Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz FLx #15021 üzenetére

    En inkabb ugy mondanam, a tapasztalattal rendelkezo tobbseg is ennyiert dolgozik pesten.

    Nekem - illetve nem csak nekem - az a tapasztalat, hogy a munkaeropiaci boom, amirol annyira aradoznak, mar jo regen kifujt, vagy nem is igazan letezett, max az 1 az 1000bol aranyban.

    8-10ev koruli tapasztalattal kb lehetetlen pesten br 8-900 feletti ajanlatokat kapni, de inkabb alatta van az atlag merites.
    Tavaly oktober november ota keresek normalis munkahelyet (nem a tucatszart, hanem tenyleg normalis kozeggel rendelkezo multit), br 900 volt a max, ami egy laza 60% os gap az elvarasokat illetoen.... de mar kb elengedtem a sztorit: volt olyan beszelgetes nemreg ahol a szakmai vezeto visszakerdezett, hogy tenyleg ennyire jo e a mostani csomagom, hogy az oveket csuklobol vagom vissza, aztan amikor privatban elmagyaraztam hogy igen ezert es ezert.... akkor az volt a valasz elgondolkozik az atigazolason.... Lol, no comment.

    Sok ismerossel dumaltam mostanaban, meg van egy par kollega akirol tudom merre jar interjuzni - fejlesztotol egeszen IT director szintig - es mindenki 2 dologra figyelt fel:
    - akik korabban min heti 2 megkeresest kaptak (nem linkedin, meg proli fession, hanem direkt ceges HR esek, vagy privat fejvadaszok) az utobbi 5-6 honapban egy darabot sem
    - akinek sikerult valtania, 3-4 munkahellyel a hata mogott, es realisztikus elvarasokkal a ceget illetoen, egyreszt ge*iszenvedosnek elte meg az egeszet, atlag 1 ev volt amire olyan ceget talalt amelyik az igenyeknek megfelel, masreszt a 4.-max 5. munkahelyen egyikuk sem tudja hova tovabb, mert elfogytak az 'elheto' cegek pesten

Új hozzászólás Aktív témák