Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoDWaW07
őstag
-
zH.
senior tag
-
CoDWaW07
őstag
jah,értem
Hát,nemtom nekem nem nagyon ment fel 90 fokra a procim eddig alap hűtővel sem●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
a_t_k_a
csendes tag
válasz CoDWaW07 #5348 üzenetére
Hi, mivel crosair vx550 mellett döntöttem és van egy core i5-760-am ,így miért ne tuningolhatnám? Ezért kérdeztem, hogy a nagyobb MHz-est vegyem vagy a GEIL EVO TWO jobb? Az 5 rugóval drágább is.
Vagy ez jobb: GEIL EVO TWO 1600 CL7Thx
-
zH.
senior tag
Bekapcsoltam az összes ilyen fícsört ,amit belehet ,kivéve az "Auto turbot".
Így már hűvösebb a cucc ,bár még így is harmat.
1.01V 3.2Ghz RAM : 1750Mhz
Idle a proci elvileg 21fok volt.. magok +10 fok. Prime-ozok olyan 15perce ,max 72fokig ment fel az egyik mag. Ott áll stabilan. Többi 68-69. CPU : 61fok.
Pedig 3.6-ot vitt 1.120-aljust be
-
Csabee.
nagyúr
Üdvözlet!
led-es CPU hűtőt szeretnék venni i5 750es processzorhoz, tudnátok segíteni ezügyben?
Mert rengetek cpu hűtőhöz nincs feltüntetve hogy kompatibilis-e az i-s procikkal!Akinek van ilyen cpu-ja most az tudna segíteni? Ugyan az a foglalat az i-s prociknak mint az LGA775-ös cpu-knak?
Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
válasz Csabee. #5362 üzenetére
Előbb elfeledtem említeni hogy Ezt a Zalman CNPS8700L-t néztem ki..
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz dangerzone #5364 üzenetére
Esetleg ajánlani is tudsz jobbat?
A Zalman honlapja azt írja hogy i5-höz is jó ez a típus!Üdv: Csabee.
-
ThePoweR
senior tag
Egy kis életet a topikba.
-
zH.
senior tag
válasz ThePoweR #5367 üzenetére
Hyper 212+-vel ilyen hőfokok ?
Nekem 1.120V-al 5mp Prime után 95fokig ment a mag.Valami akkor nálam nem jó a 200Ft-s pasztával.. Azthiszem újra kell majd pasztázni ha költözök másik kuckóba.
Egyébként szép eredmény ,nálad is igen alcsony fesszel viszi.
[ Szerkesztve ]
just be
-
LW
őstag
válasz ThePoweR #5370 üzenetére
Feszbeállításokról légyszi lökj egy képet. Régen játszottam én is magasabb órajelekkel, de utáltam amikor összeomlott nyomorult rendszer.
Most itt a tél, új lehetőségek. Új értelmezést adok a Tél toposzának.
Amint 1600 fölé ment a mem már el se indult.Hátőőő, az a 120 ikon szembetűnőnek látszik.
-
dangerzone
addikt
válasz Csabee. #5365 üzenetére
Ennél olcsóbban már jobb teljesítményt nyújt például a már említett hyper 212 plus
Újonnan túl jó ár/érték arányú hűtő nincs.
Én a helyedben nézegetnék hardverapróban. -
Csabee.
nagyúr
válasz dangerzone #5375 üzenetére
De ez nem néz ki jól, nekem ledes kell és a zalman sztem meg jól hűt, régen volt zalmanom réz és jól hűtött nagyon!
-
ThePoweR
senior tag
válasz dangerzone #5374 üzenetére
Nem. Csak a SS-t tudtam lenyomni meg menteni azt fagyott is. Persze hogy stabil.
-
zH.
senior tag
válasz Csabee. #5376 üzenetére
LoL!! Mi az ,hogy LED-es? Szerintem alapból szebb egy minimal stílusu venti ,mint egy világítós cucc. De nehogymár az alapján vegyél hűtőt ,hogy világít -e
Egy normális hűtőn akármikor letudod cserélni a ventit olyan LED-es cuccra.egyébként pedig tényleg szarul hűt ,de ha nemhiszed vedd meg. ;D
just be
-
dangerzone
addikt
válasz Csabee. #5376 üzenetére
Akkor neked ez kell:
Alpenföhn Norwand.
Szép, világít, jól hűt, viszont drága.Egyébként a 12cm-s ventiket bárhogy tudod cserélgetni, akármilyen színűre.
Én meg tuningoltam, és ahogy mondtam, volt ilyen zalmanom, de a választás persze a tied.
ThePoweR:
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz dangerzone #5379 üzenetére
Ez biztosan jól hűt de jobb szeretem a szemből ventillátort
-
ThePoweR
senior tag
-
Csabee.
nagyúr
válasz dangerzone #5385 üzenetére
Egyenlőre nem veszek új hűtőt, inkább azt a 10-12.000ft-ot a hardverre fordítom annyival drágább VGA_t veszek.
Egyébként a gyári hűtő jó? azzal minimálisan lehet húzni? Teszem azt egy i5 750est 3ghz-ig?
-
gizmo20
tag
válasz Csabee. #5380 üzenetére
nem jók a "szemböl" ventillátorok,nézzük csak a fizika törvényét,a meleg felfelé száll,a ventillátor meg visszanyomja a procira a meleget,vagyis vegyítve kis hűsebb levegővel,jobbról balra jó hűteni a procit,mert a hátsó ventillátor még rásegít szabályosan kiszippantja a meleget.
Have A Nice Day
-
ThePoweR
senior tag
Annyira nem hangos a gyári. De amúgy nem értem minek húzni a procit. Főleg mondjuk 3GHz-re mikor a tubo úgyis meghúzza 2.8-ra. Azzal a 200mhz-el má nem gyorsul eszeveszettül. Alapon is simán elég szerintem játékra. Másra is szerintem de lehet hogy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
válasz ThePoweR #5391 üzenetére
Sztem is elég alapon, esetleg konvertálás meg ilyeneknél lehet elég előnyös az OC
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
LW
őstag
válasz ThePoweR #5391 üzenetére
Alapfeszültségen minimális többletfogyasztással(melegedéssel) simán be tudod lőni 3.2-3.8TB Ghz-re. [160x20+TB]
Memóriáid is gyorsabban vakernak, és a CPU órajele is ~20%al magasabb. 1156nál übervékony a gyári hűtő, de sztem még az se érzi meg. Feszültséget se kell buherni.
Nálam az alapfeszes tuning alatt nincs is élet.
-
faranus
aktív tag
sziasztok az lenne a kérdésem hogy valaki tud egy infót arrol hogy egy i5 760 mennyit fogyaszt kb alapon és mennyit 3.2 ig húzva előre is köszönöm .
tisztelettel faranus :R
-
LW
őstag
válasz faranus #5397 üzenetére
Nemrégiben néztem meg a gépsarkom fogyasztását. Alapjárat 220W, terhelve(Prime95) max 330W. Ergo 3.2+TB alapfesz beállításon memekkel, alaplappal, a táp veszteségével együtt komplett gép fogyasztása ~110Wal növekedett. A specifikációkban feltüntetett TDP értékhez képest a többletfogyasztás minimális, gyakorlatilag 0.
Thepower: Máris!
[ Szerkesztve ]
-
LW
őstag
Közérdekű közlemény főképp Thepower és Balázs75 részére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home