Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Lite #121536 üzenetére

    - a hangszórók a nyitott oldal felé kerüljenek elhelyezésre (a hátsó faltól), vagy inkább a nyitott oldaltól "befelé" szóljanak (a hátsó falra)?
    Tedd ki karókra a kertbe és kintről befele. :) Szomszéd így kevesebb középmagasat kap, mélyből ugyanúgy ugyanannyit. Már amennyi kifér ezekből.

    (Nem tudom, a szemcsés vakolatos & ablakos falak milyen hatással vannak az akusztikára.)
    Ezek merev felületek, nemesvakolat, üveg, nem hinném, hogy sokat fognának bármelyik frekitartományban is. Ergo, minden visszaverődik, középmagasakat a felület, mélyeket a szerkezet (3 fal általi körülhatároltság).
    - 2.0 (itt amit néztem, a Focal 100 OD8, Definitive Technology AW6500, Klipsch AW 650, Polk Atrium 8 SDI hangfalak - ezekkel kinek és milyen tapasztalata van?)
    Ha mindenki jól akarja hallani, dómja legyen, ne tölcséres magasa, ennyit néznék, különben az asztal bizonyos részein magashiányos lesz a produkció, báááááár ha körbe 3 fal van meg üveg, van annyi visszaverődés, hogy inkább azt mondom, édesmindegy..

    vagy 2.1 rendszerben gondolkozzak, ha elegendő mélyhangot is szeretnék (nem buli a cél)?
    Mondanám, hogy indulnék 2.0-ával, a .1 esélyét fenntartva arra az esetre, ha nagyon elfogyna a mély. Mert mégis van 3 falad, sarkok, ami segít a mélynek, csakhogy ezek nem állók lennének, hanem fentre rögzített motyók, nem sarokba.. ott nagyon kiszalad az a kevés mélyük is szerintem a nagyvilágba, úgyhogy én helyből 2.1-en filóznék.

    Ha 2.1, a mélysugárzó is felrakható a magasba?
    Tehető fel is a mély, még jót is tesz az egésznek szerintem, de ez nézőpont kérdése, nekem 10-ből 10x jobban tetszett magasra tett mély, mint padlón álló. Már 14 éves koromban a "diszkóban" is ezek adták a legjobb élményt. :)) Viccet félre, középre is teheted fel a mélyet, asztal közepe fölé, ja. :K Csak le ne essen :D Bárhova is teszed, illeszteni kellhet majd jól, ha számít kicsit is a végeredmény.

    A mélyek tekintetében a 3-falas terasz a szomszédnak egy tölcsér lényegében, emiatt nem tenném se padlón, se a plafonon sarokba. Aztán lehet tévedek, de ha őrá is tekintettel kell lenni, inkább veszítsen sok energiát kintebb téve, plafonra téve, az asztal közepe fölé tétel pedig segít abban, hogy az ideális körsugárzásos buborék-féleséget (lefele néző félbuborék) az egész asztal minden résztvevője egyenlő mértékben élvezhesse, amibe a reflexiók belerontanak, de törekedni lehet az ideális fele ettől még. Én így csinálnám.

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák