Új hozzászólás Aktív témák

  • Ragnar95

    nagyúr

    válasz Totheground #67897 üzenetére

    Az érettségi sajna semmit nem garantál, főleg, h ma már egyetemet/főiskolát is boldog-boldogtalan elvégezhet... :( :U
    Amúgy én szívem szerint értelmi szinthez kötném a szavazójogot, mivel ez szolgálná leginkább az ország és így az állampolgárok érdekeit, viszont ezzel sajnos több gond is van:
    1. Világszintű felháborodást keltene az általános választójog eltörlése, mivel az a demokráciában alapvető emberi jog.
    2. Így csak az értelmiség érdekeit képviselnék, hiszen akinek nincs szavazati joga, azt nem képviselné senki sem a parlamentben.
    3. Elég nehezen lenne megvalósítható, hiszen az intelligencia nem egy egzakt érték, nem mérhető pontosan, mivel az IQ is csak egy viszonyított érték, ami ráadásul elég pontatlan is.
    Hogyha a 3. pontra találnának is a jövőben megoldást, az első 2 miatt (sajnos) valószínűleg sosem kerülne bevezetésre ez a rendszer egyik országban sem.
    Persze egy jobban megvalósítható megoldás az lenne, hogyha bizonyos mértékű politikai tájékozottság lenne a választójog feltétele, hiszen miért szavazhatnak olyanok, akiknek fogalmuk sincs a pártok programjáról/döntéseiről, az ország helyzetéről, de sajna a gyakorlati megvalósítása ezen rendszernek is szinte lehetetlen...
    Tibee86: a jelenlegi téma egyáltalán nem aktuálpolitika, márpedig csak az tiltott a fórumon, szóval ezért nehezen lesz elkapva a grabancunk :))

    [ Szerkesztve ]

    Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

Új hozzászólás Aktív témák