Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz soldier2 #96725 üzenetére
Ugyanazt a gepet árulja régóta. Nem hinném hogy a marketplace a legjobb erre. Nagyon réteg masina.
Azt külön nem értem hogy miért angolul hirdet.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
MPowerPH
félisten
válasz soldier2 #97216 üzenetére
Igazabol a gep 12 perc utan beallt a beallitott hofokra a visszajelzo szerint. Utana csak varok meg par percet, majd eleg hozzaernem a fejhez. 1s -es tapintasu, nem lehet megfogni, annyira forro. Igy kb. ennyire van korlatozva a feedback.
Egyebkent ma is kb. 20 percig eltoltam, mert meg daraltam, tokoltem a tejjel...
Koxx: Akkor en nagyon tultoltam. Most 4 lyuku veg van fent, de van belole 3 -as is. Inkabb hasznaljam azt? Nagyon gyorsan eleri az altalad emlitett homersekletet.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
neducsinm
csendes tag
válasz soldier2 #97235 üzenetére
Màs tapasztalatok.... nekem a podok nem jöttek be sem otthoni karos gèpben, sem amikor egyszer egyszer podos gèpben kóstoltam.
viszont a nespressonàl erösen gèpfüggö a dolog. Ugyan az a kapszula az egyikben ihatatlan hig lötty, a màsikban korrekt ristretto, ès passz, hogy mi a különbsèg.... -
MPowerPH
félisten
válasz soldier2 #97316 üzenetére
Szerintem szimplan tul finom az orlemeny. Holnap megnezem eggyel durvabban. Ma mar nem iszok tobb kavet, mert elszallok. Az 5 adag ilyenbol egyebkent is overkill. (nem szeretem kionteni, ha finomra sikerul, a szomszednak meg mar adtam)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bbuffy
senior tag
válasz soldier2 #97422 üzenetére
Emlekem szerint feltapadt a poharra amugy meg nem.
Ez a daráló voodoomentes.urak!
a nagy kérdés, aki már vett vagy Kálmánnak. Rozsdamentes acél a regulátor vagy krómozott?
Lényegi szempont ugyanis mennyire illeszkedik a géphez.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-
LazacX
tag
válasz soldier2 #97741 üzenetére
Na akkor ez is fel van véve a kipróbálandó kávézók listájára, nem tudtam róla.
Sajnálom hogy nem jött be a Bleki, viszonylagosan sokat/többet járunk oda (mondjuk 2-3 havonta, bár igaz, a májusi újranyitás óta nem voltam ott). Eddig egy olyan presszókávét kaptam ami nem ízlett, jellegtelen, ízjegyek nélküli, de az "vendégkávé" volt (Bányai), a saját pörkölésű blendje és az Aricha etióp kávéja nekem mindig jó volt. (A legtöbbször ezek vannak a darálókban.) A filterkávéi is finomak (V60, batch brew). A végeredmény azért nem konstans, olyankor van a jó helyett patent presszó, ha nincs nagy forgalom és beszélgetek egy kicsit előtte.
-
waxos
csendes tag
válasz soldier2 #97741 üzenetére
Ó nyitva volt az már tavaly is, csak cégér hiányában valószínűleg mindenki azt hiszi, hogy az a Subway hátsó bejárata... Én tavaly jártam ott, de akkor nem jött be, amit kaptam. Valamilyen blend volt csapon, de ízjegyek helyett csak savanyúság volt. A Black Sheep sokkal jobb volt, de idén tavasz óta ott sem jártam.
-
verti1
tag
válasz soldier2 #97817 üzenetére
Én a Kinu-t is szétszedem néha és kitakarítom, pedig abból nem sok mindent lehet kinyerni tényleg. Egy Mazzer-ből viszont lehet kiszedni rendesen amit nem lehet kiporszívózni. Amit persze újra elnyel az első használatnál újra. Ha már tisztítjuk a fejet, szűrőket és minden eszközt akkor ez nem lehet gond szerintem. Függ persze a használattól. Aki többnyire világosabb kávékat fogyaszt, adagonként őröl annak nyilván nem lesz semmilyen hatással a kávéjára. Viszont aki sötétebb vonalon mozog, a tartályban van a kávé az slukkoljon egy mélyet fél év múlva egy ilyen széttekert darálóba.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #97846 üzenetére
jó lenne már látni valami bizonyítékszerűséget arról, hogy a hibátlan hőstabilitás mellett készült kávé minden egyéb feltétel változatlansága mellett tényleg egyértelműen jobbabb, mint az 1-2 fokos csapolás alatti hőlengésű vasból jövő.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
CB
senior tag
válasz soldier2 #97846 üzenetére
"Ha a kávéházi ízeket közelítenéd akkor kell egy Gaggia Classic (esetleg tuningal) és egy Graef702 "
ezen jót mosolyogtam. Szerintem legtöbbször a kávéházi ízek közelítik a fenti párost.
Na jó! Lehet, hogy el vagyok szállva az itthoni cucctól.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz soldier2 #97852 üzenetére
De nem is 1-2 fokos kilengésről beszélünk; gyári, stock állapotban lévő konzumer masina (pl a gaggia is) simán csinálhat 15+ fokos diffit. Azt már nem nehéz megérezni. 1-2 fok ízlelőbimbó alapú megvitatására én kevés vagyok, ez hifi ezotéria. Aminek lényege, hogy ahogy neked jó, úgy jó.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #97852 üzenetére
hát, én sem emlékszem már erre. de mai fejjel ebben nem lennék biztos. abban igen, hogy "nagyságrendekkel" hőstabilabb tőle a gép, zseniális megoldás, a nagygépek közé lövi ezt a paramétert a rézcső. abban nem vagyok biztos viszont, hogy mindezt a kávéból is kikóstoltam topikilag, nem jellemző rám.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
qvik27
tag
válasz soldier2 #97855 üzenetére
Háát, sztem még két csoport is tegye fel a kezét:
Az egyik, aki az agyonpimpelt (pl. PID-elt) gaddzsából ki akarta ebrudalni szellőztetéssel a túltermelt hőt (sárkényosodás témaköre);
a másik, aki mérte és idősorosan regisztrálta csapoláskor a felső szűrőn jövő víz hőmérsékletét - no, ők tudnak ebben érdemben nyilatkozni szvsz.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
WarLock07222
tag
válasz soldier2 #98546 üzenetére
Kicsi lámpalázzal... De elkészítettem:
https://www.youtube.com/watch?v=yLu54e65Ryo[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz soldier2 #98583 üzenetére
18.1g ment a kosárba és 36.8-nál állt meg a mérleg a végén. Ízre amúgy kifejezetten nem volt rossz, de azért kellett bőven takarítani utána. Ezután jött egy rosszabb menet még estefelé, amikor a tűzhelyig spriccelt az anyag Azt nem örökítettem meg sajnos / szerencsére.
-
ZsZolee
csendes tag
válasz soldier2 #98630 üzenetére
Így van. Én csak két éve vagyok a "szakmában", de az "EK shot"-ot nem ismertem. Azért a hosszúkávénál ez lényegesen finomabb. Mármint azoknál amiket akár speciality kávézókban iszom. Nem is olyan triviálisan egyszerű lenyomni, hogy minden stimmeljen, a nyomás, az idő, a lefolyás mennyisége...
-
ZsZolee
csendes tag
-
degec
senior tag
válasz soldier2 #98726 üzenetére
Olympia rulez ! én nem értek hozzá tök amatőr a kérdés, de miért van ilyen fel le huzógatós (fél karú rabOlógéphez hasonló) kar némelyik high end gépen ? aztán ott a La Marzocco mini-n azon meg ilyen pici jobbra balra karocska van...wtf ? La Pavonit nem szeretnék
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz soldier2 #99070 üzenetére
Szóval… ami nekem eszembe jut ezzel az őrlővel kapcsolatban, mikor megláttam, és megnéztem róla pár videót:
Hú de szép! Ez ám az alacsony fordulatszám…..és ebben aztán jó nagy méretű kés van!
Na meg az, hogy ezt még az ükunokám is tekergetheti.
Közben láttam pár motorosra átalakítós videót, és akkor meg az motoszkált bennem, hogy vajon azért alakították át, mert annyira lassú, és macerás, nehéz tekergetni?
Csak a szokásos kérdések, ezek talán másokat is érdekelnek:
Mennyire fér el? Nem érzed-e azt, hogy a tekerő tárcsa (lendkerék) miatt nagy hely kell neki?
Mennyire tartod stabilnak? Látom, hogy kétkezes, de tekerés közben nagyon akar mozogni az asztalon?
Mennyire tartod macerásnak vele a munkát?
Mennyire lehet finoman állítani vele az őrlemény minőségét?
Ahogy a videókat látom, pangó nem marad…..vagy mégis?
Milyen időközönként szoktad tisztítani, és mi a tapasztalat?
Volt-e már olyan, hogy felbosszantott, és olyan gondolatod támadt, hogy: „eladom a p.csába, és veszek egy rendes őrlőt”!
Te újonnan vetted?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
válasz soldier2 #99122 üzenetére
Köszi az összefoglalást. Jó volt olvasni. Szeretem az ilyen összeszedett írásokat, mert lehet belőlük tapasztalatot gyűjteni.
Valamelyik kicsomagolós videóban bemutatták, hogyan kell beállítani az őrlő pozícióját. De ha jól emlékszem az is le volt írva, hogy később gyártott modelleknél már nem kell beállítani, gyárilag beállítják.
Összességében elmondható, hogy összeszoktatok. Az őrlő javult, te pedig megszoktad a vele járó rigolyákat. Talán ezért is nehéz később tőle megválni. Kötődik az ember.
Én pont ezt az érzést keresem. Nem egyszerűen őrlőt keresek, hanem egy olyan eszközt, ami kiszolgál hosszú éveken át. Mint mikor nagypapám megmutatta a bicskáját, ami már harmincegynéhány éve megvolt neki. Kicsit használt volt, a penge elvékonyodott, de tette a dolgát. Jelenleg a GC-ről is azt gondolom, hogy megmarad. Egyszerűen jó. Könnyű volt kiismerni. Teszi a dolgát. Én ezt becsülöm. Már nehéz lenne tőle megválni. Még emlékszem, mikor sz.zs.-nél megláttam. Szerelem volt első látásra, és azóta sem csalódtam.
Biztosan van jobb is, nekem ez a szint megfelel.
De az is lehet, hogy még nem kapott el a gépszíj.
A linkelt Malwani Livi őrlő is tetszik.Ha eljön az ideje, beszámolok mire esett a választás. Addig meg érik a gondolat.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
-
CB
senior tag
válasz soldier2 #99353 üzenetére
Én már megvettem mindkettőt arra az esetre, ha kifogy a Vera.
Talán már használtam is volna, de az a recept, ami egyik nap még jó, az másnap már nem.....
vagy valaki teljesen más receptet tesz fel.
Korábban volt recept, ami aztán kikristályosodott magában az üvegben, majd másnapra teljesen más arányokkal lett leírva.
Sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha a receptből meglenne a tuti.
Tudom, kajánál is így van, hogy ugyanaz az étel ezer féle képpen elkészíthető, de azért a kevert víz nem áll annyi összetevőből, csak háromból.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen