Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    Akkor tőlem is néhány gondolat a nerfekről, aludtam rá egyet:

    Druid: kellett valamit kezdeni a kaszttal, mert túl erős volt a kombó. A FoN-t korrektül nerfelték szerintem, játszható maradt token druidban. A Lore az mostmár egy hulladék, illetve a keeper is rengeteget gyengült. Ettől függetlenül nem érzem azt, hogy meghalt volna a kaszt. Token druida játszható lesz, C'Thunt is nagyon nyomják, jó eséllyel az is. Igaz a midrange shaman nagy countere a druidának, az ha erős lesz akkor nem sokat látjuk Malfuriont.

    Rogue: a master of disguise az teljesen oké, viszont a blade furry-t nem igazán értem. Az okés, hogy a játék egyik legjobb board clearje volt, de a rogue rendkívűl gyenge volt már régóta még ezzel is. A burstre szüksége volt a meccsnyeréshez, most egyelőre fogalmam sincs, hogy mi lesz a kaszttal. Ha csak vákumban vizsgálunk lapokat, akkor pl a priestet is szanaszét kellett volna nerfelni, mert rengeteg önállóan baromi erős dolga van, szóval ezt tényleg nem értem. Emellett a warrior ellen kb így is baromi nehéz volt nyerni, mert nem volt elég sebzés, most ha lehet még szarabb lett ez a matchup. Egyelőre az új lapok sem tűnnek túl erősnek, úgy tűnik Valeera-t nem sokat fogjuk látni mostanában és ez nekem nem igazán tetszik.

    Bagoly, BGH, Leper Gnome: teljesen ok.

    Juggler: Ez kevés nerf, egyetértek Reynaddal, RNG a játék első néhány körében simán eldöntheti a meccset. Akár egy 3 mana 3/3 is sokkal jobb lett volna. Ettől függetlenül azért gyengült, már nem öli meg a clericet, mana wyrmöt, Tunnel Trogg-ot alapból, meglátjuk.

    Arcane Golem: értem, hogy félnek a charge-tól, de a lap így teljesen játszhatatlan lett. Igaz nem nagy érvágás, kevesebb aggro, kevesebb OTK lesz a játékban. Mivel neutral, ezért túl lehet élni.

    Molten Giant: Ezt lehet túltolták, de egyébként nem baj, mert handlock nagyon durva lett volna. Mountain giant és twilight drage nagy buffot kapott a nerfek miatt, ha ez is megmaradt volna, akkor jó eséllyel handlock meta lett volna. Meglátjuk mennyire durva ez jelenleg, szerintem játék közben derül majd ki. Illetve az is lényeg, hogy milyen healek lesznek, lesz-e még új heal.

    Hunter's Mark: ezt nem értem, ez nem volt kulcslap eddig sem, illetve 1 manával is használható maradt. Ilyen alapon a circle of healing miért nem lett nerfelve pl?

    Amit hiányolok a listáról az az, hogy a freeze mage-hez nem nyúltak hozzá, nagyon sok burst kiment, így fatigue warrior szerintem sok kasztnak megoldhatatlan lesz, shaman elég durvának tűnik (doomhammer nerf?) és a priest nagyon sok ellenfele durván le lett korlátozva, így az is erősödni fog szerintem. Igaz még látunk sok új lapot, meglátjuk mi lesz a vége.

Új hozzászólás Aktív témák