Új hozzászólás Aktív témák

  • Ereshkigal

    őstag

    válasz joysefke #21055 üzenetére

    Pár játék, amivel rendszeresen játszom, illetve a közelmúltban játszottam:

    Magic the Gathering
    Magic the Gathering Online - ha hajlandó vagy sokat költeni; cserébe sok lap, sok játékmód, versenyek, cserebere, lehet értelmes emberekkel beszélgetni. Kevés pénzből talán planeswalkers, pauper formátumokat lehet hosszabb távon játszani.

    MtG: Duels of the Planeswalkers 2015
    MtG: Duels of the Planeswalkers 2014
    MtG: Duels of the Planeswalkers 2013
    MtG: Duels of the Planeswalkers 2012
    MtG: Duels of the Planeswalkers
    Szerintem érdemes mindegyikre beruházni: más deckek, más játékmódok érhetőek el minden verzióban. Csak a single player részbe is bele lehet tolni részenként jó pár 10 órát. Kérdéses, hogy a régebbi verziókkal mennyien játszanak, van-e elég játékos egymás elleni játékra.

    Itt van egy link a nem hivatalos Magic játékokról. Ezek természetesen ingyenesek.
    Én ezek közül kettővel szoktam játszani (egyébként folyamatosan fejlesztik őket):
    Forge
    Magarena
    A Forge gyakorlatilag tartalmazza az összes létező Magic lapot, többféle játékmódot kínál. A Magarena pedig az AI-járól híres. Utóbbival inkább random deckeket szoktam generálni, és azokkal játszom. Ezek hátránya, hogy csak offline lehet játszani.

    Shadow Era
    A szabályok sokban hasonlítanak a WoW TCG-re. Szépek a lapok, kellemes a zene, folyamatosan fejlődik, már a 3. kiegészítő tesztelése folyik (ez játszható is), papír változatban is megjelent. A fórumán van kellő mennyiségű ötletelés, leírás, segítőkész ember. Változatos paklik rakhatóak össze. Pénzt lehet rá áldozni, de sokat játszva pénz nélkül is gyűjtögethető. Szokták Kickstarteren reklámozni magukat, olyankor nagy akciók vannak. Bár nem napi szinten, de játszom vele. Van ladder, aki arra izgul. :)

    Hex
    Egyértelműen MtG klón, persze itt-ott finomabb változtatásokkal. Némileg pörgősebb annál. Egyelőre még béta állapotban van, de folyamatosan lehet jelentkezni rá, én is bejutottam egy idő után. Az UI meglehetősen modern, a lapok designja viszont annyira nem nyűgözött le engem. Ha megjelenik, visszatérek majd. Lesz benne guild, tournamentek, hősök talenttel, meg kutyafüle.

    Infinity Wars
    Korábban bétáztam, úgy néz ki, mostanra megjelent. Két dolog ragadt meg: a csilivili animált lapok, illetve a harcrendszere. Külön zónákban vannak a megidézett, a támadó és a védekező lapok, bővítve a taktikázási lehetőségeket. Emiatt van egy kis HKK feelingje.

    Solforge
    Spectromancer-szerű, pörgős, nagyon casual, de igényes játék. Két érdekessége: minden kör után lecserélődnek a lapok a kezedben, illetve a lapoknak szintjei vannak, egy adott lap kijátszásával a még nem húzott példánya szinteződik, így később az erősebb változatát is kijátszhatod, ha kézbe kapod. Tudom, így röviden kicsit zavaros, ki kell próbálni. :)

    Ascension Online
    Talán ismerősen cseng a név, a már korábban létező board-kártyajátéknak elkészítették a digitális verzióját. Meglehetősen egyedi a design és maga a rendszer is, a korábban említett játékokhoz nem hasonlít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák