Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz Reggie0 #91966 üzenetére

    " melle veszitesz 20% akkukapacitast a rosszabb hatasfok miatt"

    Biztosan tudod nap mint nap ezekkel foglalkozol.

    1 éve amatőrködök egy félsziget projekten, 8 hónapja megy a házam 90%-a akkuról.

    2kW gyári HF inverterem üresjárat 19W
    Építés és teszt alatt álló házi
    3,3kW LF trafós, üresjárat 36W, le tudom faragni 30W alá úgy néz ki.
    Házi készítésű 600W LF trafós, 9,1W de ha az analóg stabokat kiváltanám akkor 6-7W-ra le tudom vinni mert itt már a trafó annyira keveset, pár wattot fogyaszt hogy mérhető arányú az elektronika saját fogyasztása ami 4-5W körüli.

    600W LF fusi inverterem, kissé túlterhelve, ahol a hatásfok már gatya, ráadásul elég szarul sikerült megtekernem a primert,
    felvett 860W, leadott 665W azaz a hatásfoka 78%.
    Gyári 2Kw HF inverterem 2100 watton a hatásfoka 80%

    Teljes terhelésen a mérési hibán belül szór LF és HF hatásfok, sokszor mértem. Megynyugtatlak hogy a DC-DC inverteres GYÁRI HF inverterem is teljes terhelésen 80% körül van meg a sufnituning LF is.
    Mivel a nagyfrekis trafók a saját frekvenciájukon ugyanúgy viselkednek mint egy mezei toroid 50Hz-en.
    +dupla konverziós veszteség, 24V--->400V
    majd 400V DC---> 50Hz pwm szinusz.

    Van még kérdésed a hatásfokkal kapcsolatosan?

    "Egy lakossagi felhasznalasnal, foleg szigetuzemben, nem igazan beszelhetunk tranzisztorokat szetverdeso tranziensekrol. "
    Hogyne, pont háznál nem jellemzőek random zárlatok, berohadt betonkeverő indukciós motor indítási tranziensei, ami durván visszarugdos, indukciós főzőlap a létező legrettenetesebb terhelés, félhullámú terhelések hajszárító, hőlégfúvó, dimmelhető fázishasításos fogyasztók tömkelege, régi kompresszoros hűtőszekrény a maga 10-20x indítási tranziensével stb.

    Ezek egyike sem fordul elő valóban lakossági környezetbe, dehogy. Szigetüzembe mindenki izzólámpát és kizárólag ohmos fűtőtestet használ, semmi mást.

    "Szoval ja, rolls royce, csak abbol eppen traktor."
    Gondolom ezt a kijelentésedet tudattad már a Victronnal, a Growattal a Froniussal meg a többi nagyobbacska gyártóval is, hogy ideje lenne befejezniük a trafós inverterek gyártását mert Te tudod a tutit.

    [biztosan ez is ] azért 660ezer Ft meg 18 kiló mert a Victronnál az összes mérnök színhülye és nem hallgatott rád hogy nem kell trafó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák