Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
A hibernate-tel ismerkedem továbbra is, és a hivatalos doksiban maven-t használnak.Eclipse EE-t használok, ebben van maven. Kérdés elég-e a beépített, vagy töltsem le és úgy használjam. Illetve kell-e még valami, hogy gördülékenyen tudjak ismerkedni?
Ettől függetlenül, ha valaki tudna jó tutorial-t eclipse-hibernate-maven vonalon, ami részletes,érthető, azt megköszönném. Felület szerkesztőnek, tervezőnek mit ajánlotok? Mert gondolom a swing idejétmúlt.Istenem, tele van csillagokkal...
-
Aethelstone
addikt
válasz Amartus #5551 üzenetére
A Swing nem idejétmúlt és gyakorlatilag semmi köze ahhoz, hogy maven vagy hibernate.
A Swing az egy grafikus framework, amivel vastagklienseket tudsz fejleszetni, desktop alkalmazásokat. A Hibernate pedig egy ORM réteg, ami az alkalmazásod és a DB közötti kommunikációt van hivatva megkönnyíteni. Használható együtt a Swinggel.
A maven meg egy fordító és függőségkezelő keretrendszer. Swinggel IS használható.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Amartus
senior tag
válasz Aethelstone #5552 üzenetére
Köszönöm, ez így helyrerakott dolgokat. A hsz-em további részében is tudnál segíteni?
Istenem, tele van csillagokkal...
-
Aethelstone
addikt
válasz Amartus #5553 üzenetére
Nah tutorialt a guglival pillanatok alatt találsz. És sem tudnék mást, csak beírni és a találatokból szemezgetni. Mi a terv? Mit szeretnél csinálni?
Szerk:
Rendes voltam:
http://www.mkyong.com/hibernate/quick-start-maven-hibernate-mysql-example/
http://viralpatel.net/blogs/hibernate-maven-mysql-hello-world-example-xml-mapping/
http://www.technicalkeeda.com/hibernate-tutorial/maven-hibernate/how-to-create-hibernate-application-using-eclipse-and-maven[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Amartus
senior tag
válasz Aethelstone #5554 üzenetére
Köszönöm.
Semmi különlegeset, csak ilyen sufni projectet próbálok. Cd-dvd katalógus, fogyasztási adatok, pár tábla, valami. Az igazi cél, hogy kicsit képbe szeretnék kerülni a hibernate-tel és a maven-nel. MySQL vagy PostGreSQL adatbázison.
Eclips-nél amiben belefutottam és nem tudtam mit kezdeni vele az a maven repository-k voltak. Ami példát én találtam, az egy webapp-t csinált, de amikor a maven-t állította be, akkor én a sajátomon nem találtam azt az artifact-ot, amit a példa használt. Sőt, igazából egy webapp-s volt csak a listában, holott a példa vagy húszat felsorolt.[ Szerkesztve ]
Istenem, tele van csillagokkal...
-
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán foglalkoztam még titkosítással, most lenne egy olyan feladat, hogy cookie-ban titkosítva kellene tárolni adatokat. Ismertek esetleg valami jó módszert/csomagot erre?
Kb. úgy képzelném el hogy lenne egy nyilvános kulcs és ennek birtokában lehetne titkosítani/visszafejteni. Cookie-ban JSON formátumban tárolódnak az adatok.Nem ehhez a topichoz tartozik, de esetleg javascripttel is van erre lehetőség? A kulcs tárolása lehet problémás itt szerintem.
-
floatr
veterán
válasz Aethelstone #5558 üzenetére
Jajjmá, vegyed magadra
Gondoltam itt többek közt arra, amikor a plugin megoldja a problémád, aztán mégis van olyan, aki a kattintás helyett csak megnyit egy konzolt, hogy mvn package.
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #5556 üzenetére
Szerintem egy ilyen projekt kezeléséhez elég a plugin. A subclipse-ről már nem mondanám el ugyanezt
-
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #5563 üzenetére
Én azon buktam ki, amikor a subclipse már egy natúr branch/copy műveletnél is elhasalt. Nem akartam hinni a szememnek. Most azt csinálta legutóbb, hogy a menüpontjai 3-4 példányban szerepeltek a context menüben. Az azért elgondolkodtató, hogy ha ekkora kihívás az SVN csapatnak a saját kliensüket elkészíteni, akkor mennyire lehet megfelelő minőségű maga az SVN.
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #5565 üzenetére
Hát lehet h én néztem be valamit. Mindenesetre ehhez képest a maven plugin betonstabil.
-
floatr
veterán
válasz Aethelstone #5567 üzenetére
Azért bárki bármit mond, egy maven build shortcut 3%-al csökkenti az idegrángás okozta szemráncokat
-
válasz Aethelstone #5568 üzenetére
Én elvagyok velük, nagy bajom nem volt vele pedig csináltam már cifra merge-öt is vele. A leginkább az jön be, hogy az átnevezéses/mozgatásos refaktorokat automatikusan követik SVN-ben is, amit manuálisan nem tudom hogy lehetne megoldani idegbaj nélkül.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
floatr
veterán
Ez az egyetlen előnye a többiekkel szemben, meg hogy az eclipse artifact-okat automatikusan kizárja a kezelt adatok köréből. A merge-el kapcsolatban nemtom, hogy ez mennyire függ a klienstől, de futottam már bele cifra dolgokba. Ilyenkor a pesszimista branch-always nem a barátom.
Már régóta várom, hogy készüljön egy szemantikus verziókezelő
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Ismeritek a Git-et?
-
boost
addikt
válasz WonderCSabo #5573 üzenetére
Mi ismerjük, csak a cégvezetők, enterprise környezetben nem. Majd ha megjelenik a következő divatos verziókezelő rendszer, akkor vált a cég Git-re.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #5575 üzenetére
Nehéz váltani 10+ év SVN után. Egyrészt a megszokás, másrészt az SVN-ben már meglévő projektek irgalmatlan mennyisége.
-
TheProb
veterán
SZiasztok!
Egyetemen 2év C után következő félévben java-t fogok tanulni és szeretnék addig is kicsit utána olvasni a nyelvnek, meg úgy magának az OOP-nek, tudtok ilyen témában jó, érthető java könyvet ajánlani vagy bármilyen olyan forrást ahol érthetően lehet megismerni a nyelvet?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Egy Snake-t csinálok gyakorlásképpen és egy kicsit elakadtam.
Az új eledelek kirakásánál szeretném azt megakadályozni, hogy olyan helyre tegyük ahol éppen a kígyó van, erre azt akartam h a leendő helyének megnézem a színét, és ha fekete akkor tehetem, ha nem akkor keresek másik helyet neki.public void feed(){
Robot robot = null;
try {
robot = new Robot();
} catch (AWTException e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
Color color=null;
Random r=new Random();
int xfood=((r.nextInt(5)+1)*10);
int yfood=((r.nextInt(5)+1)*10);
color= robot.getPixelColor(xfood,yfood);
System.out.println(color.toString());
Food uj=new Food(xfood,yfood);
kaja.kaja.add(uj);
}a syso azért van ott hogy ellenőrizzem mi is történik, és van olyan h rgb-000-t ír úgy hogy a kígyóra teszi az eledelt és olyat is hogy teljesen különböző színűt (eledel és a kígyó színével sem egyezik) pedig feketét kéne hogy visszaadjon. Máskor meg működik.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz pokerecske1 #5578 üzenetére
Úgy néz ki hogy az ablak kerete miatt vannak eltérések és emiatt számol az egész rosszul, de még nem sikerült kijavítani
-
PandaMonium
őstag
válasz TheProb #5577 üzenetére
Szia.
Magyar nyelvű tananyag (bármifajta) programozásról csak régi verziókból, és/vagy silány minőségben van.
Persze van 1-2 gyöngyszem és pár kivétel, de én a helyedben az angol könyvek között nézelődnék.
Itt van pár jó: The Well-Grounded Java Developer, Java Concurrency in Practice (nem mai darab, de még mindig jó), Effective Java vagy maga az Oracle-től Java: A Beginner's Guide.Kezdőknek igazából a Beginner's Guide könyvet javasolnám utána pedig az Effective Java-t.
Ha ezeken túl vagy és érdekelne a mély víz akkor jöhet a Concurrency in Practice és a Well Grounded Java Developer.Számomra érthetetlen, hogy mit tanítanak 2 éven át C-ből az egyetemeken 2014-ben, fél-, max. 1 év el kéne, hogy menjen az alapokkal de utána már illene OOP-t tanítaniuk valami modernebb nyelvel.
What I cannot create, I do not understand
-
raggg
senior tag
válasz PandaMonium #5580 üzenetére
Hadd ajánljak még egy könyvet, ami nem csak a Java, hanem általában a programozással kapcsolatos könyvek között is igen jó helyen áll szerintem:
Minimális programozói tudással neki lehet állni, szépen elmagyaráz mindent, a Java nyelven túl is (OO elvek). Sajnos a Java 1.5 mellé készült (néhol kitekint az 1.6-ra) de máig jól használható szvsz.
ragklaatPS
-
Aethelstone
addikt
Számomra érthetetlen, hogy mit tanítanak 2 éven át C-ből az egyetemeken 2014-ben, fél-, max. 1 év el kéne, hogy menjen az alapokkal de utána már illene OOP-t tanítaniuk valami modernebb nyelvel.
Egyetértek. A C maximum 2 félévet ér, többet nem. Van az alap utasításkészlet + mutatók 20 PDF oldalon, oszt annyi. Lehet, hogy a kolléga a C++ra gondolt? Nálunk a C/C++ elvitt 3 félévet.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Aethelstone #5582 üzenetére
91-ben az elektroműszerész suliban elektroncsövekkel ment minden alapkapcsolás...
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
válasz Aethelstone #5582 üzenetére
BME-n csak egy félév a C, és maga a nyelvi összefoglaló, amit anno lehetett használni vizsgán is akár, mindössze két oldal. Aztán egy félévnyi - a gyakorlattól teljesen elrugaszkodott - C++, és jött a Java meg a C#, ami azért több tárgyban előjött.
Szerintem ennyi azért kell. Mondjuk a C++-nál nem lenne rossz, ha lenne bármi köze a valósághoz (frameworkök, valós helyzetek pl.)
“All nothings are not equal.”
-
TheProb
veterán
látom elírtam a dolgot, félévet akartam
2 félév (sima) C, majd 3.java. ezután már mindenki azt tanul amit akar. C++ opcionális"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Aethelstone #5584 üzenetére
Csak a "miért a régi elavult dolgokat tanítják" témához szól
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Aethelstone
addikt
válasz M_AND_Ms #5589 üzenetére
Akkor valamit szerintem félreértettél. Nem elavultak, a baj azzal van, hogy nem életszagú az oktatás...és ez alapvetően nyelvfüggetlen.
A kolléga azt írta, hogy a modernebb nyelvekre kellene lőni. Amivel max. annyit mondott, hogy a C az régi....de nem elavult.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
boost
addikt
Szerintem nincs azzal baj, ha tanul C-t, akár több féléven, éven át. Azért nem minden a java, meg a garbage collector. Miben írnák meg a VM-et, ha mindenki már csak java-t tudna használni? És azért ahhoz az A4-es "C cheat sheet" már nem elég.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Aethelstone #5588 üzenetére
egyébként magyar könyvek közül a "tanuljunk meg java-t 24óra alatt..." meg az agyhullámot ajánlották sokan.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
boost
addikt
válasz Aethelstone #5593 üzenetére
Én a C++ könyvnek ugortam neki ilyen formában, kb 10 éve. Persze 24 óra nem volt elég, de tényleg jó leckék voltak. Kimentem nagyszüleimhez, no internet, no cimborák, csak ezzel foglalkoztam, meg este a falutévén megnéztem valami VHS kaziból játszott filmet, és egy hét alatt egész sokáig eljutottam.
-
-
boost
addikt
válasz Aethelstone #5596 üzenetére
Persze, meg tanár, vagy internet, vagy mindkettő, hogy amik felmerülnek kérdések, gondolatok, azokra tudd a választ.
-
Aethelstone
addikt
Lényeg a lényeg. Ha az ember mondjuk vizsgára akar felkészülni, akkor egy gyorstalpalós tutorial bőven megteszi. Ha üzletszerűen akar kéjelegni, ebből akar megélni, akkor bizony egy hosszú utazásra kell felkészülni. Fel kell vállani a juniorságot, be kell ülni valahová és bizony soksok hónapot(évet) el kell tölteni profik és feladatok mellett, hogy az ember megismerje az adott programozási nyelvet. És itt nem a szintaktika a fontos, hanem a szívások....
Arsenal FC - Go Gunners!
-
TheProb
veterán
válasz Aethelstone #5598 üzenetére
hát én jelen állás szerint majd zöld robotra szeretnék fejleszteni, aminek ugye alapja az java. így nem a túlélésre hajtok vizsgán
-
dan390
aktív tag
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de szeretném megkérdezni, hogy ti milyen gepen/notebookon fejlesztetek?
A mostani gépem Core 2 Duo 1,4GHz ULV, 4GB DDR3, 4500HD nem igazán birja az Eclipse ADT-t, nagyon sokszor 95-100%-on fut, s így használhatatlan, de nem tudom mire cseréljek, egy i5 4200M már elég, vagy kell a i7 4702MQ?Köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest