Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    válasz Blaise #37282 üzenetére

    Orbán gátőr? Nem. Jobs desinger volt? Nem.
    A lényeg, hogy sokáig - még a hőskorban - azt hittem, hogy a GSM műholdról jön. :D Miért? Mert az látszott ésszerűnek, amíg meg nem világosodtam, és egy világ omlott össze bennem. De ezt egy bölcsész soha nem fogja megérteni. Ne vedd sértésnek, nem rád gondoltam ;]
    Évekig tervezték és építik a Galileo rendszert, és csak a GNSS szolgáltatásokban nyújt többet a GPS-nél. Költséghatékonyabb lett volna, ha egy olyan kommunikációs egységgel kombinálni ami biztosít egy széles sávú lefedettséget. A Google megoldása kb. 30km-en 1100km2 fedne le. A GPS holdak 20000km magasan mekkora területet s fednének le. Tehát ha a Galoleo képes lenne szerverként is működni, 21db-al lefedné a bolygót.
    Mi a bajom a ballonnal? Mondhatnak akár mit, irányíthatatlan. Szerintem a Google is csak arra kíváncsi, életképes-e a technológia, ezért a legolcsóbb megoldást választotta.
    Nyilván a magasságot, behatárolja a légnyomás csökkenésből adódó g.térfogat növekedés, az esetleges szivárgásról nem is beszélve. Hosszú távról, megint csak nem beszélhetünk, az anyaghasználat, és a szélsőséges körülmények miatt. Tehát egy megoldás maradt. Ha a ballonos kísérletek pozitív eredménnyel zárulnak- akár nemzetközi összefogással - megvalósulhat a GIS. Globalis Internet System :D műholdas rendszer 2030-ra.
    Ja, még csak annyit, hogy rengeteg potenciál van még a 4G-ben, de már fejlesztik az 5G-6G-t is Ázsiában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák