Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz s_a #5692 üzenetére

    A gps az gps, ezért nem várható el hogy egy bármilyen track mérésnél mindig pontosan mérjen. Műholdakat kell látni hozzá, nem is egyet, és magasan vannak, de azért nagyon sok eset van amikor terep/tereptárgyak/épületek miatt sok hold takarásba kerül. Ezzel a pontosság nagyon lecsökken. Rengeteg egyéb körülmény befolyásolja a gps vételt ezen kívül is, az időjáráson át a vevő készülék fizikai felépítéséig, meg még ki tudja. Egy sport óra tesztből itt egy idézet, minden mondatával egyetértek:

    "The problem with any GPS chipset discussion is that it’s silly. As much as folks want a single thing to focus their accuracy praises or complaints on, the reality is that other aspects like antenna placement, watch firmware, chipset firmware, and power allowances play a far greater role in GPS accuracy than chipsets do. You can put the same exact chipset in two different watches and get two totally different results. Again, because other factors are far more important."

    Amúgy láttál már olyan termékismertetőt amiben írták valamiről hogy nem pontos a gps-e? Inkább azt teszik rá ha különösen pontos, bár azt se nagyon szokták erőltetni a fentiek miatt mert még valami idióta amerikai bepereli hogy a metróban nincs jel.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák