Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz JohannZimu #71851 üzenetére
mondjuk vehetne elac 189-et is az mar csak eleg lenne oda
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz JohannZimu #71858 üzenetére
szerintem subbal jo lenne oda
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
törölt tag
válasz dunkel #71845 üzenetére
Valaki aki ismeri jobban a piacot ajánlhatna (Sanci?) ebben az ársávban alternatívát, nehezen hiszem el, hogy nincs és csakezatuti
Szerintem az Proson R10-en kivül nincs versenytársa a kis polknak..... Bár van még ez amit nem hallottam.. és a kiseb wharfikról hecókról is portzajt irtak le többen és nekem se volt jó véleményem, talán aki az erőteljes mélyeket kedvei és elviseli a pontatlan dörömbölös hangot kevés pénzértannak jamo 210 sub lehet vállalható.Vagy a JBL oké de nincs már 150-es és 250-es lene oké, de alig többért ott a proson r12 -
Oldfighter
senior tag
válasz Játékos #71839 üzenetére
Én is véleményezném ezt az egészet, mivel ha nem is Denonom van, hanem a "testvérmárkája", egy Marantz SR-6007-es.
Én sztereó zenére azért használom a Dynamic EQ-t, mert atmoszférikusabbá teszi a hallgatni valót. Ezt is Auto üzemmódban. A minap éppen azon filóztam, hogy mihez is hasonlítható az amit ilyenkor művel az erősítő. Az biztos, hogy annyira nem nyúl bele a dinamikába mint a Dynamic Volume. Próbáltam EQ nélkül is hallgatni a veszteségmentes FLAC anyagokat, de akkor nekem az csont száraznak tűnt. Aztán persze mikor visszakapcsoltam, megtelt élettel a két front csatorna ( mélyládát már régóta nem kapcsolom be sztereóra), nyoma sem volt annak, hogy levágna bármit is az EQ. Valami olyasmit művel, melyet a DSP üzemmódokhoz tudnék hasonlítani ( erős túlzással) , anélkül, hogy több csatornára osztaná szét a sztereó jelet. Minden esetre nekem bevált, hogy van ilyen a készülékben, mint írtam, ilyenkor élettel telítettebb a zene.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Thom!
veterán
Denonomat nem érzem laposnak D.EQ nélkül se, ellenben az Onkyo alapjáraton igen lapos volt zene/mozi hallgatásnál.
Denont zene hallgatásnál pure directben módban hallgatom szinte tökéletes.
Ritkán használom mozin a Dynamic EQ-t, azt azé tudni illik messze nem színezi agyon a hangot a Denomba integrált Audyssey DEQ, mint az Onkyo-féle!? -
nagyúr
Van arra valami általános szabály, hogy a centersugárzót a tévé alá vagy fölé érdemes/szabad tenni? Általában lent látom, de találkoztam nem egy esetben tévé feletti centerrel is.
Eddig én is lenti elhelyezésben gondolkodtam, de elég speciális körülményeim vannak/lesznek, és jobban el tudnám helyezni a készülékeket, ha nem lenne ott a center. Szóval van valamilyen hangzásbeli következménye szerintetek, ha fent van a center, valamilyen konzolon, polcon?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #71868 üzenetére
Akkor melyik a "best of" elhelyezése a center sugárzónak? (TV-nél)
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Kroland25
tag
Tegnap beszereztem a második Velodyne CHT-12R sub-ot igaz kis idő mire társithatom a jelenlegi rendszeremmel,már az első is nagy élmény volt,de a Polk Rti-el biztosan teljesen uj élmény lesszIzgalommal várom..még a kábelezés a kérdés!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Kroland25
tag
válasz Norbi 72 #71873 üzenetére
Rti 7 es szetted van?pontosan melyik összeállítás?Fapaci kábeleit ismered?Qed-et én is néztem..de ez akkor nem vált be..neked,Jo lenne találni valami jo kis kábelezést!....
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
nagyúr
válasz devil-k #71864 üzenetére
Köszi mindenkinek!
"A TV alatt vagy felett."
Akkor jó, lehet fent is. Basszus, ez milyen állat szerkó már!!! És még azt gondoltam, nekem milyen nagy méretű centerem van! Mi ez a cucc? Az a kis LCD meg milyen röhejes má' ott a szuper hangfalak mellett! Ez pont olyan, mintha valaki a SIM2 NERO-val vetít, de LG bögreszettel hallgatja a film hangját.
Én is láttam a neten sokféle center-elhelyezést, csak ezekről én nehezen tudom eldönteni, hogy ideális-e vagy nem, azért kérdeztem rá, hogy mi erre a "szabály".
(#71865) Oldfighter "...a hangsugárzók magassugárzói lehetőleg egy szintben legyenek, max 7 fokos eltérés még nem befolyásolja a front oldali hangképet."
Eszerint a szabály szerint bukta nálam a fenti elhelyezés, mert ha a tévé alá kerül, akkor majdnem egy síkba kerülnek a frontok és a center magassugárzói, kb. 10 centi lenne az eltérés. Ha fentre kerül (lévén 65"-os tévém van, és nem túl alacsonyan) mintegy 1 méterre kerülnének a magassugárzók egymástól.
A center előredöntésével nem lehet korrigálni ezt a magasság különbséget?(#71866) hétalvó "tv-nel meg mindegy"
Akkor szerinted sem ördögtől való a fenti elhelyezés.
"alakul az a hazimozi.....mivel is hajtod a hangfalakat?"
Alakul, alakul! Arcam AVR250-em van.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz liszi70 #71875 üzenetére
nem reménytelen fölé tenni, ráadásul még anyák is vannak az aljában a centerednek plusz csapott is a teteje.
próbáld magatokra irányítani és jó lesz az.ma itthon is center állítgatás volt az egész szekrényemet felemeltem a center miatt, megérte, mondjuk tüskék nem fognak beférni így se.
arv250 egy electra szetthez avr600-ig és inkább elő-végfok párosig lesz előrelépés. nem irigyellek. próbálj ne maximalista lenni. nekem már egy vagyonba kezd lenni kábelezéssel együtt aztán még csak mostanában kezdett el szólni...
-
t-bali3
senior tag
Paradigm Singature széria. Porvédő nélkül elég csúnyácskák, de egyszer hallottam egy szteró láncban a frontokat és a hangja nagyon tetszett (mondjuk rendesen ki volt szolgálva)
Akciósan megvehető egyébként a kiállított darab.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Norbi 72 #71884 üzenetére
meg a hangfalakat csak-csak megertem, de azt a 1010-est eladni. nagyon fajna erte a szivem.
egy kicsit bagyadt a studio hangja, de nem remenytelen. jo kis ezust kabelezes mindkettonek es akar jo is lehet.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
tomic
addikt
Érdemleges előre lépés lenne egy Elac 247 egy Dali lektor 8 hivox tuningolthoz képest?
Olvastam pár tesztet róla és mindenhol jókat írnak. Most van egy eladó majdnem új,és bogarat rakott a fülembe,hogy mi lenne ha...Tamoo. Ehhez hamarabb lenne itt nekem meg az 5.0 szett. Különösebb bajom nincs a Dalikkal.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
Nézd, próbáld meg, azzal nem vesztesz semmit se, minimum tapasztalatot gyűjtesz.
Amúgy szép, szép képek és rendszerek, csak ahogy előttem is írták 90 százaléka a pocsék elképzelés mintapéldája lett. Értsd, fehér falak, mélyláda a sarokba beszorítva, hangdobozok a falakra tolva.....pedig a legtöbb helyen ( a blu-ray.com képei alapján mondom ezeket főleg), hely van rendesen. Sokszor elcsodálkozok a max pontszámok láttán, amiket a helyi lájkolók kiosztanak oda.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
tomic
addikt
Nos a fiúk nagyon bele lendültek a licitálásba. Meghaladták az inger küszöbömet.
Úgy látszik tovább kell vadásszak egy center után. -
Digital
addikt
Sziasztok!
Milyen médialejátszók tudnak teljes blu-ray iso támogatást?
Leginkább DUNE-ben gondolkodom. A DUNE HD Lite 53D úgy tudom nem alkalmas ilyenre!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem teljesen ide passzol a kérdés de úgy gondolom, hogy itt kaphatok leghamarabb választ a kérdésemre.
Kaptam ajándékba egy Dual CS 14-es bakelit lejátszót. Az lenne a kérdésem, hogy milyen hangfalakat és erősítőt ajánlanátok, hogy a lehető legjobban ki tudjam használni a bakelit adottságait?Köszönöm előre is!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest