Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz Nibiru #78024 üzenetére

    A PID egy sima HX gépben ha jól tudom a gőzbojler hőfokát szabályozza a nyomáskapcsoló helyett, gondolom sokkal percizebben. De attól maga a rendszer még ugyanolyan.
    Az E61 dual bojler jobb lenne, de ott meg hiába PID-es a kávéfőző bojler, ott a nagy E61 fej és pl. ha jól tudom a casmo-s srácok amikor az R58-at próbálgatták, ha békén volt hagyva akkor lehetett vele jót csapolni a beállításoknak megfelelően /ott se a kifolyó vizhőfok amit a PID-en beállítasz, hanem van hozzá egy átszámolós táblázat/, de mikor össze vissza random csapolna az ember akkor borul a dolog, valamiért nem egyformák a csapolások, gondolom az E61 fej "tehetetlensége" miatt.
    Legalábbis valami ilyesmi rémlik, számomra egyik sem meggyőző megoldás.
    A DB Catler T3-as, kávébojler + aktív fejfűtés PID vezérléssel, és az egész előmelegített vizet kap a gőzbojleren keresztülvezetve.
    Volt olyan kísérlet is, hogy sima HX E61 utólag megpidelve, de úgy hogy gőzölni nem tudott annyira alul lett lőve. Na az tudott hűtőcsapolás nélkül jó kofit...egyet, mert utána úgy megborult, hogy csomó idő kellett míg újra magára talált, ez is el lett vetve.
    Mindamellett megfelelő tapasztalattal lehet nagyon jó kávét sima vagy PID-es HX géppel éppúgy, mint a PID-es dual bojlerrel, de esetenként kompromisszumokkal, amikkel én a T3 rendszernél kevésbé találkozok. Ezért maradt ez a Catler itt.

Új hozzászólás Aktív témák