Új hozzászólás Aktív témák

  • timer32

    csendes tag

    válasz SMartin-HU #96191 üzenetére

    Szia!
    Én nemrég ruháztam be egy T450-be, és eddig nagyon nem bántam meg! Még én is ismerkedem vele, meg ízlelgetem, de eddig bejön (ezért is fordulnak elő tőlem néha amatőr kérdések itt a fórumon, de a nagyon alapokra van,hogy válasz sem jön :D ).

    T440S-nek egy memória slotja van (4GB integrált), és bár azt is szép nagyra lehet növelni, a T450 esetében ez még jobb a két slot miatt. De úgy is nézhetjük, hogy a T440S-t egy 8GB-os bővítéssel csak 12 gigáig húzza az ember, míg a T450 már 16-tal fog rendelkezni. (Mivel nekem nincs pénzem egy vagy akár két 16GB-os ramra, ezért inkább így közelítettem meg.)
    Az X1-nek nem cserélhető az akkumulátora, már ha fontos ez neked. Szerintem egy Thinkpadnél nem utolsó. Vettem ehhez az új masinámhoz egy 72Wh-s akkut, amivel bírja elég rendesen, de ugyanez van T440S-hez is.
    A T450 készülék esetleg kijelzővel lehet szegényesebb, attól függően, hogy milyenre van lehetőséged. Nekem a legkisebb, HD paneles jutott, és biztos jobb lenne egy HD+ vagy egy ennél is komolyabb FullHD IPS, szerintem ez a meglévő sem annyira gáz, legalább nem fogyaszt sokat (bár a fogyasztásról nincsenek forrásaim, illetve max a távolabbi jövőben, ha nem váltom le a gépet, képernyőt cseréltetek). De a profibbak biztos azt fogják ajánlani, hogy válassz HD+ kijelzőset, talán még én is tovább kereshettem volna, de egy szinte új gépet szereztem, ezért nem panaszkodom. FullHD-s legjobb tudomásom szerint a sima T450-ben nem volt opció.
    Nem tudom, hogy milyen szempontból van lehetőséged választani, de még egy dolog T450 mellett: nagyobb eséllyel foghatsz ki garanciás gépet. + Újabb is, a processzor is jobb egy generációval.

Új hozzászólás Aktív témák