Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    válasz Speeedfire #95053 üzenetére

    Szia!

    Nekem is van ilyen buck-boost konverterem, csak az enyém azt hiszem 40Volt / 6 Amper, 240W. De pontosan megnézem otthon a típusát és specifikációit, ha érdekel.
    Itt egy pár fotó.
    Arra figyelj, hogy Boost-os legyen. Ez alacsonyabb bemeneti feszültségből is tud magasabbat csinálni, persze az áramerősség rovására.
    Én nem kompletten vettem. Megvettem külön-külön a converter egységet, a burkolatot, egy plusz hűtő és tápkört, és egy wifi modult is. Magamnak raktam össze, és az igényeimnek megfelelően módosítottam. Pl. Én a be és a kimenetet is tovább biztosítékoltam 5×20mm üveggel, bár a bemeneti oldalon van egy SMD bizti. (csak az 15A-es). De így mindenképpen tudom szabályozni / bolondbiztossá tenni a teszteket, üzemelést. A be és kimenet is 5,5-ös DC aljzat lett nálam, a gyári banánaljzattal szemben. A burkolatba kivezettem egy plusz JST aljzatot a hőszenzornak, így azt szerelés nélkül lehet kihúzni/ csatlakoztatni.
    A burkolatban nincs hely a wifi modulnak, azt kicsit nehezebb beletenni. PC és droid app is van hozzá (sinilink). Vezérelhetsz monitorozhatsz vele.
    Stabil, jól használható a jobbak tudják ami rá van írva és mindent tudsz vele tölteni is mindenféle modul nélkül (CC/CV). Én egy 100W-os szolár panellel (20V/5A) és egy 19V/6A-es laptoptáppal üzemeltetem. Megfelelő hűtés kell neki! A modulon van egy mini venti, az én verziómban ez kiegészül még eggyel. A modulon lévő a modul hőmérsékletét nézi. Ami nálam plusz, az a külön bemeneti táposztó modulra csatlakoztatott venti, amit a NYÁK-on lévő hőszenzor szabályoz.

    [ Szerkesztve ]

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák