a minőség.[ Szerkesztve ]
-
-
salieri.
őstag
válasz Bati0501 #21558 üzenetére
70 -90 ért én egy klasszikus acélvázas gépet ajánlanék ,gondolom kezdő vagy országúti kategóriában ? Egy ilyen gépen kiismerheted a stílust ,és később el is tudod adni korrekt áron ,ha veszel egy nagyobb kategóriásat!
Szóval Bianchi,Olmo,F. Moser,Mercx,stb.. Columbus csöves vázai nem rosszak! 70 ért kapsz Cromor csővel, 90 ért pedig SLX csővel! slx a legkönnyebb!Valamint egy agyonüthetetlen 600 as tri color szettel
Peugeot Reynolds csövekből épített bringákat azok sem rosszak!Nem rossz ez a fondriest ,de én alkudnék kicsit szedett vedett alkatrészek.
-
csabi94
őstag
-
tzimash
őstag
dupla...
[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Bringaland-ből szokott valaki rendelni?
Rendeltem egy bukót, előreutalással.
Kaptam egy mailt, amiben van egy számla, azon a szállítási és kezelési költség : 0 Ft
Kicsit lejjebb ki van emelve, hogy: Szállítási díj: 3 kg-ig ill. 50000Ft értékig: 1900 FT utánvét esetén.
Ebből nekem az jön le, hogy előreutalásnál nincs szállítási költség. Küldjem el nekik a bukó árát, aztán majd szólnak, ha hiányolják a postaköltséget? -
Bati0501
őstag
válasz salieri. #21559 üzenetére
Igen,tök kezdő vagyok outiban.
Nem szeretnék ennyit költeni,csak ennél kevesebbért 1-2 példát leszámítva csak leharcolt járgányokat láttam.apro.bikemag-on Nincs igényem karbonra,meg hiperszuper könnyű bringára-bár ez nem lenne rossz -csak normális áron normális bringát szeretnék venni.(normális=jó alkatrészekkel és nem csúnya,és nincs lestrapálva)
És tényleg szedett vetett alkatrészei vannak ennek az olasz bringának?Az alkudás persze nekem is eszembe volt,110-ért ha oda adná,az sztem nem lenne rossz.Egyébként nem tudod véletlenül,h pontosan milyen típusú ez a Fondriest?mert a honlapjukon nem igen találom.Már lehet,h nincs is fent,mert már nem idei?
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
válasz Bati0501 #21563 üzenetére
Akkor felesleges ennyit kiadni szerintem! Én pl egy ilyen bianchi gépen kezdtem,ha jól emlékszem 50-60 ezer között jutottam hozzá!Annyi,hogy még nem fékváltókaros ,de könnyen fejleszthető. Súlyban kb 9,8 kg!Gondolom nem a tour-ra készülsz ,akkor itt hanyagolandó az a súly ,amúgy ott 6,2 kg-os gépekkel nyomják ha jól tudom ( ez UCI alsó súlyhatára) Konkrétan nem a minőségre értem hogy nem jó,hanem számomra akkor értékes a gép ha nem össze vissza alkatrészekből van legózva! Most ,hogy néz ki Record váltókar egy Mirage váltóval?
Egyébként olasz márka a Fondriest ,ez egy egyszerű alu váz ,semmi extra, kb 7-8 éves lehet .
De tudnod kell az összes gyártó távol-keleten készíti a vázait! Természetesen vannak még olaszországban gyártott gépek is ,amik kézzel készülnek ,de az nem ez az árkategória.[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Bikemag fórummal mi az isten van? Egész délután "picit" túlterhelt. Tudom ingyen van, de nem zavarja az üzemeltetőket?
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz eddie1978 #21565 üzenetére
Már hónapok óta ez van. Dolgoznak rajta, az admin szerint 1-2 hónap s jó lesz... No comment. Én átszoktam a revomag.hu oldalra, van fórumuk, és a bikemag régi motorosai is mind ott vannak szinte egytől egyig, jobb a fórummotor, stb. Ja, és működik.
-
eddie1978
senior tag
válasz venember83 #21566 üzenetére
Oda is regeltem mikor láttam itt a linket. Pörgősebb. Lehet átmegyek én is.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Na gondoltam visszatérek, erre mi fogad? Topikunk sünje eltörte a vállát (jobbulást mihamarabb... ), meg egy nagy kupac bringás csajos kép.... Háááát, valami bringázásra motiválóbb nincs esetleg?
Azért én ajánlok, múlt hétvégén lett volna, de elhalasztották vasárnapra az egyik legszebb helyen futó montis teljesítménytúrát, amit ismerek, Várpalota az indulási pont Tavaszköszöntő tt, és útbaejti a csodaszép Rómaifürdő vízesést és a Tési szélmalmokat is.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
venember83
nagyúr
-
superecneB
őstag
Tudnátok ajánlani esetleg az SKS Raceblade XL-hez hasonló rögzítésű sárvédőt?
Ez a fajta rögzítés mennyire fix? Rezeg csörög ropog ha mondjuk lemegyek egy padkán vagy ilyesmi?
"26-os méretű kerekeim vannak és Cube Analog vázam, elől egy (sz*r) Suntour XCM.
A villámra nem lehet pálcás sárvédőt rögzíteni ezért kellene valami ilyesmi megoldás. A polisport és a hasonló megoldások nem tetszenek, illetve nem tartom őket valami tartós igényes megoldásnak.
Ez a mostani időjárás meg nem kedvez a biciklizésemnek sárvédő nélkül. -
sanzi89
addikt
válasz superecneB #21571 üzenetére
Valószínűleg nem sokat segít amit mondok, de nekem a Polisportos verzió van kínai fröccsöntött formában kemény 600Ft-ért helyi bringás boltban. Lassan két éve van fent, de eddig bírta, és egy mozdulattal levehető.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
salieri.
őstag
Akit érdekel egy korábbi túra, bükki 110 km-es TT. általam készített képei.
Az útvonal:
Herman Ottó Emlékpark - Alsóhámor - Felsőhámor - Hámori tó - Savós völgy - Létrástető - Jávorkút - Nagymező - Bánkút - Mályinka - Dédestapolcsány - Uppony - Borsodbóta - Sáta - Lénárddaróc - Csernely - Bükkmogyorósd - Szilvásvárad - Szalajka völgy - Tótfalu völgy - Gerenna vár - Olasz kapu - Nagymező - Jávorkút - Létrástető - Savós völgy - Hámori tó - Felsőhámor - Alsóhámor - Herman Ottó Emlékpark
-
ludsimon
veterán
salieri.:
Nem igazán....
[link]
Labor körülmények között az elméleti max 975, gyakorlatban jó ha 600-700 lumen.
Amúgy is fölösleges városban ekkora fényerő. Meg nem szembe kell vele világítani, hanem az úttestre. 300-400 lumen medium állás elegendő.[ Szerkesztve ]
undefined
-
salieri.
őstag
válasz ludsimon #21578 üzenetére
Igen ,tudom a teljesítményét, hogy nem tud annyit, de a dobozra annyi van írva.
Nekem nagy hidegben megzavarodik néha, a power gomb mint a kaméleon... piros zöld zöld piros A Bükkbe kell ez a fényerő ,merem engedni korom sötétben is lefelé
MÁS:Valakinek van tapasztalata a VDO MC1.0 PLUSZ órával kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz salieri. #21577 üzenetére
Szép vidék!
A családdal Május végén megyünk Miskolcra. (no nem bringával... )
Miskolc- Miskolctapolca- Szilvásvárad -Lilafüred szerepel a tervben.
Sajnos a kerót még nem tudom elvinni.Leírnád- akár priviben- hogy mit érdemes még -ezeken kívül- megnézni felétek?
Köszi: Doki
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
salieri.
őstag
válasz venember83 #21580 üzenetére
Vezetékes vagy vezeték nélküli formában?
Nem zavarnak be neki a nagyfeszültségű vezetékek?
Montimra venném és emiatt inkább wireless megoldást választanék. -
siti
őstag
válasz salieri. #21575 üzenetére
pár napja láttam agydinamós lámpát. hát a cree led egy kiégett szentjános bogár ahhoz képest. Szépen kivilágította az egész utat és nagyon erős fénye volt. Kicsit vakított is, de lehet nem volt rendesen belőve.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
dqdb
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #21581 üzenetére
Sajnos a kerót még nem tudom elvinni.
[link]Nem látnivaló, de a Szalajka-völgyben a vízesés közelében oldalt van egy több bódéból álló büfé (ha az Istállós-kői barlang felé mész, akkor bal oldalt), ott kell füstölt pisztrángot venni
Amúgy Szilvásváradra május 27-én kell menni és bringával
siti: a Cree gyártó, X millióféle LED-et gyárt, az XML-T6 és az MC-E minden, csak nem szentjánosbogár (természetesen megfelelő optikával előtte).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz salieri. #21582 üzenetére
Ha budapesti volnál, akkor a következő teszthelyszíneket javasolnám a rádiós átvitel tesztelésére:
1. Lágymányosi-híd (KaraDani tippje, Sigma DTS órákon elmegy a jel)
2. Hármashatárhegy Fenyőgyöngyétől felvezető szakaszán (KaraDani tippje, Sigma DTS órákon egy szakaszon mindig elmegy a jel)
3. Basa utca (ez saját gyűjtés, maga az utca úgy néz ki, hogy konkrétan jobbról-balról a távvezetékek két oszlopa, közöttük 2×1 sáv, felette a nagyfeszültségű távvezetékek.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
salieri.
őstag
válasz venember83 #21585 üzenetére
Igen tényleg a gyors zár a hunyó! Nem volt még tárcsafékes ,komolyabb montim ezért ez a tapasztalatlanság! Ez az első komoly montim amit most vettem Olvastad ezek szerint másik fórumot ? A teleszkóp miatt azért csak jobb lenne egy wireless, meg a vezetékbe könnyen beleakadt egy gally és vége is. De a zavartól kicsit félek ,testbikeon többen írják,viszont ott elég sok "suhanc" irkál a stílusukból leszűrve.
-
salieri.
őstag
válasz Doki-HUN1978 #21581 üzenetére
Bringát nem fogtok hozni?
Amit érdemes megnézni:
Lillafüreden : Tó körül séta, Palotaszálló alatti vízesés( ez nem mindig "üzemel")
Érdemes kisvasutazni. Ez a Dorottya útról indul és Garadnáig közlekedik.
Lillafüredi Pisztrángtelep - itt istenit lehet kajálni!
Lillafüredről 1 órás kényelmes gyalogtúra Fehérkőlápa gyönyörű kilátás kb 600 méter magasságból.
- Molnár szikla Alsó Hámornál gyalogosan a Csanyik- völgyből 20 perc séta.Aztán ha nagyobb magasságokba ~800m is merészkedtek , akkor a szentléleki látókövek,gyönyörű kilátási lehetőség akár a Magas Tátrára is ,tiszta időben!
-Bükkszentkereszt ez az ország egyik legmagasabban fekvő települése. itt érdemes megnézni Boldogasszony köve
Valamint itt van a Gyuri Bácsinak a kis boltja,jóféle teákat lehet venni!Bánkút és környéke: Nagymező(királyok asztala) 2km -re gyalogosan bánkúttól.
Aztán Bálványos Petőfi kilátó (956m) hasonlóan gyönyörű kilátás Nagymezőre,Magas Tátrára stb..(kék kereszt jelzésen lehet ide jutni(ebben nem vagyok biztos tutira mert ,én nem szoktam a jelzést már figyelni )Tar kő 949 m ez egy hosszabb túra de nayon is érdemes
Aztán nem közvetlen Miskolc
Nagymezőről -Olasz kapun keresztül le lehet gurulni Szilvásváradra (ez kb 10 km ,baromi élvezetes)
- Bélapátfalván a kolostort , régi mészkőbányára felmenni,gyönyörű a kilátás!Ha nem hoztok bringát lehet kölcsönözni és szerintem mindenképp érdemes is!sokkal jobb a feelingje az egésznek azzal!
dqdb: nem bp-i vagyok de ha megveszem az órát csak akkor tudom tesztelni sajnos
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Megjött amit vártam!
Hamarosan tesztelem éles bevetésen a Ceramic Wax-ot.
Első tapasztalat:
Tej fehér, nagyon alaposan össze kell rázni.
Nagyon folyékony, kb víz szintű szóval ez valóban oda is be fog folyni ahová a Rohloff soha.
Ha össze kéne hasonlítanom állagra, Motorex Dry/ Weldtite TF2 csak épp nem hajtógázos kivitelben hanem egy műanyag flakonba beletöltve.Egyelőre aggódok az miatt, hogy mennyi km-t fog kibírni.
Mert nagyon folyékony, szóval tartok tőle 50 km alatt nyikorgósra szárad a lánc.
De egyelőre nem találgatok. Ki kell próbálni. Lehet ez a fehér vegyületnek ez a célja, hogy beleszáradjon a láncba és így biztosítja a kenést.Mindenesetre nagyon érdekes láncolaj.
Ilyet én még nem is láttam.undefined
-
Doki-HUN1978
senior tag
Oh, my God! Pont ott leszek még akkor!
Köszönöm az infót!Nem is figyeltem a dátumot eddig, mivel annyit nem akartam utazni egy versenyért, de így mindjárt más a gyerek fekvése.
Gondolom a bérelhető bicajok a verseny napján gyorsan elkelnek?!
(#21588) salieri. Köszönöm szépen!
Remélem legalább egy része bele fog férni az időnkbe.
Sajnos a jelenlegi autónkba nem fér el egy bringa, szállítóeszközöm meg nincs...
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Ez elég szubjektív dolog, de talán tudtok segíteni. Szeretnék a bringámra:
1. előre-hátra sárvédőt
2. Szarvakat a kormányra
3. és kitámasztót.
4. zárat.A bicóm a következő: (Merida Crossway TFS 400-as váz)
(A fehér az enyém)
Igazából az lenne a lényeg a szarvaknál meg a sárvédőnél, hogy a funkció betöltése mellett azért ne legyenek csúnyák. A kitámasztónál csak annyi, hogy jól működjön.
Egyedül a zárral kapcsolatosan van határozott elképzelésem, az ABUS 6000-ese
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv
GáborMay the force be with you!
-
ludsimon
veterán
válasz N.GÁBOR #21594 üzenetére
óóó de jó dolgod van!
Milyen jó edzőpartnered van!Sárvédőt ha olyat szeretnél ami 99%-ig megvéd a sártól akkor pálcásat ajánlom.
Kitámasztót viszont nem ajánlom mert egyrészt balesetveszélyes ha pl a rugó már annyira kitágult, hogy nem húzza vissza illetve nem szoktak túl szép szemmel nézni rá a komolyabb biciklisek.Trekking biciklin még elmegy. Persze.
Zárat pedig érdekes rákölteni egy picit, 6k-tól indulnak a jó U lakatok. 6k-ért már jót lehet kapni.
[link]Citadel, Abus ezek mind jók.
Kryptonite-t ne vegyél mert eléggé lejáratta magát már az a cég, hogy egy darab tollal ki lehet nyitni.* * *
Ez a hideg, csepergős időjárás egyre rosszabb...
Nem sírok, de igazán lehetne már tavasz.[ Szerkesztve ]
undefined
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz ludsimon #21595 üzenetére
Köszönöm, jobb együtt mint egyedül és Kedvesem is nagyon szeret bizócni
Rendben, akkor szerintem pálcásat nézek. A letámasztó végülis csak praktikum, majd meglátom.
Láttam én is ezeket a videókat, épp ezért nem mertem U-lakatot nézni. Ezekszerint nem minden U lakat nyitható így ki?
Tényleg és az Abus 6000-se azért volt szimpatikus, mert pici és rögzíthető a kulacstartó helyére. Az U lakatokat is "fellehet tenni" valahová a bringára?
May the force be with you!
-
salieri.
őstag
válasz Doki-HUN1978 #21593 üzenetére
Még írhatnék számos helyet, de nem tudom hány napra jöttök, ezt nem is gondoltam ilyen sokba kerül a bringa kölcsönzése! Miskolcon olcsóbban kijössz mint szilváson!
N.GÁBOR:legjobb lakat ha viszed a gépet mindenhova magaddal [link]
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz N.GÁBOR #21596 üzenetére
Igen, van nekik tartójuk amit a vázra szerelhetsz fel.
Érdemes is használni, mert egy jó U lakat 4-5 kg, azzal is könnyebb lesz a hátizsák pl.Abus 6000 viszont már elavult. Láttunk videót amin egy hasonló koppintást puszta kézzel törnek szét szó szerint.
6500 már jobb, de az a videó után én már arra se bíznám a biciklimet.U lakatnál érdemes figyelni milyen hosszú, hogy könnyebben oda tudd bárhová zárni.
Nekem 280-as van, ezzel még nem volt olyan hely ahová ne tudtam volna odazárni.
A legextrémebb eset az volt mikor egy beton villanyoszlop villám elleni földeléséhez zártam oda.* * *
Hol van az a 14 fokos maximum amit ígértek?! Itt 9 fok van.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Doki-HUN1978 #20399 üzenetére
Az szép.
Privátra tette a videót a gazdája.
Ez lett volna a széttöréses videó.undefined
-
DonThomasino
veterán
Ha az ember fia külön megveszi a láncot és hozzá
a lakatot nem jön ki olcsóbban?6000 és 6500 között mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Tippmix
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs