Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz Auratech #46452 üzenetére

    Köszönöm az instrukciókat. A cikk olvasása óta gondolkodom, hogy a falakat mivel burkoljam, hogy a visszhangot a lehető legjobban csillapíthassam. Nehézséget jelent, hogy a hallgatóval szembeni falon egy nagyméretű farostlemez található fényvisszaverő fehér bevonattal a projektor számára. Emiatt textil vagy bármi barázdás felület nem tűnik járható útnak. Arra a falra valami gyapotszerű anyagot gondoltam és valami megfelelő felületet elé, amire visszaszerelhető a "projektorvászon". (jobb kifejezés nem jut eszembe rá, annak ellenére, h nem vászon)
    Erre kellene ötlet. Illetve azt olvastam, hogy a legjobb megoldás, ha a szoba különböző falai eltérő anyaggal vannak burkolva. Diffúzorként használható felületet a plafonra és két falra tudok elhelyezni. Mivel amúgy nappaliként is működik a helység, esztétikusnak is kell közben maradnia. Próbáltam a neten nézni fotókat a lehetőségekről, de keveset láttam. Nem is igazán tudom hogyan keressek rá. Sajnos erősen költségkímélőnek is kellene lennie. Amolyan "amatőr" megoldásra fogja csak futni valószínűleg. Aztán ki tudja évek múltán, hátha ...

    Más: Tudom nehéz ügy kevés pénzből, de azon is gondolkodom, hogy miként oldható meg, hogy filmnézésre is alkalmas legyen a szoba. Ugyanis házimozi erősítőből úgy olvastam az igazán hifi megoldás nem az én pénztárcámnak való, a mélynyomó nélküli megoldás pedig nem túl jó filmezéshez. Érdemes lehet két rendszert használni felváltva egy légtérben? Arra gondolok itt, hogy mozira használnám az 5.1 erősítőmet kis szatelit dobozokkal+sub ládával, míg zenehallgatásra álló hangsugárzók + stereo erősítő. Helyileg elférnének a szatelitek.

Új hozzászólás Aktív témák