Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz Mikisys #73869 üzenetére
Semmi probléma,a tt.cuccait linkeltem,hogy legyen válasz a kérdésedre.
Ti bizonyára nagyon ráértek, vagy ezzel foglalkoztok munkaként, munkaidőben
Nálam ez ki van zárva,most értem haza melóból..
röpködnek a 10-30-100ezres méterenkénti árú gyatra vezetékek
Van aki olcsón jót keres,van aki drágán mégjobbat.
-
ricsik
őstag
Gyors kérdés. Dali Concept center alján van lábhoz gyári furat? Nem emlékszem és nem otthon vagyok. Nekem valami apró gumi lábakon áll, de nem tudom az gyári e, így vettem. Köszi
-
tomic
addikt
Tápkábeleknél mi az ajánlott hossz ami alá nem érdemes adni? Milyen hosszúnak kell legalább lennie,hogy jelentősen befolyásolja a hangot?
1 méter,vagy 1.5 méter. -
BBéci
legenda
Erről már volt vita ebben a topikban. Szerintem 1,2 m a minimum, de inkább legyen hosszabb, mások elfogadhatónak tartják a 80 centist is.
(#73909) ricsik
Nagyjából két hete betettem a kis korongokat a center alá, azóta ki sem akarom venni, pedig két másik alátétet is ki kell próbálnom.
Zseniális a SuperSpike és az összes Soundcare termék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
válasz ricsik #73909 üzenetére
Én is azt tapasztaltam, hogy kiváló cucc. Ezt írtam pár hete.
(#73913) Sefter: én mondjuk nem erről beszélek, én az M6-osról.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Melyik tüskéről is van szó pontosan?
Switch Tax
-
Sefter
veterán
-
Tomacko
senior tag
válasz Tomacko #73860 üzenetére
Nagyjából már döntöttem és valószínű, hogy sztereó lesz a vétel.....
Onkyo Tx-SV 545 ez hova sorolható, milyen kategóriába a házimozi erősítők közt ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
senior tag
-
Norbi 72
veterán
Sanci!
Nem egy ilyet szeretnél?[link]
-
Just486
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy találni itt még valakit, aki Onkyo TX-DS777 -es ősköri nagyvassal nyomja?That unconquered country we call the future.
-
gorbep
senior tag
-
mp54
senior tag
Mekkora lenne a gond, ha Focal Cobalt front mellett más, pld. Chorus center lenne?
Az elvet ismerem, de ritka a Cobalt... -
gaben1993
tag
Sziasztok.
Bár nem pont ide tartozik de nem találtam erre megfelelőbb topikot.
Van egy lg flatron e2770 monitorom aminek külső hangszórója nincs, viszont hangkimenet van rajta.
Rá van dugva egy hifi lejátszó auxon.
A monitorra meg a gép és az xbox van kötve.
Ami érdekes hogy a gép hdmi-dvi kábellel van rádugva(dvi a vid. kártyába) és jön át hang viszont nagyon recsegős, ezt ki próbáltam egy mezei pár ezer forintos 2.1-el is, azzal is.
Valami ötlet?
A windows (8.1) hang beállításaiban is a monitort érzékeli hang eszköznek.
Ha átdugom az alaplap hangkimenetébe , akkor nem érzékeli és a feltelepített realtek hd audio drivert sem tudom elérni sehonnan, a programok törlésénél tudom csak törölni, ezen kívül nincs nyoma a programnak, pedi eddig a bal alsó sarokban is el lehetett érni.
Köszönöm a segítségeket előre is. -
gorbep
senior tag
válasz Toobee #73925 üzenetére
mondjuk a surroundot most egy occo 2x20W T-osztályú hajtja akksiról, de azért csak nem fordít fázist..... na mindegy valamelyik nap beviszem dolgozóba, és megnézem szkóppal.....
Digital: tovább enged, csak a végén a két Surround inaktív szürke lesz, pedig az EQ-t is leméri rajtuk, távot, szintet mindent..... A Denon 2805 ugyanitt nem rinyált semmiért....
Pityu: a VC-2-n viszont a legalsó sávon (31Hz) csúnyán visszavágja a szintet Mondjuk van is mély bőven.... A furcsa az, hogy ez után pedig javasol egy 12dB/O vágást 40 Hz-re.... vagy ezt csinálja magával az EQ-val?? ettől eltérően kicsit vág 100-150Hz (1-2dB) körül, de az nálam a szoba..... különben lineáris.....
Dorian: A surroundok nálam karos állványon vannak, és nem is nagyon tudok értelmesen állítani rajtuk...... lefotóznám, de attól szívszélhüdést kapnátok...
bár megfordult a fejemben, ha neki úgy jó, hát megfordíthatom a banánnál a polaritást, had örüljön.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
ibenny
senior tag
válasz MasterMark #73883 üzenetére
Tudnál még esetleg vmi konkrétumot mondani? Nem értek ehhez nagyon, és még nem világos hogy lesz ebből "házimozis" hangrendszer.
-
tomic
addikt
Érdeklődnék,hogy Soproni vagy esetleg környéki van-e köztetek? Lehetőleg régi motoros a megbízhatóság miatt. Egy kis segítség kellene nekem. (csak a héten aktuális)Ha lenne ilyen akkor kérem jelezze privátban.
Köszi -
Just486
senior tag
válasz #09634560 #73929 üzenetére
Szia, köszi a segítőkészséget. Nem gondolnám, hogy általános a probléma: az a bajom vele, hogy a hangszórók kimenetén (az összesen) állandóan jelen van egy halk sistergés, a beállított hangerőtől függetlenül. Namost ebben "már" végtelenített hangerőszabályzó van, és nem tudom eldönteni, hogy a hangerőt szabályzó IC-k sültek-e meg a druván tíz év alatt, vagy ez konstrukciósan ilyen. Hajlanék afelé, hogy ez ilyen, de volt már nekem 10.000 forintos minihifim is, az nem csinált hasonlót, meg a minden szempontból konzervatívabb 656-os sem küzd ezzel a problémával, igaz azon valamivel "hagyományosabb" a hangerőszabályzó.
Elég érzékeny hangszórókkal használom, viszonylag közel a füleimhez.That unconquered country we call the future.
-
törölt tag
válasz Just486 #73937 üzenetére
Pedig általános...
előszür huzz ki minnden bemenetet (analóg RCA-kat is)és a subwofer kimenetet, utána ellenőroizd hogy megvan-e a sustorgás, az optikai bemenetek maradhatnak
utána forditsd meg a villásdugót és ird le mit tapasztaltál.. utána tudjuk eldönteni mi legyen. -
davidcsaba93
aktív tag
Sziasztok!
Használtan egy Sony str-de545 táv nélkül, elméletileg hibátlanul megér 20e ft-ot? Vagy esetleg keresgéljek még? 20-25k a keret rá. -
törölt tag
válasz davidcsaba93 #73940 üzenetére
Ez megfelel? 1 Opt és koax van rajta
-
Just486
senior tag
válasz #09634560 #73939 üzenetére
Ezeken már túl vagyok, teljesen "üresen" is tök ugyan ez a helyzet. Ha csak egy tápkábel van benne, meg egy darab hangszóró bármelyik kimeneten, akkor is susog. Az a baj ezekkel, amiket leírtál, hogy az ilyen zajok elvileg már a hangerőszabályzó előtt rákerülnének (kivéve talán a tápból jövő zavart, de ezt is hiába variáltam,(kábelcsere, vasmag, eltérő aljzatok) nem változott semmi), szóval a hangerő feltekerésével erősödnének. Az én zajom -61db (-00 felett eggyel) és ~0db között ugyan olyan hangos, és csak a hangszínszabályzó beállítása van rá hatással. Magasabb hangerőn persze rákerül még ez-az, de az már nem igazán számít
That unconquered country we call the future.
-
Just486
senior tag
válasz #09634560 #73943 üzenetére
Na ez itt baj, hogy ezen is túl vagyok már. Az ő álláspontjuk szerint ez megengedett, csak úgy vagyok vele, hogy "nem értenek ezek semmihez" . Ha az alacsonyabbra pozicionált 656 nem sistereg, de még az 5 ezres Sony mini hifi sem, akkor miért pont a több százezres 777 lenne gyárilag ilyen? Ezért keresek valakit, akinek van ilyenje, vagy valamelyik testvérmodellje (787, 797), szeretném meghallgatni.
That unconquered country we call the future.
-
törölt tag
válasz davidcsaba93 #73944 üzenetére
nagyjából egy szint-- sony se rossz vétel ha a táv hiánya nem zavar.. mindent elérsz az előlapról... vagy egy Logitech Harmony-val kiválthatosd a távot.
Just486: Nem tudom hova valósi vagy de Totel BT nem játszik?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz davidcsaba93 #73948 üzenetére
Ugy látom nem nagy baklövés... mindkettő kezdőnek enyiből vállalható... táv nélkül sonyval boldogulni fogsz mert a menü előlepról elérhető.. azért nézd meg nem-e leharcolt vagy folyadék látszik rajta, pár karc nem a világ és MINDEN be-kimenetet próbálj ki amit hazsnáln szeretnél... nehogy otthon derüljön ki hogy pl csak az egyik optikai mükszik vahy teszem fel nincs bal hátsó hang.
-
Tamoo
MODERÁTOR
AVX-en van fent MA RS5, 90ért biztos elhozható. Ha valaki kis szobába keresne olcsón vállalható hangot. Bár tudom a topik nagy része már kinőtte ezt a kategóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest