Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz Agyrák666 #20499 üzenetére
Olvasd el Qtya123 hsz-ét, és próbáld meg értelmezni; kicsit nézz utána, ne a marketing blabla után menj.
Az elektromost tudod otthon szerelni ha muszáj?
Van pénzed a szervizre, fenntartásra?
Van rendesen kiépített töltőhálózat?
Mi van ha nem férsz oda a töltőhöz, mert valaki parkolónak használja egész nap?
Tudod otthon tölteni?
Mennyibe kerül az otthoni töltés megoldása?
Ha messzebb kell menni akkor mi a helyzet?
800km oda+vissza gond nélkül megy, max egy töltéssel?Ha minden oké akkor persze; vegyél kettőt is.
Ha mégsem, akkor meg gondolkodj még egy kicsit az elektronos dolgon.
Vagy ne, az a legkönnyebb, menni a többiek után." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Qtya123
őstag
válasz Agyrák666 #20502 üzenetére
1: Miből gondolod, hogy szakmunkás vagyok? Plusz nem értem a szakmunkást, mint degradált irányultságú kifejezést a szakmunkások felé...
(Ez olyan, hogy hehh a tanulatlan majom ne ugasson, az okosok dolgát úgysem érti. Aztán hány olyan dolog volt, amit a szakmabeli mérnökök/marketingesek nagy dirrel durral kijelentették, hogy ez így jó, aztán utána meg pislogtak, hogy mégsem. És ezzel nem azt akarom mondani "hogy az élet iskolája" felfogásúaknak van igaza, hanem azt, hogy érdemes néha mindenkinek és minden területen a fejlődésben önrevíziót tartani.)
2: Szoktál használni elektromos autót? Mert én 4 éven át használtam, szóval az elmélkedések mellett tapasztalatom is van.
(amúgy az elmélkedésem nem kifejezetten csak az eautókra irányult, hanem a komplett zöldek vagyunk vs. fogyasztói társadalom ellentmondásának irányába)
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz Qtya123 #20494 üzenetére
Szerencsére a Honda visszahozta a gombokat. Az új hibrid Civicnél minden fontos funkciót elérek gombokkal vagy tekerővel(hangerő, hőmérséklet, ülésfűtés, kormányfűtés, telefon, stb) de pld ami a Teslánál megy az nevetséges, hogy már indexkar sincs az autóban.
Elektromos autós emberek sokszor nevetségesek a térítős dumájukkal, mint valami jehova tanúja. Itt a fórumban is sokszor megfigyelhető.
Vehettem volna a hibrid Civic helyett elektromos autót, de mivel lakásban lakom nem tudom otthon tölteni. Gyorstöltés nálunk 6-7 sek/kW (200-250ft) és akkor drágább lenne tölteni mint most benzint tankolni. Ha lassú töltéssel megelégednék akkor az van 2 sek-ért kb. de az asszem 22kW, aminél ülhetnék 2-3 órát a kocsiban. Havi 2K km megyek, sokkal drágább lenne az elektromos autó nekem mint a hibrid és a drágább ár mellé ülhetnék órákat a kúton. Van akinek megéri az EV, itt a Tesla model Y vezeti messze az eladási listát, de csak annak éri meg aki tudja otthon tölteni, pláne ha van napelem a háztetőn.Megállni tölteni 200km-ként duma tényleg nevetséges. Nekem 1600 km-re van Budapest. Ezt a távot akkor szakítom meg mikor 6 órát ülök a Trelleborg-Rostock kompon illetve a teljes távon 2x szoktam tankolni.
-
KAMELOT
titán
válasz csibe1 #20501 üzenetére
Kihagytad azt...
Ha neked otthon van töltő és leég a kocsi, neadj isten a házad akkor a biztosító nem fizet. Viszont töltőn történik ez akkor a biztosító fizet.
Akik vettek ilyet mind eladják még garancia előtt és ott rohadnak majd meg a bazárokban, mert senkinek nem kell egy bizonytalan kocsi, amiben semmit nem tudsz szerelni.
Igen van aksi csere és motor csere. Darabja 10-20k euro
Azt meg ott baxxa meg ahol van!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
csibe1
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz Agyrák666 #20506 üzenetére
Én elfogadom azt, hogy Te magadat annak titulálod és értelmes eszmecsere helyett böfögsz ide egysoros értelmetlen jólbeszólok mondatokat, de engedtessék meg az, hogy másoknak legyen véleménye és ellenvéleménye. És ezeket meg lehessen vitatni a kussolj paraszt duma helyett.
(Amúgy szerintem ezt Te is tudod és érted, csak magasan képzett troll vagy. Eleve ki a tököm ad magának ilyen elborult nicknevet, ha nem egy troll... )[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Én csak azt nem értem, hogy mit keres itt az elektromos autó a kamionok között? Vagy ez is olyan lett, mint a korai iphone tulajok, mindenhova beírogatnak, hogy akinek nem iphone van az hülye?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Agyrák666
aktív tag
válasz Qtya123 #20511 üzenetére
Milyen ertelmes eszmecseret lehetne itt folytatni, ha olyan dolgokat hoznak fel egyesek, hogy:,,Van eleg tolto?
Nyoccah" kilometert elmegy e?!
Mivan ha kigyulladesleeg a hazad?"2) Csak az ujjad koptatod, semmilyen hatassal nincs az eletedre, es meggyozni se fogod a masikat.
En mindenesetre orulnek, ha legalabb a varosban, 2 meterre az orromtol nem szennyeznenek a benzines/dizeles roncsok.
Ezt el fogjak erni fokozazos tiltasokkal, ha tetszik, ha nem. -
KAMELOT
titán
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kesenyi
tag
válasz Agyrák666 #20514 üzenetére
Zsákutcába terelnek tudatosan a giga cégek, mert az utolsó fillért is ki akarják sajtolni belőled is, mindenféle hamisított áltudományos maszlaggal/trenddel. Ha pedig találnak egy olyat mint mondjuk ez esetben te, aki még örül is ennek, az nekik win-win. A gigacégek pedig mint tudva levő kormányokat/országokat irányítanak.
A sznobizmus még most sem kifizetődő.
A hidrogénből lehet majd valami amint engedik elterjedni. -
Di Natale
aktív tag
Jöttem sírni. Elbuktam a vizsgát. Éreztem a vizsgabiztoson, hogy aznap valakit megakar buktatni. Én lettem az.
-
Qtya123
őstag
válasz Di Natale #20519 üzenetére
Ne keseredj el, és ne stresszelj rajta. Benne van az ilyen a pakliban.
Nekem a B, C, E, D vizsgák alatt egyszer volt bukás, a C városi vizsgán. Egy elkészült útfelújítás után mentünk azon a részen. Minden kész volt, táblák már sehol, a munkagépek, egyéb dolgok nagy része már elszállítva. Az út mellett állt egy markoló, a kanalába behajítva egy alul és felül meggyűrt 30-as tábla. A vizsgabiztos szerint az érvényes forgalomkorlátozó jelzés volt....
Haveromat buszon azért vágták meg mert átment a sárgán és nem satuzott. Érted... buszon, ahol kb az előtted befékező autóba "elvárás", hogy ne satuzva szállj bele, mert az utasok sérülhetnek. Na vizsgán az volt a baj, hogy átment és nem fékezett nagyot. Gyanítom, ha meg besatuzott volna, akkor azért buktatják meg.
Anno én is úgy szálltam fel a városi vizsgán a buszra, hogy az oktatóm közölte, hogy az előttem lévő 4-et megvágta mondvacsinált hülyeségekért a vizsgabiztos. Én ennek örültem, mondom akkor mára kiélte magát. Úgy is lett, nem volt gond.Fel a fejjel, nem kaphatsz mindig kézbe 21-et.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Qtya123 #20521 üzenetére
Jah, hát ez az.
Ha olyan sapka van a vizsgabiztoson tök mindegy mit csinálsz.
Aztán meg volt olyan csávó aki elvitte reggelizni meg vissza, és átment.
Talán 6km-t ha vezetett oda-vissza. Várt fél órát, aztán meg is volt a jogsija.
Szóval vannak érdekes dolgok..." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
HoTaZo
addikt
Ne keseredj! B-t harmadikra, C-t elsőre, de az emelkedőn való indulást második körben sikerült abszolválnom (katonáéknál, rendes volt a vizsgabiztos hadnagy), CE-t másodikra sikerült. S itt vagyok '97 óta.
Benne van a pakliban.De, érdekelne, hogy miért húzott meg?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
KAMELOT
titán
Gyere el ide, itt fél év alatt meg lenne a vizsga. C+E
Itt nem buktatnak meg senkit.
Jól kibaxnak ott veletek.HoTaZo: B C E elsőre megvolt. Nem kell itt xarozni. Utána haverom tanított be RO BG TR útvonalon. Kapikule Istanbul Izmir Kanakkale útvonalon
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoTaZo
addikt
válasz KAMELOT #20527 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
B-nél, elsőre összevesztem a biztossal, másodiknál tök rendes volt a vizsgabiztos csaj, ott nem értettem, hogy mitől izgultam, s hibákat hibák határa halmoztam, harmadszorra megdicsért mindkettőnket a biztos, annyira jól ment. A CE-nél szakadt az eső és a tolatási manővernél nem láttam semmit a tükörben és kifutottam az időből.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Zolás
addikt
válasz FeZ... #20530 üzenetére
B kat első vizsga, sorolok be a sávba, elkezd kiabálni a biztos, rámentem a záróvonalra. Sehol se volt még, de csakazértis rámentem. Következő vizsgán meg simán átmentem, bár a harmincas övezetben úgy suhantam 40 felett mint a huzat! Ez ilyen, rossz a nadrág rajta, asszony beszólt valamit, lábára lépett valaki a buszon, te meg fizethetsz.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Di Natale
aktív tag
Nálam konkrétan elmaradt a fékpróba
Pedig annyira ügyeltem erre a C és az E rutin, forgalmi vizsgákon. Ez automatikus bukás, de volt akinek ezt elnézte... -
stingy2
senior tag
válasz Di Natale #20532 üzenetére
Nekem is elmaradt a fékpróba. Mondtam, hogy tartálynyomás rendben, tömítettség rendben, aztán elindultam, mint aki jól végezte dolgát. Vibi szólt, hogy fékpróba? Nyomtam olyan satut, hogy majdnem kinéztek az oktatóval a szélvédőn .
Aztán mentünk tovább. Aztán volt még 2 gyalog nem átengedés "zebrán", és 45km/h a 30-as táblánál. Mondta, hogy a gyalogokat még elnézte volna, de az 50% sebességtúllépés már sok volt . Másodikra meglett.INTJ
-
csibe1
addikt
"Ez ilyen, rossz a nadrág rajta, asszony beszólt valamit, lábára lépett valaki a buszon, te meg fizethetsz."
Pontosan, valaki elviszi reggelizni a vizsgabiztost, oda meg vissza talán 6 km volt az egész; ott várt rá 30 percet, visszahozta aztán át is ment.
Utána meg már mikor hogyan, ha felhúzták páran akkor jó eséllyel kasza van, lehet venni a plusz órákat.
Személyből engem is megcsaptak jópárszor valami hülyeségért.
Teherből elsőre átmentem. Milyen érdekes..." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
-
veterán
Dugo volt a palyan
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
veterán
Kesobb ismet
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
HoTaZo
addikt
Törölve
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Freiherr #20544 üzenetére
Engem meg csak leszedni tudták múlt hét pénteken, megrakni nem, csak hétfő reggel, az is csúszott, így már csak kedd reggel tudtam lerakni Ljubjanában. Utána 2 felrakó, estére Maklár, de úgy jelentkeztem be, hogy csak szerda reggel 8 után hívjanak, s irány haza. Reggel 8-kor hívtak is, nem azonnal, de még, mondjuk hamar, le is szedték. A nagy meglepi az volt, hogy kész volt az export is (hogy mit el nem lehet érni néhány csokival)!
Még pár óra punnyadás a parkolóban, hátha tudok hozzárakni valamit, de nem talált csak keddre. Így tegnap délutántól kedd reggelig élvezem az itthon örömeit.
Nem hittem volna, hogy ennyi munkával is lehet ennyit keresni!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest