Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
válasz joey04 #15191 üzenetére
Jobs-ot nagyon sokszor a kollégái terelték a helyes útra. Nem kell túlértékelni. A részvények sem estek, sőt. Persze a Droidosok azt szajkózzák amit írnak nekik, de még azt is ferdítve adják tovább. Tipikus népmesei vonások.
Vannak tervek (vázlatok) a fiókban, de azokat meg is kell valósítani, és a kettő között óriási a szakadék. Nem véletlen, hogy az Apple manapság a légy kiszámíthatatlan röppályáját is levédi - teljes joggal. A Google mobilpiaci megjelenése egy nagy lopás, a Samsung csak kilógó nyelvel csahol utána. Hiteles forrásokból tudnék idézni, de minek. A millió droidblog meg azt ír amit akar.
Csak egy portált említek meg név nélkül, ahol tudományos értekezés szintjén írnak a nagy semmiről oldalakat, mert dilettánsok. Olvasom, várom mikor jön a lényeg, és egyszer csak vége a cikknek. Viszont az új Samsungok megjelenése megduplázta a látogatók számát. -
máyköl
veterán
válasz joey04 #15191 üzenetére
Nem szeretem ezt a Jobs istenítést.
Egyáltalán nem biztos, hogy az iPad Jobs fejéből ugrott ki. Hány high-tech agy dolgozik annál a cégnél? Bármelyikük kitalálhatta volna, Jobs meg rábólintott.A design Johny Ive -é. Nem Jobs -é, Ive -é. Az elkészült tervre bólintott rá Jobs, vagy épp mondta, hogy ez nem jó. Ezt teszi Cook is. De valljuk be, ez nem Jobs zsenialitása, inkább az ízlés kérdése.
Ki merem állítani azt is, hogy sok köze nem volt Jobs -nak egy új iPhone, vagy egy új iPad megjelenéséhez. Összerakták azt a cuccot a profik, Jobs nélkül. Jobs bemutatta, és hát természetesen mindenki neki szentelte a cuccot, de közel nem volt akkora érdeme benne, mint az alatta levőknek.
Jobs szvsz inkább a cégvezetésben volt profi. Nem a tervezésben. A cégvezetés pedig megvan Cook -ba is, csak talán nem akkora egyéniség. Nem tud olyan profin bemutatni a keynote -on egy terméket mint Jobs, nincs olyan humora, átlagosabb figura. De ha a termék instant get, nem mindegy hogyan mutatták be?
-
máyköl
veterán
-
SÖ
addikt
Szerintem ezt mond el odaát is. Ez az igazság, és még finoman fogalmaztam.
Tudod ki volt Eric Schmidt? Az akkori Google vezér, aki volt Apple igazgatósági tag az iPhone és az iPad kifejlesztése alatt. Az Androidon egyre több olyan tulajdonság jelent meg - multi touch, kétujjas navigáció, alkalmazásikonok elrendezése - amit az Apple alkotott meg. Ki volt az Android fejlesztési csapat feje? Andy Rubyn, aki szintén az Apple igazgató tanácsának a tagja volt 2008 előtt, és mentorként tekintettek Jobsra. Ezek tények. Akkor most miről is beszélünk? Szerintem olvass utána egy kicsit, vagy legalább a droid fórumba, mielőtt engem támadsz..
-
Mr X
veterán
Mi is volt Jobs híres mondata, ami arról szólt, hogy a jótól nem szégyen lopni?
De ez engem mind nem érdekel. Engem az érdekel, hogy ha nem a droid oldal kezd el egy vitát, akkor ti kezditek, a tiedhez hasonló hsz-ekkel. Ráadásul egy olyan témában kezdted el újfent a droid és a felhasználói fikázását, amiben sem joey, sem máyköl nem említették a platformot. Droid user sem járt errefelé. Vagyis még csak nem is kapcsolódott a témához.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Érdekel még valakit ez a melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás téma? Úgy érvelsz mintha te is részvényes lennél. Engem pl abszolút hidegen hagy az apple potenciális hanyatlása ami mellesleg természetesen nem fog bekövetkezni de nehogy már egy dollármilliomos amerikai cég mellett álljak ki egy másik dollármilliomos céggel szemben amikor itthon sokaknak gondot jelent megvenni 1 kilo kenyeret is nemhogy egy ilyen telefont ellenben pl franciaországgal ahol még a cigóknak is ilyen lóg a kezükben. Szegény apple, szegény google, szegény samsung majd ha ráérek sajnálom őket.
-
SÖ
addikt
-
Mr X
veterán
Nehéz lett volna a lap aljára tekerni. De parancsolj, a forrás: [link]
Jobs-idézetek:
"We have always been shameless about stealing great ideas." Triumph of the Nerds (1996)
"Good artists copy; great artists steal."Látod, pont a magadfajta fanboyok miatt olyan az apple-userek megítélése, amilyen.
És még mindig nem értetted meg, hogy nem arról volt szó, ki lop kitől, hanem hogy minek kell folyton felhozni ezt a vitát.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz vadászcsiga #15209 üzenetére
Jó... csak ha már egy Apple fórumban is androidokkal fújnak egy követ...
Át kéne keresztelni a topikot - Volt iPhonosok off topikja.
Na mentem, mert késésben vagyk.
MR X
Most ezzel az egy infóval akarsz megtorpedózni mindent amit a Google és a Samsung páros elkövetett? Maradjunk annyiban, hogy a Samsung az istenkirály, hogy ne rontsam az Apple fanok renoméját.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
apple kontra samsung, ios kontra android - de bárhová bármelyik másik gyártó...stb behelyettesíthető, akár a gyártók, akár a fanatikus táborok vitájáról van szó, általában az egyik 19, a másik egy híján 20...
nem féltem egyik gyártót sem, de akinek nincs jövője, az megy majd a levesbe - több példát is láttunk már rá mostanság -, ellenben bármelyik nagy is győzedelmeskedjen a maga módján - akár úgy is, ahogy az apple csinálja -, egy biztos, a végfelhasználóknak nem biztos, hogy csak előnye származik majd belőle...
remélem, ez csak fikció, és sosem lesz igazán győztes ilyen téren, mindig lesz valamilyen konkurencia és verseny!
az apple a módszerekkel kapcsolatban - szerintem - most kicsit túlzásba esett, ami idővel esetleg problémát okoz majd nem csak nekik, hanem az egész rendszernek, amiért szintén a végfelhasználók is szenvedhetnek csorbát, és nem biztos, hogy kell ez nekünk...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
máyköl
veterán
Én mondjuk nem örülnék neki, ha eltűnne a Samsung a piacról. Az Apple legnagyobb ellenfele. A többi gyártó (Htc, Motorola stb.) szerintem nem versenyképes az Apple -el szemben egyszerűen, nem tudná magát konkurenciává nőni.
Az meg szerintem nem szerencsés, ha csak egy gyártó ural egy piacot.Én élvezem ezt a macska - egér harcot.
Egyik cég bemutatja az új telefont, másik válaszol egy még ütősebbel, majd megint jön a kontra. Elég snassz lenne, ha csak az egyikük lenne.Mondom ezt úgy, hogy valószínűleg soha nem lesz Samsung telefonom.
-
Mr X
veterán
válasz máyköl #15215 üzenetére
Én sem szeretném, hogy lecsó legyen nekik, mert jót tesz a fejlesztések ütemének a verseny. Lassan az árakat is elkezdhetnék lenyomni.
Pár Samu okostelefon után kialakult a nemszeretem álláspontom. Nem tetszik a design, a TouchWiz, a gyenge akku. Az S3 az első, amire azt mondom, hogy külsőre bejön.
-
máyköl
veterán
Hupsz, olvassátok a friss kommenteket szifonon?
Úgy néz ki, mégiscsak Xms lesz. -
Solar_Wind
senior tag
Szerintem abszolút logikus, hogy XMS nyit. Mint írtam korábban is, periférián van a bolt, a Duna plaza látogatottsága iszonyatosat zuhant az utóbbi években, a konkurenseknek több boltjuk van, frekventáltabb helyeken.
-
whitezo88
nagyúr
válasz Solar_Wind #15224 üzenetére
akkor tényleg durva. Hetek óta írja h nagy durranás lesz majd, és hogy alig alszik, éjfélig dolgozik... akkor megvan, miért csak másik oldalról meg ment a duma, hogy milyen szarul megy, satöbbi.
-
-
Totheground
addikt
Ez baromi egyszerű. A jelen gazdasági helyzet leginkább azokat súlytotta, akik egyébként sem engedhettek meg maguknak olyen kategóriás termékeket. Ez abból is látszik, hogy pl a sportkocsik kereslete nem hogy visszaesett, hanem nőtt.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
joey04
titán
Gyors válaszok:
Jobs egy zseni volt, nélküle az Apple hosszútávon biztos nem lesz ilyen sikeres, legalább is a jelenlegi vezetőséggel biztos nem. Kiegészítésként érdemes megjegyezni, hogy igen, olyan "körítés" is szükséges volt, ami által a zsenialitása ki tudott bontakozni, és emberi keretek között is tudták tartani. Enélkül láthatóan bukdácsolt ő is. Viszont ilyen "udvart" könnyebb találni, mint egy újabb ekkora zsenit.
Droid: Igen, sokszor kifejtettem, hogy sok a copy, de samsung nem kullog az Apple után, olyan utat választott amit elítélek, de ettől még sikeres, és drodion jelenleg 0 vetélytársa van.
A "Good artists copy; great artists steal." mondatot láthatóan továbbra sem tudják sokan értelmezni ettől függetlenül.
Nem olvastam ma még szifont, de az új bolt XMS lesz, hiszen nemrég volt felvétel (igaz 80k + jutalék kicsit kevés szvsz) hozzájuk, és Handras is alig hány ki valamit a blogra, még a rMBP-ról is csak nyögvenyelősen csöpögtek a tapasztalatok, mert folyamatosan ezen melózik.
szerk.: látom, már tuti az új xms.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Egyébként csatlakoznék azokhoz, akik szerint Steve nélkül nem lenne ott az Apple, ahol most. Lehet látni, hogy mi történt, amikor nem volt ott.
Zseniális tervezők mindenhol vannak, nem csak az Apple-nél, de azért látszik, hogy volt náluk valami plusz is.
Az meg hab a tortán, hogy a Steve-féle keynote-okban volt valami, ami különlegessé, emlékezetessé tette őket. Ott van pl az első iPhone bemutatása. Az szerintem a csúcsok csúcsa, főleg a "These're not 3 separate devices. This is one device" rész.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
máyköl
veterán
válasz Totheground #15234 üzenetére
Hatalmas humora volt az öregnek ez tény. Nem felejtem el, mikor első iPhone bemutatón felhívott egy kávézót, és rendelt több ezer kávét a vendégeknek.
-
Mr X
veterán
válasz joey04 #15237 üzenetére
Bele lehet sok mindent magyarázni abba a két mondatba, de attól még Jobs azt mondta, amit. És ilyen magyarázatot az ő szájából én nem hallottam.
Ez kicsit olyan, mint mikor a tanárnéni meg akarja magyarázni, hogy egy 300 éve halott költő mire gondolt a versében. Szép meg jó, csak épp nem a költő gondolatait tükrözik, hanem a tanárnéniét, vagy azét, akitől ő olvasta a magyarázatot.
Tisztelem Jobs-ot, de be kell vallani, zokszó nélkül megtett olyanokat, amik miatt fordított esetben ők perelnének.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Szerintem itt sokan keverik a másolás és a mások által kitalált alapokra építkezés fogalmát.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
máyköl
veterán
Handras nyilatkozott, Xms nyílik!
-
Malachi
addikt
de ugye azt mindenki tudja, hogy ezt a mondást Picassonak tulajdonítják? vagy T.S. Eliotnak, hehe...a lényeg, hogy nagyon régi és évtizedek óta értik félre milliónyian.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr X
veterán
válasz joey04 #15245 üzenetére
Ha mondjuk náluk jelenik meg először a notification center, és az android később beleteszi az OS-ébe, gondolod, hogy nem lett volna per belőle?
Csak másolásért perelnének? Ahogy én látom, mindenért, ami bármilyen kis nyomokban is emlékeztet Apple-féle megoldásra.
Viszont én itt lassan kiszállok a témából, mert nem akarok ebbe jobban belemélyedni.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz manchester85 #15244 üzenetére
Én csak Handrast idéztem.
Muszáj mindig ezt a kötekedő, nagyzoló, fölényeskedő stílust követned? Néha mintha valami császár lennél, úgy viselkedsz. -
manchester85
veterán
válasz máyköl #15247 üzenetére
És úgy adtad elő, mintha szentírás lenne. Szerinted handras majd mindenkit beavat az üzleti életébe? Ennyire nem lehetsz naiv... Mi volt ebben a fölényeskedő? Pont hogy te vagy a fölényeskedő, hisz bennfentes módjára előadod, hogy xms biztos nem lesz, miközben mindenki csak találgat, és neked ugyanúgy fingod nincs, mi nyílik, mint bárki másnak... Mondott valamit a blogján handras, és? Az emberek neha naponta változtatják a véleményüket a hétköznapokban is, nem hogy az üzleti életben. Pont, hogy az a fölényeskedő, aki egy blogban leírtak alapján oktatja ki a másikat, hogy miért hülyeség, amit ő gondol...
i6 Silver
-
máyköl
veterán
válasz manchester85 #15248 üzenetére
Persze, megmagyarázod ezt is, ahogyan mindig. A stílusodon akkor is változtatnod kéne, egyenrangú személy vagy itt mindenkivel, de folyton úgy lehordasz mindenkit, mintha istenkirály lennél, és mintha valamit letettél volna már az asztalra. El kell, hogy keserítselek: nem.
És rengetegszer megemlítették már, akkor is folytatod tovább.
De mondogathatom itt még neked, nem fogod megérteni, hogy előbb magadba kéne nézni, utána leszólni mindenkit.[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Mutas még egy olyan szleng propagandát a magyar APR-n ami ilyen. Hihetetlen, hogy egy valamit is magára adó Apple fan beszopja. A nép nyelvébe csomagolt gerilla marketink. Ahogy a példa is mutatja ez hatványozódik. Már nagyobb a felhajtás, mint egy keynotton. Van itt pénz, csak nem azok akiknek szükséguk is lenne rá. Talán ez a birka szellem?
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest