Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz t72killer #1464 üzenetére

    A probléma nem ez, nem ezért szívnak, hanem mert idióta módon 20% önerő mellett, interest only hitelekkel operálva ment (megy) az agyatlan harácsolás. Aztán papíron több milliót ér a portfólió, a valóságban meg lószart se tud kivenni belőle és azonnal bajban van, amikor kicsit is emelkednek a kamatok. Nem tudom sajnálni a sok marhát őszintén szólva, pörgő gazdaság mellett agyatlan harácsolásnak mindig ez a vége.

    Ha lenne annyi eszük, hogy minimum 50% önrész azért legyen már, akkor nem lenne semmi problémájuk.
    A lakosságnak meg az kéne, hogy hozzanak pár józan paraszti ész szintű törvényt:
    - bármilyen tulajdoni jogú cég lakóingatlant nem birtokolhat több, mint kettőt.
    - olyan cég, akinek a tulajdonosi körének több, mint 5%-a nem természetes személy, nem birtokolhat lakóingatlant
    - természetes személy akármennyi lakóingatlant birtokokat, és az első ilyet ki lehet adni egy fix 10%-os adóteher mellett. Második 30%, harmadik és minden további 40%.
    - lease hold, mint olyan, nincs és pont. Ami most van, az már van, amíg a jelenlegi ingatlan áll rajta, de annyi, amúgy off az egész. És max 100 év után az kapja meg a föld tulajdonjogát is, akinek a háza áll rajta.
    - csak olyan személy vehet ingatlant, aki életvitelszerűen az országban él

    Ennyi, probléma megoldva. Igen, nagyon durván megborulna az ingatlanpiac meg a gazdaság, lenne két szar év, utána még egy ki tudja milyen hosszú aranykor, amikor hirtelen megint mindenki meg tudja engedni magának a saját ingatlant, fiataloknak van jövőképe, nem félnek szülni, stb. Csak ehhez kéne valami tökös politikus, de olyat én az utóbbi 20 évben nem láttam. Előtte meg túl fiatal voltam, szóval nem tudom. :D

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák