Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz vicze #108076 üzenetére

    Nekem egyébként más a tapasztalatom... Ugyanaz az ölben netezés/videózás alatt klasszisokkal hűvösebb a T460s-em és a T480s is (persze, egyiket sem hagyom eszetlenül turbózni, 15W tartós, és 20W rövid limitet mind megkapja), mint a régi T420 vagy T430.

    És az a vicc, főleg az i5-8250U-val röhögve meg tudom csinálni, hogy beállítok neki egy 12W-os hosszútávú limitet, 15W röviddel, és akkor végképp takarékos marad, miközben nagyon kell lesni, ha lassulást akarok észrevenni. Persze, a modernebb verzióknak nem árt némi energiasémás korlát 3,5Ghz körül, ha nem akarod, hogy borzalmasan nem hatékonyan járjon magas órajelen, ez a modernebb négymagosak nagy betegsége szvsz, a magas PL2-vel együtt. Szerencsére bütykölt XTU-val lehet állítgatni menet közben is, mennyire kell a kakaó vagy a halk/hűvös működés. :K
    Szóval kis idő ráfordításával nagyon jó, hatékony és fürge CPU-t lehet belőlük faragni némi teljesítmény beáldozása mellett. Nagy kár, hogy nem lehet BIOS alól ezeket testre szabni, mint az asztali verzióknál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák