Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
válasz bajnokpityu #72948 üzenetére
Az eladok kovetik a topicot Ti vittetek fel
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Gabesz26
senior tag
válasz szaki1986 #72947 üzenetére
Igen, arra . Nem adja rossz áron, hamar el fogják vinni.
Ha a használtpiacon még színben is válogat az ember, akkor jelentősen beszűkíti a lehetőségeket (főleg a népszerű suboknál, amik ritkán kerülnek fel), szóval én már nem zárkóznék el egy jó ajánlat esetén attól, hogy a sub esetleg más színű legyen (pl. ha most nem épp szervizben lenne a kocsi, akkor megvettem volna a polkot hiába cseresznye...).
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
EZ viszont most elég jó áron van...
Psn ID: sefter_hun
-
Bálint306
tag
-
nagyúr
Nagyon köszönöm uraim a válaszokat, elraktározom ezeket az infókat, márkákat, neveket, aztán figyelem a hangfalkábel-használtpiacot. Tudom, nem úszom meg, próbálgatni kell, mert rendszerfüggő a kábel viselkedése.
Köszönöm!
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Nem pont erősítős a kérdésem, de talán ide kapcsolódik leginkább amire kíváncsi vagyok.
Van egy épülőfélben lévő szálloda. Ilyen helyeken lenne hangosítás: ebédlő, wc, tárgyaló, wellness, recepció. Olyan audio rendszert keresnénk, ahol a recepcióról lehetne irányítani azt, hogy milyen zene szóljon egy-egy helységben, de mondjuk a tárgyalóban akár közvetlenül is lehessen állítani, hogy most hangosítás szóljon vagy épp valakinek a hangja, stb... (mondjuk ez a tárgyalós rész akár külön is bontható, nem muszáj ezt onnan állítani, ha jobban belegondolok, lehet ez egy külön rész). Megoldható e az valamilyen eszközzel, hogy a 4 helyen más-más szóljon, és melyik gyártó tud ilyet ?
Előre is kösz.
-
BBéci
legenda
Az említetteken kívül a Home Movie, a Házimozi Stúdió és az Octogon Audio is foglalkozik multiroom rendszerek forgalmazásával, telepítésével.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fefe66
tag
Sziasztok !
Még nem sikerült hangfalszettet választani az onkyo 578 asomhoz mert a közelbe nem volt nekem szimpatikus
szett a használtak között csak olyan ami vagy kb 200 km re volt és ti javasoltátok hogy használtat minden féleképpen próbálni kell tehát csomagküldés kilőve .Meg az ismerőseim kárognak hogy használt hangfalat ne vegyek mert nem tudom milyen elhasznált a hangszórója ,és példálóztak hogy a netdeponál a magnat 5.0 szetteket 2 év garival 100-150 ezerért már nagyon jókat lehet venni,erre én a használtak között ennyiért már jobbakat lehet venni ( pl JBL de azok már kb 8-10 évesek) ha türelmes az ember . És itt jön a kérdésem hogy kb ennyit szánok rá akkor hány év kb ami fölött nem javasolt venni mert már valószínűleg elhasználódtak vagy pár éven belül az lesz, például a gumimembránok ha van ilyen .Mit nézzek mire figyeljek vásárláskor mert mindet úgy hirdetik hogy nincs túlhajtva teljesen jók a hangszórók .Sajnos hozzáértő ismerősöm nincsen akitől segítséget kérhetnék.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 8 ,HiMedia Q5 Pro,Sony STR-DR1060,EPSON_EH-TW5210
-
DeSanto
őstag
Kövezzetek meg de nem találom a Marantz sr5004-es erősítőn az all ch stereo-t.
-
greike
tag
válasz DeSanto #72969 üzenetére
Nekem volt Marantz Sr5004 de nem rémlik,hogy lett volna rajta 7ch stereo mód! Nem tudom biztosra de mintha a Multich Music mód lenne a Marantznál ami 7ch sztereóra hasonlít.A régebbi Marantzomnál nr1501 ott Multich stereo volt ami kellene neked! Lehet nem tudja az sr5004 most nézem a használatit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fefe66
tag
válasz Oldfighter #72973 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Xiaomi Mi 8 ,HiMedia Q5 Pro,Sony STR-DR1060,EPSON_EH-TW5210
-
gyurczy
őstag
-
Dassler
őstag
Szisztok! Kicsit hosszú lesz a mondandóm, mivel elakadtam egy kis problémával, és alapvetően segítség kérés lenne hozzáértőktől:
Szóval adott egy Denon AVR-X1000 Wharfedale Obsidian szettel, egyenlőre mély nélkül, Samsung TV, Blu-ray lejátszó. Úgy egy hónap üzem után elkezdett az erősítő ki/be kapcsolgatni. Mint általában ilyen esetben, túlmelegedésre gondoltam, bár nem zárt, sőt, 3 oldalról nyitott tárolóban volt az erősítő, de azért kivettem onnan. A hiba nem szűnt - megjegyzem, abszolút nem is volt még langyos se a szellőzőknél - így elkezdtem más felé tapogatózni:
- először ellenőriztem a kábelek csatlakoztatását, nem érnek-e össze vagy felcseréltem a fázisokat, vagy valami hasonló
- másik konnektorba átdug
- hangfalak lekötése, egyesével/párosával vissza
- hangfal kábelek csere
Miután erre ráment kb nettó 3-4 órám miminum, úgy döntöttem, megnézetem szakszervizzel, ill. próbálok szerezni egy kölcsön erősítőt, azzal mi a mutatvány. Szerviz szerint az erősítő rendben - hűtötték-fűtötték -. Haza hoz, beköt, ki-be kapcsolgat kb. 1 perc üzem után. Kölcsön erősítőt eddig nem sikerült szereznem, de előtte a Yamahával nem volt ilyen gond.
Hangfalakkal lehet gond? (Bár mondjuk mind az 5-tel)
Esetleg a kábelezni felejtettem el?
Szóval ebben kéne egy kis szakmai iránymutatás.
Előre is köszi, ha valaki szán rám időt és energiát!Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
spiky03
veterán
Most jöttem haza az Amerika Kapitány - A tél katonája című filmről.
Aki szereti az ilyen filmeket, akkor nézze meg ezt is mert nagyon jó lett.
És persze ne felejtse el végig ülni, mert itt is van két stáblistás jelenet.Kíváncsian várom a többi filmet.
Jah és a S.H.I.E.L.D. 17.részét, mert a film utáni történésekkel fog foglalkozni.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Norbi 72
veterán
És annak a hibája kikapcsolja a vasat?
Én áramingadozásra gondolok,amit a trafó nem tolerál..egy zavarszűrős elosztót vennék,az amúgy se árt.
(#72979) spiky03 Én majd itthon megnézem 106'-os vásznon,valami jófajta hideg sörrel,és még amit kigondolok hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
Dassler
őstag
Ma ez nekem is eszembe jutott, így benyomtam egy zenei CD-t (Bob Marley), alacsony hangerő mellett úgy, hogy csak a BD lejátszó volt rákötve, kb 6-8 perc után ugyanúgy lenyomta magát. Egyébként a rácsatlakoztatott külső készülékek összes komboját (BD+TV, csak BD, STB-TV, csak STB) kipróbáltam, de semmi eltérő eredmény.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Dassler
őstag
Totel, gariban.
Holnap az jön, hogy átmászok vele a szomszédba, és beüzemelem ott, hogy mi újság. Csak azért gyanús, mert kb. 8 éves ház és semmilyen más elektromos készüléknek nincs és nem is volt baja. Így még nem jártam egy erősítővel sem, nagy rejtély számomrraÁllítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Dassler
őstag
válasz Norbi 72 #72986 üzenetére
Amúgy ezt tartom én is a legvalószínűbbnek, mármint, hogy valami a konnektor,és a készülék között nem okés, mivel csak egy pillanatra kapcsol ki, mondhatni ki/be. Úgyhogy nálam már csak a kábel maradt az egyetlen gyanúsított, esetleg az erősítő azon része, ahol csatlakozik a 230.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Dassler
őstag
válasz Oldfighter #72990 üzenetére
Na igen, csak kérdés, hol inog meg a feszültség
-
Dassler
őstag
Minden esetre köszönöm a segítő szándékot mindenkinek, ha valakinek van még tippje, ne tartsa magában. Jó éjt/ jó szórakozást vagy nem tudom, kinek mi a további progija a mai éjszakára! Majd reggel azért benézek még
-
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #72980 üzenetére
Én is megnézem majd 42" plazmán ha kijön BD-n.
Nah meg majd egyszer vásznon is ha lesz az is.@(#72989) Oldfighter
Lehet, hogy egy helyen voltunk.
Nekem is ott van mögötte. Kíváncsi vagyok, hogy A galaxis őrzőivel mit lépnek majd.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #72989 üzenetére
Ezek szerint olyasmi, mint az Avengers? Mert azt (büntetéssel felérő), megtekintés után nem sokkal, vadul kukáztam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest