Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Tin #72298 üzenetére

    a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége, és ezzel kb mindent el is mondtam.

    A Thinkpad-ek "célközönsége" évtizedek óta a vállalati szféra, nagy volumenes megrendelésekkel, sosem voltak a szó szoros értelmében vett magánfelhasználók, mint pl. én. Én ezt el is tudom fogadni, ilyen - ritka - alkalmakat leszámítva, mint amikor en bloc "legázozzák" a hozzám hasonló felhasználókat, nem is szoktam sírni a TP-k nekem nem tetsző fejlődési iránya miatt. Mivel nincsenek egetverő hardveres igényeim, amik miatt hamar "elavulna" egy bőven használható gép nálam, ellenben nem félek a csavarhúzó használatától, nekem nem volt probléma összerakni egy Z61p-t, csinálni egy IPS paneles R61-et (amilyen amúgy sosem létezett gyárilag :) ), egy AFFS paneles X200-at/X201-et, és jelenleg egy X220-at fúj nálam össze a szél. Ha az X220 elavul majd számomra, nem Lenovo/TP-vonalon nézelődök tovább, hanem - kerettől és kompromisszumkészségtől függően - Fujitsu, Dell vagy Apple/MS Surface Pro irányba.

    Ebben a topikban 90%-ban "régi", "elavult" Thinkpad-eket használó felhasználók vannak. Persze lehet azt mondani, hogy nincsen igazuk és valóban, szerintem tök jó érveket mondtál (nem értek velük egyet, de attól még valid érvek). Majd ha több lelkes új TP-felhasználó lesz (elég kevés ilyet láttam, látok egyelőre, pedig ezen kívül követek egy-két TP-specifikus fórumot), akkor biztos javul az ínyed szerint az arány.

    ez majd később fog visszaütni a lenovo-ra, ha elpártolnak azok, akik 10 év múlva is laptopot használnának, amikor már senki más.

    Már most vannak jelei, és ez egyben megkérdőjelezi a "nem érdemes szembemenni a változással"-hozzáállás jó mivoltát: miért is hozzák vissza a x50-szériánál a trackpoint gombokat? Valószínűleg épp elég széles körű rinya volt az elvételük miatt. :) Mondjuk nyilván annak nincs sok esélye, hogy visszatérjenek a 4:3/16:10 képarányhoz, vagy visszahozzák a klasszikus, nem-szigetes billentyűzetet, de azért ez is biztató dolog. Kérdés, hogy mennyire őrzik meg ezt a hirtelen támadt "valóban elkezdünk figyelni az userek visszajelzéseire"-hozzáállást...

    ideapadot meg csak azért mondtam, mert 5 éve a lenovo = thinkpad volt, ma meg már minden szart gyártanak.

    2006 óta biztosan van IdeaPad-vonal (bár akkor még sokkal jobban emlékeztettek a Thinkpad-ekre), itthon is kb. azóta kapható. IdePad 3000 N100, C100, V100, ilyenek rémlenek, mint a T43-T60 (!) kor- és generációtársai azon a vonalon. Azokkal is tévedtek be anno az IdeaPad-tulajok a topik elődjébe. :)

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák