Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz salieri. #21799 üzenetére
edge 800 ennyiért már komplett bringát kapni,nem semmi mennyit kiadtál
Valamivel kompenzálni kell, hogy gyenge vagyok emelkedőnek felfelé Jobb bringám van, többet áldozok rá, mint amennyit a teljesítményem megérdemelne, de inkább ez, mint egy új videokártya vagy egyéb alkatrészSajnos ,most sok pénzt kell kiadjak a bringa karbantartására (teleszkóp olajcsere, fékolaj csere,fékpofa csere,továbbá van valami a szabdonfutóval)
Ebből a két olajcsere évenként ismétlődő tétel. Ha sokat használod a bringát, akkor az első fékpofa és a lánc is hozzájön, valamint a fogsor is esélyes. Ha szeretsz dagonyázni (én nem), akkor a bovdenek is többet kapnak ... Drága dolog egy jó MTB-t megvenni is és fenntartani is. Nekem a hardtail vázon legalább nincsenek forgáspontok, amire ugyancsak egy kisebb vagyont lehet elkölteni pár éventevenember83: a legnagyobb különbség a térképes megjelenítés támogatása a 800-asban, és ebből adódik a memóriakártya hiánya az 500-asban.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #21802 üzenetére
Az Edge 800-ra feltölthetsz térképeket, és menetközben látod rajta, éppen hol jársz (ingyenes turistautak.hu térkép vagy valamelyik gyári Garmin), tudsz POI-kat keresni (az ivókút jól tud jönni a nyár közepén). Ha olyan térképet is feltöltesz, ami támogatja a navigációt (a turistautak.hu nem ilyen), akkor tudsz útvonalat is tervezni az eszközön, és - ha nyögvenyelősen is, de - megy a navigáció.
Az Edge 500-on nincsen térkép, nem tudsz rá feltölteni, de ettől eltekintve ugyanazt tudja, mint a nagy testvér.
-
Djuree
félisten
aki endomondot használ, mondja már meg mi a különbség a cycling transport és sport között. melyiket használjam? vagy ez sebességtől függ? nekem olyan 22-24km /h az átlag.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #21804 üzenetére
Lényegében igen. Én úgy fogalmaznám meg, hogy kis tesó navigációra és térképnézegetésre alkalmatlan, csak trackelni tud (persze magassággal, hőmérséklettel, pulzussal és minden egyéb adattal együtt), míg a nagy tesó térképnézegetésre is tökéletesen alkalmas, navigációra azonban ő is csak korlátozottan.
Djuree: nem használok Endomondót, de valószínűleg ez csak egy magadnak szánt, a kategorizálást elősegítő címke, ahol megadhatod, milyen típusú bringázás volt a rögzített útvonal: sima munkába járás (cycling transport) vagy sportolás.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Vettem két gumileszedő bigyót...
Vetem egy (teszkós 700 forintos). pumpát. (mivel a bicikli + lakat projekt sokat elvitt, egy olcsó ideiglenes megoldást kerestem) Tudom én, hogy "Olcsó húsnak...", de ez az első összeszerelésnél széthullott (még csak nem is használtam).
A becsavarozható réz bisz-baszról lejött a (z elvileg rászorított) tömlő...
Szóval (ma már nem, majd holnap) viszem vissza és felnyomom nekik!
═════════════════════════════════════════
-
dqdb
nagyúr
válasz DonThomasino #21810 üzenetére
Az enyém kicsit drágább, 1200 forint környéki Bikefun, nyilatkozni nem tudok róla, és nagyon remélem, az elkövetkező 2 évben is csak felesleges nehezékként cipelem
-
rétisün
veterán
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Fura kérdésem lenne, hátha ti tudtok segíteni.
tehát olyan arcmaszkot keresek, ami pollenszűrős. (erdei bringázásokhoz, fűnyíráshoz, stb).Tudtok nekem segíteni ebben illetve ajánlani valamit?
üdv
-
fpeter07
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz fpeter07 #21816 üzenetére
Vagy mégis
Az XCO nagyon durva műfaj, egy maratonon tudsz néha pihenni is, vannak hosszabb sík és lejtősebb részek, itt végig maximumon kell menned. Nincsenek hosszú emelkedők, csak rövid, ámde annál szadistább darabok. Ha látod a többieket, nehéz lesz megállni, hogy ne kapjon el a hév és túlvállald magad, aztán ha ez bekövetkezik, akkor onnantól kezdve a métereket fogod számolni a célig.
De hajrá, induljál, edződjél, érezd jól magad, egyáltalán nem akarlak lebeszélni róla
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
De, meg fogsz. Azonban ez ne tántorítson el, indulj el, aztán a biztonság kedvéért maradj ott, hogy megnézd az elit futamot is. A tavaly ősszel én is néztem, hogyan ment a közeli XC pályán Blazsó Marci pl., s csak ámultam. Meg kellene tanuljak én is biciklizni, jó lenne.
-
dqdb
nagyúr
Még egy fontos dolog: ha van lehetőség előzetes pályabejárásra, ki ne hagyd! Azzal az adrenalinlökettel, ami induláskor ér, és a maximum közeli pulzussal az útvonalat keresgélni nem túl jó dolog. Én tavaly elkövettem ezt a hibát, kóvályogtam csak a pályán, idő előtti kiállás lett a vége
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Nagyobb rendelést nem tervez vki az EBIKE ról?
Hozzácsapnék egy nyeregtáskát ha megoldható..." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
belaazallat
addikt
válasz DonThomasino #21770 üzenetére
Hali!
Bikefan-ból van ilyenem(szinte ugyan ilyen, csak más a címke), ~3300Ft körül vettem, de megbántam. Túl nagy(Egy imbusz készlet tokkal, két régi orosz bringás kulcs, 2műanyag gumi leszedő,pót belső dobozostól, láncbontó, törlő rongy, és még egy brifkó fér bele, úgy, hogy még van hely) idétlen a felfogatása, nem lehet rendesen felfogatni(jobb esetben én vagyok béna).
Meg áll benne a víz.Ha mindenképp nagy táska kell, akkor inkább váz táska.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
DonThomasino
veterán
válasz belaazallat #21822 üzenetére
Én azért nem nevezném nagynak.
7,6x15x9 / 15cm
Ha neked nem Merida van akkor az nyilván az teljesen más
max az alakja lehet hasonló.Esetleg mellette?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
belaazallat
addikt
válasz DonThomasino #21823 üzenetére
Merida márka boltban vettem Ha gondolod lemérem, lefényképezem.
Mondjuk elfelejtettem, mi mindent szeretnél benne tartani... Nagyobb túrákra én is elgondolkodtam egy kormány táskán, amibe beférne egy fényképező, szerszámok, esőkabát, váltás póló. Ahhoz képest tényleg kicsi.
"Esetleg mellette? "
Ezt kifejtenéd? Mi mellett?"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
DonThomasino
veterán
válasz belaazallat #21824 üzenetére
Nekem csak apróságok hoz kéne főleg ,
lámpák, lakat, kulcs ami éppen a zsebemben lenne.Szívesen megnézem ha megmutatod...
Ez a táska kb 2-3 szor annyiba kerül mint a társai, bízok benne
hogy ennyiért nem egy csomag sz@rt adnak.Van e valaki aki mellette szólna és nem ellene.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Voltatok tekerni, vagy csak egész nap irkáltatok?
undefined
-
fpeter07
veterán
válasz DonThomasino #21825 üzenetére
Nekem Kellys van, háromszög alakú kivitelben. A cipzárja valahogy lefutott a sínról, így lefejtette az anyagot a cipzár mellől. Most kicsit akadozóan tudom csak behúzni.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Bringa
nagyméretű képek a táskáról:
Szerk: sikerült elrontani a linket, javítva
Szerk: ludsimon: természetesen! munkába, ebédért bringával kell menni, akár milyen közel van!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
DonThomasino
veterán
válasz belaazallat #21828 üzenetére
Úgy látom már megette a kenyere javát.
Szerintem ez kicsit nagyobb mint amit én néztem.Amit én néztem az nincs olyan hosszú és gömbölyű. [link]
fpeter07: Kellys ek elég jó áron vannak, de vhogy nem tetszenek.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz belaazallat #21828 üzenetére
hűű na én ez a másik amitől félek.
Lehet kimosni ha véletlenül betalálok egy pocsolyát út közben.undefined
-
salieri.
őstag
-
belaazallat
addikt
válasz DonThomasino #21829 üzenetére
Majdnem vadi új! Tavaly bukás után vettem, mert a régi leszakadt:
Mikor megvettem a bringát, testreszabás előtt:(#21830) ludsimon
pocsolya? ugyan...
[link]Köröm kefével tiszta lesz. Nem kell félni, hogy koszos lesz!
-
ludsimon
veterán
-
belaazallat
addikt
Összehasonlítva a régi és az új képeket rájöttem miért fáj a térdem. Több centivel lejjebb csúszott az ülés... Én meg már azt hittem megfázott...
Szerk:
(#21835) rétisünZánkára tessék teljesen rendbe jönni!
[ Szerkesztve ]
-
-
fpeter07
veterán
válasz tzimash #21839 üzenetére
Azért durva, hogy az outisoknak szinte akkora a kis tányérja, mint nekem most a nagy. Aszfalton síkon például nem is érdemes leváltanom, akkor olyan, mintha egy helyben tekernék. Más probléma, hogy volt olyan út erdőben, ahol a legkisebb fokozat éppen elég volt. Az már más kérdés, hogy a traktornyom miatt nem tudtam végigmenni rajta. A meredekség és a néhány centi széles út sok egyszerre.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ludsimon #21831 üzenetére
Valaki magyarázza el pls, hogy hogy van ez a lejtő % számítás A cikkben 17-18%-ról beszélnek, és 14%-os átlagról, a grafikonon meg a legmeredekebb résznél 7,4% van... Felteszem más számítással jön ki a kettő, de melyik hogy, és a biciklis körökben általánosan emlegetett %-ok melyikek?
Más:
Ma a "kedvenc" (azt hiszem 10%-os) emelkedőmön megpróbáltam kiállva feltekerni (majdnem sikerült is, de utolsó pár méternél a lelkierőm elfogyott ). Viszont olyan furcsának éreztem a hajtást, mint ha "hajolt", "nyúlt" volna az egész. Hazaérve néztem meg, hogy ilyen csoda hajtóműm van Eddig valamiért meg voltam győződve arról, hogy Shimano, mint a hátsó fogaskoszorú... (egyre morcosabb vagyok arra a bicikli boltra ahol vettem, már tavaly eldöntöttem hogy soha többet nem megyek oda, de azóta csak erősödött bennem a dolog) Elképzelhető, hogy emiatt éreztem így, vagy a technikámmal volt a gond? (nem szoktam kiállva tekerni, súlyom 90kg körül)
Illetve a kérdéstől függetlenül, jelentős lenne a különbség, ha befektetnék valami normálisabb hajtóműre?Ugyancsak más, váltástechnika:
- Elől nagytányérről közepesre akarok váltani. Ilyenkor nyilván a ha ugyanabban a hátsó fogaskereken hagyom, akkor túl fog pörögni. Mi a célszerűbb ilyenkor? Először hátul felváltani, és utána elől le, vagy fordítva? Egyszerre váltást még sose próbáltam, de felteszem azért nem rajongana a váltórendszer... ugyanez a kérdés áll közepesről nagytányérra felváltásnál is, bár ott kevésbé problémás a dolog.
- Ugyebár emelkedőnél célszerű előre váltani, mert a rendszer nem szereti a terhelés alatti váltást. De ha mondjuk tekerek 30-al, és tudom, hogy jön egy emelkedő, amin 15-el tudok felmenni (szóval 4-5-öt vissza kell váltani kb.), akkor ha az emelkedő alján leváltok, akkor gyak elvesztem a lendületet. Ha viszont akkor, amikor már fogyóban a lendület fokozatosan, akkor meg bőven terhelés alatt váltok Vagy a lendületvesztés nem számít annyit?Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
venember83
nagyúr
válasz Cathfaern #21844 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor érdemes az elején kihasználni a lendületet, aztán ahogy az fogyóban van, de még azért haladsz, leváltani szépen, hogy pörgetve tudj felmenni. Avagy állat módjára csakazértis felmegyek elhatározással kiállsz és felnyomod váltás nélkül. Fent meg kapkodod a levegőt és örülsz, hogy ez a domb se volt képes kiszúrni veled.
Hajtómű: mindenképpen vegyél valami normálisat. Nem a négyszöges monoblokkal van ott a gond, inkább a hajtókarok nem elég merevek. Pl. Deore integrált hajtómű olcsó, vagy esetleg az M442 se rossz, ha arra van pénz.
-
tzimash
őstag
válasz csabi94 #21847 üzenetére
Az túlzás, hogy szoktam, de azért évi 2-3x megfordulok arra Fehérvár nincs messze Mórtól
Néha el tudnám magam sírni, amikor látok valakit aki izomból nyomja és közben vált, szerencsétlen váltó recseg-ropog a marhája meg szidja a szerkezetet és nem érti miért nem sikerül váltania. A másik, amivel őrületbe lehet kergetni az a csivitelő lánc... olaj bmeg... olaj, tudod mi az?
-
belaazallat
addikt
válasz Cathfaern #21844 üzenetére
Hali!
Hasonló volt gyárilag a korábbi mounten bike-omon, aztán vettem használtan ezt a deore hajtóművet biopace tányérokkal, ég és föld a kettő, ráadásul én nehezebb is vagyok. Ennek köszönhetően a korábbi acél hajtóművet kicsit "meghajtogattam".
Ezzel nincs ilyen. Szóval érdemes cserélni.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest