Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz rocket #78427 üzenetére

    Lifecoach sem azért hagyta abba, mert "rigged". :D Azért hagyta abba, mert szerinte egy pro játékosnak nincs akkora edge-e már egy viszonylag jónak nevezhető játékoson sem, ami elég ahhoz, hogy értelme legyen kompetitíven gondolkodni róla. Ez egy nagyon érdekes dolog és igaz is bizonyos szempontból.
    Pár dolog: Lifecoach cash game pókerjátékos volt, nem MTT-kből és SNG-kből élt. A Hearthstone leginkább a HUSNG-kra hasonlít, a Hearthstone verseny meg olyan, mintha hyper turbo HUSNG-kból rendeznének kieséses rendszerű tornákat, mivel a pro játékosok között ugyanolyan kicsi az edge kb. mint hyper HUSNG-ben. Lehet, hogy egy jó játékos ellen csak 55% winrate-et tud hozni (egy másik pro ellen meg mondjuk 51%-ot csak), ez alapján egyetlen ilyen Hearthstone torna önmagában csak a varianciáról szól, kinek van akkor éppen jó napja. Ettől függetlenül ha 55% winrate-tel játszik ladderen, hosszú távon simán veri a populációt, azért van mindig ott az élmezőnyben, mert nagy mintán mutatkozhat meg az 55%.

    Érdekes, mert ugyanez nagyjából elmondható egy adott MTT-ről is, vagy egy adott MTT final table-jéről. Érthető, hogy ő szeretné, ha nagyobb edge-re lenne lehetőség, de szerintem az 1v1 játékok nem igazán így működnek még RNG lapok nélkül sem. Még az RTS-ekben és FPS-ekben is van némi rejtett RNG, ami két közel azonos tudású játékos között dönt a végkimenetelről. (egyszerűsített példa pl. FPS-ben: hosszú távon eltalálod az ellenfeled a rocket launcherrel 45%-ban, míg ő téged csak 41%-ban, aztán a döntőben neked csak 32%-ban sikerül a szórás miatt és kikapsz, mert ő meg most éppen 43%-ban volt hatékony)

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák