Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvn_10
senior tag
Egy új bios mire képes 1,17V-ról sikerült leszorítani 1,128V-ra 4 Ghz-en. És legalább már az XMP-is működik.
Lehet holnap nekiesek megint a 4,7-4,8-nak, hátha ott is sikerül kicsit kisebb vcore-t elérni.Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Bandi79
aktív tag
Nézegetve a hőfokokat feltűnt, hogy az Asus Z170 Pro gaming + 6600 K-nál több fajta CPU hőfok is van...
HWinfo:
1. Intel Core 6600k : DTS: itt van minden maghoz 1-1 hőfok, ez a processzorból származik:
2. Asus Z 170 Pro gaming (Nuvoton NCT6793D), ez az alaplapból:
Itt is van 2db "CPU" nevű hőfok és egy CPU (PECI).
A képek készítesekor Prime 95 futott, nem alapból ilyen meleg a cucc
A processzorból származó (1: 70°C) és az alaplapi CPU hőfok (2. 59°C) köszönőviszonyban sincs egymással, de az a hülye Asus Fan expert persze az alaplapi CPU hőfokot nézi, és úgy akarja állogatni a ventiket...
Ez főleg azért kellemetlen, mert van, hogy a proci féle hőfok felfelé megy, az alaplapi meg lefelé...Tudtok egy használható venti vezérlő programot, ami a processzorból származó hő alapján szabályozza PWM-mel a ventiket ? Speedfan még csak béta Z170-hez, az nem játszik...
Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
Bandi79
aktív tag
válasz CsonkaImo #6757 üzenetére
Jó gondolat, de Bios is a "fals" CPU hőfokot nézi, sőt, ott ha manualra állítom, akkor 50 %-ról indul az összes venti... Asus ezt elqrta Ezért jobb hijján Bios "silent"-re van állítva, fan expertben meg úgy, hogy a szerinte 60 fokon (ami valójában 70+) már adjon kakaót a ventiknek.
Kis adalékként a fan expert úgy érzékelte, hogy a ventik 0% PWM-mel 1400-as RPM-ről indultak (max), így manuálisan kellett egy eldugott config file-ban a PWM-> RPM értékeket is átírnom... Szuper
Nem tudom ki programozta, de a net tele van ezzel, én is ott találtam ezt a "megoldást"... -
CsonkaImo
addikt
válasz Bandi79 #6760 üzenetére
Lehet az alaplap hőmérsékletét méri a BIOS, nem a CPU-jét, ezért lehet a különbség. Be lehet állítani melyiket mérje. Nem a manual, meg az előre beállított profilokra gondoltam, hanem a custom beállításra. Vagy ilyen nincs a BIOS-ban neked?
Erre gondolok: [link]
Igaz nálam százalékban szabályozza, de a venti max fordulatából könnyű kiszámolni a kívánt rpm-et.
-
keIdor
titán
Hello!
Visszavettem a CPU-t alapra, mert így is kihasználatlan. Majd ha játszok olyannal, amihez kell CPU, akkor visszateszem 4,6-ra. Az energiagazdálkodás miatt tettem.
Sima XMP-t állítottam, hogy a ram azért menjen gyári 3200-n. Rendben vannak ezek a feszek így?
Meg a másik, load alatt a 4,2GHz-re 1,4V-ig is ad a lap. (Turbo) Mehet ennyi, vagy lőjek be valami manuális feszt? Kicsit soknak tűnik...
Csak pont az energiagazdálkodás miatt vettem vissza, nem szeretnék fix feszt.Memória kivételével minden Auto-n van, érdemes fixálni valamit még, vagy jó így?
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
aok1
tag
Miért nem jó az úgy,hogy manuálban lefixálod?Szerintem így lehet elérni a legstabilabb eredményeket.Mondjuk manuálban nem veszi vissza a feszt.De az órajelet vissza tudod vetettetni úgy is ha windowsban a processzor energia gazdálkodását beállítod mondjuk minimum 20%-ra.
-
keIdor
titán
Annak úgy nem lenne értelme, főleg a feszültség adja a fogyasztást és a hőtermelést, nem az órajel, az önmagában minimális. (ha jól tudom)
Mindegy, megoldottam, Turbo-ra adja az 1,29V-ot, ez az alap, nem emel már.Sebestyén: Épp jön le uplay-en, majd megnézem.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Bandi79
aktív tag
válasz CsonkaImo #6761 üzenetére
Nem, a CPU-jét méri, de az Asus szenzor szerint, ami marhaságot mutat Lásd előző postom HW infós képekkel.
Mindegy, Biosban belőttem CPU hűtést Turbora, a másik 2 házventit meg Silentre...így nagyjából jók a hőmérsékletek.
Biosnak ez a része egy határ ...Asus AI tweaker progit meg lelőttem az auto indításból, mert nem ér semmit, csak bekavar, ebben igazad van.
(#6766) aok1
Köszönöm, tudom melyik hőfok mit jelent, nem erről szólt a post. A lényege: Asus motherboard féle CPU hőfok, amit a Bios és AI tweaker / fan expert stb Asus program használ, az nem valós értéket mutat.
A processzor által mért 4db hőfoknak van továbbra is csak információtartalma
(#6770) Keldor papa
Igazad van, minek fűtsön alapjáraton. Én is ezért állítottam be a feszt Adaptive-val. Így alapjáraton 0.79V / 800 MHz-en megy a proci és 28 fokos. Ha meg kell a kraft, ráadja az 1.22 V-t 4500MHz-nél.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Szerintem az is sok 1.2V, de inkabb alatta kene kitesztelni. Adaptive fesszel beloni, meg llc-vel mokolni, esetleg fixfesz, azt is leveszi a lap, ha jol van belove az energiagazd, igaz nem annyira kicsire, de levesz 0,xV-ra.
Foleg az áram dobja a bulit, ami a terheles (ellenallas) miatt alakul ki, igy nyomja meg a Watt-ot. Latens fix fesz terheles nelkul, nem igazan eszik tobbet/sokat.
En nem allitok be tobbszor ugra-bugra feszt, mert soha nem volt igazan stabil, ugy, hogy nem feszeli tul kicsit sem.© asszongya'hogy
-
Sebestyen01
őstag
válasz #Morcosmedve #6773 üzenetére
En meg fixen jatarom, engem flusztral ha ugral a fesz, meg az orajel a terheles fuggvenyeben, gamekben ez okozhat mikrolaggot is, ami nekem nem bejovos!
-
blu79
addikt
válasz Sebestyen01 #6774 üzenetére
Szia, akkor neked idleben is max feszen van meg az órajel is maxon megy ugye? Én is gondolkodok ezen...
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Sebestyen01
őstag
Igen asztalon is es gamekben alkalmazasokban is! Nem kis munka volt biosban minden szart kikapcsolni ehhez de megy, a win meg teljesitmenycentrikusan van beallitva Lehet csak nalam van meg a jelenseg, de en valahogy eszlelem mikor felugrik a proci orajele egy mikro lagg, mikor leugrik megint egy! Onnan tudom hogy ez miatt van hogy monitorozom az orajelet!
Persze azt is megertem aki balanszot teremt a fogyasztas es a power kozott az is egy opcio
Plusz nekem azt tanitottak hogy az egyenaram egezsegesebb mint a valtakozoAzt mondjuk hozza teszem hogy idle a lap szepen tulfeszel, terhelesre kapja meg sacc azt a feszt amit a biosban adtam neki, a load lineomon lehetne meg finomitani, de nincs kedvem, meg idom a biost bogaraszni!
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Sebestyen01 #6776 üzenetére
Nálam dettó ugyan így megy az első pillanattól a proci, fogyasztás.., addig álljon valaki fél lábon mire.., most mit mondjak, az 5Ghz-es FX-nél sem érdekelt, ugyan így volt beállítva, jah, az is 28-30fokos volt ilyenkor Idleben, húha..
Nevess ki, Windows asztalon is érzem más gépeken amikor Idle/punnyadt órajelről kell "talpra állnia" a procinak amikor indítok valamit, nem kell ehhez játék de még monitorozni sem bár utóbbiak terén is igazat adok.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Sebestyen01
őstag
Nekem ragadt mar be az orajel, es meg belassult a 1080p-s video, restart segitettt, ekkor addig bogarasztam a biost mig az osszes energiaval kapcsolatos szart ki nem kapcsoltam!
Azt hozzateszem hogy este szoktunk futeni mar, akkor is csak a gyerek miatt, reggel van olyan 20-21 fok a lakasban, a magok meg 23 fok koruliek, division alatt meg nem ment el egyik mag sem 60 fokig , persze nalam konstans 1500-on mennek a ventik pushba, 65 foktol meg 2500-on mennenek, ami hangos, de garantaltan huvos marad a kis quad
Mind ezt 4.7 ghz win alatt 1.41v terhelve 1.38v[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Kivárni azt az ötven-száz-kétszáz mikroszekundumot...
(L:/dl/upc/2016-03/17/15260_i1oixn1kxdw1ioe0_delay_2.jpg)(/L)
Csak mert nagyon ráérek...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Habugi
addikt
válasz Sebestyen01 #6778 üzenetére
Értelek, azért írtam h ne érezd magad egyedül, amikor a különböző energiatakarékos funkciók kiirtásáról van szó magam is olyan lelkesedéssel rombolok be a BIOS legmélyebb zugaiba mint maci a ...
Magok nálam is ekörül járnak, megszokásból írtam kupakot, az nem kalkulált érték.
A Division nem tudom milyen bulikat tart de ilyet már tapasztaltam.CPU-k nagyjából egyformák, 1.387V 6-os LLC, Linxel 1.42-ig morcul.
(#6779) korcsi:
Nem véletlenül azzal kezdtem amivel, aka első tagmondat, normális reakció csak semmin nem változtat.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Sebestyen01
őstag
Division:
4 mag 100% Es orajelre skalazodik az fps kemenyen, hajtani kell a vga-t benne mint az allat! Meghalalja!cpu:
Lojjed neki nekem biosbol 1.48 load alatt 1.45v es meg van a 4.8 ghz , csak akkor sikit az asszony hogy a gep majdnem elrepul, es hangos, de akkor sem megy 60 fok fole a kicsike!
Linx meg hasonlokat en nem futtatok, hard core vagy megfo vagy nem et jatszok -
törölt tag
válasz #Morcosmedve #6782 üzenetére
"Óvatosan a macis kifejezesekkel" BOLHÁS!!
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Oc.-nál érdemes kikapcsolni a biosba a CPU SVID opciót ? Nekem most :Auto.-n van .
Pontosan amúgy mit hotyákol ez ?[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
aok1
tag
Az új biost felraktátok amit asusék kiadtak?Kisebb fesszel is stabil az overclock.Hihetetlen.Ennyit tudnak javítani az overclockon egy biossal,hogy kisebb fesz is elég a procinak?
-
Szinyák
őstag
a 1702.-re gondolsz most raktam fel ebbe a pillanatban én is 02-29 raktál fel nekem ez a legújabb
Linx.- beállításoknál Priority class: fülön elehet állítgatni . Láttam a postot amit kiraktál ott normal helyet / real time van beállítva neked . Ez mit csinál jobban terheli ?
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
rvn_10
senior tag
Az új biossal 4700 MHz-nél is sikerült viszábbvenni a feszt. BIOS 1,375V helyett beéri 1,365V-al is.
Sajnos a 4800-Mhz-hez már BIOS 1,4 felett kellene adni neki, de 1,395V-on a 3d markt még lefutott.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Oc.-nál a biosban engedélyezni kell a CPU SVID.-et vagy ki kell kapcsolni ?
Kézi könyv szerint engedélyezni kell . Biosban a Oc.-van az írja ajánlott kikacsolni .
Jelenleg most : Auton van .Pontosan ez mint csinál ez az opció ? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz #Morcosmedve #6793 üzenetére
thx . köszi . észre is vettem , mert offsetbe használom, nem is akart a rendszer bejönni , OC faild .-re bukott folyamatosan . Win fos is dobott egy pár kék ablakot
Fix feszen működik csak , csak itt meg olyan furcsaságba ütköztem , hogy asztalon le vesz az órajeleket 800mhz de ez össze vissza ugrál . 1.280- 1,296 v kap .
Ha elindítok egy IBT pl akkor meg 1.232v kap 4,5.-hez , hogy létezik ez asztalon több feszt kap
IBT 1.232v nem fagyott bele , pedig szerintem azonnal ki kellene vágnia .Nem értem én ezt, V.mit máshogy kellene beállíttatni , vagy jobb az offset mode ?
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz #Morcosmedve #6793 üzenetére
Alapból az SVID auto.-n van .. Mehet Enabled.-re vagy maradhat Auto.-n is ?
Szinyák
-
aok1
tag
válasz Szinyák #6795 üzenetére
Azt hittem te is manuálban tuningolsz..Én nem szeretek offsetben tuningolni.Nekem ne vegye vissza a feszt és az órajelet se.Ne ugrálgasson nekem mint egy bakkecske.Még a windows energiagazdálkodásban is teljesítmény centrikusra van állítva.
De hogy mobil-ról miért tördeli így szét a szavakat...érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz #Morcosmedve #6797 üzenetére
Szia, azt szeretném még kérdezni hogy ha fix feszt használsz az órajel is mindig maxon megy vagy azt idle visszaveszi?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz bombibmw #6799 üzenetére
Én most meg azt próbáltam ki hogy teljesítménycentrikusra raktam a winben az energiagazdálkodást így a feszt visszaveszi de az órajel mindig maxon van és szerintem így is jobb. De a fix feszt is megnézem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest