Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A múlthéten egy kisebb átrendezésre került sor a nappaliban, így újramértem a rendszert. Gondoltam ha már így adódott, akkor kipróbálom az egy, illetve több pontos mérést.
Először 1, majd , 3 végül 5 pontban mértem, és mindet külön, külön kipróbáltam, napokig hallgattam a különböző méréseket, mindenféle filmmel..
Összességében a Reference volt a nyerő, és a 3 pontos mérés tetszett a legjobban. Érdekesség, hogy mindháromszor más, más hangképet kaptam, szóval érdemes ezzel is próbálkozni..
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz MasterMark #149805 üzenetére
"Viszont így aki a szélén ül, annak brutálisan sok a mély"
Én is így tapasztaltam....sőt ha jobb oldalon szélen volt a láda, akkor a bal fülem egy idő után megfájdult. Nálam a center és a front között van a legjobb helye. -
xxlongikaxx
aktív tag
Hali, kene nekem egy kis hangfal elhelyezesi tanacs.
Van a nappali amiben van a front ket allo hangfal. Na most a felesegem uj kanappet vett es a karfaja belog az egyik melykozepbe, mivel az uj design szerint a kanappe atkerul szembol oldalra, es szemben egy fotel lesz.
Na most mit csinaljak hogy ne legyen takarasban a front, a tv fele nem akarom nagyon tolni, mert egyreszt ott van a butor bar ez bonthato, raadasul hamarosan tv csere lesz egy 65 colosra. Emelni nem nagyon tudom mert a front kb 45 kilo, es nem is tudom mennyire tenne jot ha csavarozassal osszecsatolnam a fallal. A frontok jelenleg tuskeken allnak.
Otletek?
-
migabi24
nagyúr
válasz xxlongikaxx #149807 üzenetére
Kép is kellene ha segítséget akarsz, mert így nehéz bármit is mondani
-
mpo
veterán
válasz xxlongikaxx #149807 üzenetére
Nálam a téglalap alakú nappaliban a hosszú falon van a kanapé és szemben a tv és a frontok, mélynyomó.
A javaslatok (ábrák) pont az ellenkezőjét ajánlják. A hátsó 2 vagy 4 jobban el is férne.
Ha nem rendezed át ilyenre, akkor én tennék alá keményfából megfelelő alapterületűt és magasságút, ha kell, alá gumit is tennék.
A szakértők meg megmondják, ez miért lenne rossz.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
m3ss
veterán
vmi otlet hol lehet jo aron vastag sotetito fuggony anyagokat venni?
mondjuk ez csak vetitozesnel fog akusztikan erdemben javitani, mert nappal zenehallgatasnal nem lesz behuzva, fenyatereszto fuggonyt meg nem igazan szeretnek.
terv az hogy fuggony aztan meretek egyet. hatulra 2 bass trap, falra par panel meg beleferne a nappali koncepciojaba.
lemaradtam egy b&w 705 aukciorol. 145-ert ment el(#149804) Jigsaw04 en is multkor ujramertem 5-6 ponton, minden pont az idealis ulopozicio korul. jobb a vegeredmeny mint amit kevesebb meropontos kalibralas utan kaptam.
milyen erositod van hogy van benne reference meg music? en is lattam denon topicokban ilyet, de en csak audyssyt meg flatet latok. meg bypass l/r.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
python1
veterán
Én egy komolyabb méteráru boltban vettem kanapéra való kárpit anyagot,annál vastagabb,sűrűbb szövésű anyagot nem hinném,hogy találsz,de természetesen sötétítő anyagban is létezhet hasonló.
Ráadásul mikor oldalra húzod,egy rosszabb paraméterekkel rendelkező sarok hangelnyelő panel tulajdonságaival megegyezik,tehát mindenképp hasznos.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
magas torteneteim.ez a hangfal...vagy az akusztika? neha imadom (legtobb zene), neha meg utalom. tegnap focimeccset nezek es mar kis hangeron az sz, z, c reshangok annyira idegesitenek centerbol, frontokbol, drukkoltam hogy ne menjen suso-hoz sokat a labda. minden uzemmodban (stereo, direct, pl II, dts neo) eleg idegesito volt, amig meg nem talaltam a cinema eq-t. az szepen mersekelte ezt, hallgathato lett.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz #98221312 #149813 üzenetére
602 S3 elol, LCR 60 S3, DM 602 hatul. ha megjon a sub akkor teszek banandugot a kabelekre (elozo piohoz le kellett szedni oket ) es ki fogom probalni a rez magassugarzos dm 602-ot elol.
vmiert ragaszkodom hozzajuk, bar nem sok hangfalat hallottam. de zeneben tetszik nekem. nagyon jonak tunik a terabrazolasa 602 s3-nak ennyi penzert, es bejon ez a magas zenevel. uj erosito ota plane tetszik zenevel, dinamikusabb, mely is nagyon jo lett nagyobb hangeron. meglatjuk mennyit szamit filmekkel ez a cinema eq, meg majd a fuggony es a sub. az is lehet belepiszkalok majd filmekhez a graphic eq-ba.amugy ugy erzem, hogy a center el is fogy nagy hangeronel filmeknel, jateknal. remelem a sub majd tehermentesiti kicsit.
kabel nekem is gyanus. ezt a neotech 1033-at ami a centeren meg egyik fronton van most regen a surroundokhoz vettem, es lehet valami magast kiemelo kabelt ajanlottak volna pont hogy kompenzaljam a frontok masfajta magassugarzojat ezt is ki fogom probalni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A cinema EQ elvesz a magastartományból, vagyis csonkítja a frekvencia-tartományt. Semmiképpen nem tartom jó megoldásnak a zavaró magashangok ellen.
Nincs magasakat kiemelő kábel. Mivel passzív eleme a rendszernek, csak elvenni tud a jelből, hozzátenni nem.
Ha a magastartomány tetejét kivéve mindenből elvesz, akkor olyannak tűnhet, mintha kiemelne, pedig nem. Ez is tévút!Zörög, csattog valami az autó motorjában? Sebaj, feljebb csavarjuk a hifi rendszer hangerejét.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
most ezt hallgatom tidal-on, bill laswell - enharmonic. ha ez a zene pl besz@ras mennyire jol szol. tele van cintanyerral, vonos, trombita meg effekthangok kisergetik egymast. olyan gyonyoruen csilingel es kozben duruzsol a mely alatta. gyonyoruen elkulonulnek a hangszerek, nem tudom hogy mondjak ezt na ilyenkor nem akarok mas hangfalat sztem csaloka ez az alacsony belmagassag. van egy olyan erzesem hogy pufolni fog itt a zart 400-as is...
lemezjatszom meg elkezdett fura hangot adni. mint amikor vmi csapagy a veget jarja. lemez forgatasnal csinalja ha tu nincs rajta akkor is.
(#149816) BBéci ok akkor kabelt nem piszkalom.
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #149816 üzenetére
"Nincs magasakat kiemelő kábel. Mivel passzív eleme a rendszernek, csak elvenni tud a jelből, hozzátenni nem."
Jaj dehogy nincs ilyen. Persze nem a létező magasakat emeli ki, hanem torzításokat ad a jelhez, amit gyakorlatlan -de sokszor még gyakorlott fül is- több magasnak érzékel.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Addig amíg nincs meg a szub és nincs újraméretve a telepítése után a rendszer, addig nem variálnék.
Amúgy meg pl. egy jó zárt szubból soha nem fog semmilyen helyiség egy "puffogós" béna reflexeset csinálni.
Ha mindkétféle hangsugárzókábeled sima natúr réz, akkor amiatt sem biztos hogy aggódni kell.
Viszont a szőnyegről hallgatsz. -
m3ss
veterán
válasz fehér_ember #149819 üzenetére
"Viszont a szőnyegről hallgatsz."
1-2 honapja vettuk varok vele, hatha a fuggony csodakat tesz majd
amugy max 1 meterrel fednek le elore tobbet szonyeggel, a frontokig. centerig semmikeppen se akarok. na meg oldalra is mehetne meg 1-2m-rel tobb.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
fehér_ember
addikt
"centerig semmikeppen se akarok"
Vagy úgy. Végülis te hallgatod. Én sokkal jobban bíznék a jelenlegi mellé egy plusz szőnyegben, mint azokban a függönyökben amiket amúgy be sem akarsz majd húzni (meg amúgy is, de mindegy is).
Persze cserélhetsz majd LCR hármast vagy csak a magasaikat , az is javíthat.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz fehér_ember #149822 üzenetére
itt kompromisszumot kell kotnom. atjarohaz elol a szoba. jovunk-megyunk nem praktikus ott a szonyeg.
nem tudom elkepzelni hogyan lehetne megoldani azt, hogy meg1 szonyeget beteszunk emelle es az jol nezzen ki. ha kulonbozne a ket szonyeg ahhoz nagyobb ter kellene es nagyobb tavolsag a ket szonyeg kozott hogy mutasson valahogy. ebbol vennek meg1et elforgatnam az szinten felejtos lenne sztem. latszodna kozepen hogy nem 1 hanem 2 db szonyeghttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #149818 üzenetére
Ez valóban létező jelenség, de ahogy Te is írod, nem magashang kiemelés. Torzításokat a selejtes, vacak kábel ad a jelhez, kukában a helye.
(#149823) m3ss
Csillapítás szempontjából inkább a hangdobozok közvetlen közelében legyen szőnyeg, mint a kanapé előtt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
Gondoltam hogy átjárás van, ezt írtam már múltkor is.
Viszont átjárogatáshoz bőven elég 50 cm széles parketta felületet hagyni. Szerintem egyáltalán nem gáz ha 2 szőnyeg van és nem 1, ráadást szerintem nem muszály egyformának lenniük, semmilyen szempontból; attól még nem néz ki rosszul; meg ha úgy nézzük most is elüt valamennyire a parketta meg a szőnyeg, mennyivel lenne rosszabb egy másik szőnyeg? (kersess parketta mintásat)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #149825 üzenetére
Na jó, ha nem is 50, de 60cm azért már elég kell legyen ha odafigyelünk hová lépünk.
[ Szerkesztve ]
-
Tarlóbetyár
tag
Sziasztok! Polk rti a7 mellé ki milyen subot ajánl? Psw125 volt de nem tudták megcsinálni a szervízben, így kaptam csere utalványt! Köszi
-
nagyúr
válasz Tarlóbetyár #149827 üzenetére
Márkán belül csak DSW Pro-t 30 centiset venném, bár azért az árért van a zárt T12 Dyna, vagy ha ennél több is van subra, akkor lehet beszélni mélytengeri hangokról, amit számos jeles gyártó biztosít megoldásként...
Én jelenleg az RTiA7-hez Proson R12-t használok, amit decemberben el is kezdek hírdetni, estleg pingess meg ha tudsz addig várni és érdekel...
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
alphamooncam
őstag
Nem tartom valószínűnek, hogy az akusztika okozná.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Egy Onkyo TX-SR508 erősítőm van és egy Polk Audio hangfalszettem (TSI400 frontsugárzó, CS10 centersugárzó és egy TSI200 hátsóhangfal, mélyládám nincs). Panelben laktunk eddig,emiatt nincs mélyláda.
Viszont!
Eladtuk a lakást és most úgy tűnik 1-2 héten belül (végre!) költözünk! Mivel itt összvissz egy szomszédom lesz(ikerház), szándékomban áll venni egy mélyládát,emlékszem a PSW110 típust szemeltem ki anno. Most nem találok sehol,legalábbis újonnan. Zongoralakk fekete színű a szettem,lehetőleg hozzápasszoljon színben meg hangban az új. Mit tudtok javasolni?
Mivel új nappaliba költözünk,a hangfalak elhelyezésével is filóztam. A tv-m - egyenlőre - egy Panasonic NeoPlasma 106cm(évvégén tervezem lecserélni egy LG C8-ra ). A nézőpont a tv-től kb. 3,5 méterre lesz. A tv-t a falra fogom feltenni egy konzol segítségével,alatta fogom elhelyezni egy kis nappali bútor tetejére a center sugárzót. A tv két oldalára a front sugárzók enyhén bedöntve a néző/hallgató pont felé. A hátsókkal vagyok kicsit bajban! Melyik a jobb? Két "sarokba" bedöntve kicsit a néző/hallgató pont felé kb.170 cm magasan Vagy inkább hátul középen,a néző/hallgató pont mögött kb.130-140cm magasan?
Amúgy mi az ideális magasság a tv-nek illetve a centersugárzónak? Ülő-Szemmagasság?Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
m3ss
veterán
válasz alphamooncam #149831 üzenetére
irok a diginek egy mailt, hogy szedjek mar ossze magukat a hangmernokok es allitsak be jol a mikrofonokat
de en is ezt hallom. van olyan forras/film ahol zavar van olyan ahol meg egyaltalan nem tapasztalom ezt...
az a baj, sok itt a parameter meg a kerdojel. akusztika, deessing, csilingeles, center, hangero kezdek osszekeveredni, hehe. majd jovok par nap mulva ha letisztult..
nem tudom elfogyhat-e a centerem filmekben, de azt sem hiszem. (-15 korul filmezek, jatszok) mert 5 ch stereo zenevel nagyobb hangeronel se hallok semmi rendelleneset belole. filmekben, jatekban viszont olyan mintha dinamikahianyos lenne ekkora hangeronel. nem tudom hogy mondjam..dobozhangja lesz es ettol fuggetlenul neha ercesen "sistereg" hangeffektre, sz-re de ezt ugye a front is csinalta pl tv-nel. odahajoltam a front magassugarzokhoz es semmi hangeronel is olyan volt mintha sercegne, "rezonalna" sz, z, t, c hangoknal a magassugarzo. azert nem ennyire tragedia am, ne temessetek megint denonostol mindenestol. kozel van a naaagyon tetszikhez ezt leszamitva pont ez a bosszanto. legalabb porog a topic.lehet ezzel az automatikus de-esserrel lehetne tenni egy probat. keresek majd vmi filmet/jelenetet amivel tudom tesztelgetni. media player classichoz van plugin, de powerdvd-vel pl nem tudom hogy fogok megetetni ilyet kulonben meg, nehogy mar ilyen hallasom legyen hogy engem zavar a hangmernokoket es titeket meg nem vagy ti is de-essereztek focimeccs alatt is?
errol jut eszembe legalabb mar oda eljutottunk, hogy forma 1 meg bajnokok ligaja dolby hanggal jon. jol is szolnak, sokat dob az elmenyenhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Palapo #149832 üzenetére
A hangdobozok elhelyezésének kérdeése annyira alap dolog, hogy a belépő topikban a helye. Minden héten megkérdezi valaki, szoktunk válaszolni, pillanatok alatt meg tudod találni a legutóbbit.
TV vízszintes középvonala legyen szemmagasságban, a centersugárzó pedig közvetlenül alatta.Házimozihoz kötelező a szubláda, a panel nem indokolja a mellőzését.
-
Palapo
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz Palapo #149838 üzenetére
Valamelest ízlés dolga, szerintem 20 négyzetmétertől már 30 centis kell, 30 m2 fölött két darab, vagy egy nagy, erős, esetleg passzívmembrános. Basszreflexet nem szoktam ajánlani, bár olyanból is hallottam jót, például DALI K-14F.
-
Palapo
aktív tag
válasz BBéci #149839 üzenetére
Mélyládára szánt összeg 150ezer körül van,így első blikkre ez a két típus maradt versenyben: DALI SUB E-9 illetve a Polk Audio HTS 12. Mi a véleményed a kettőről? Esetleg van más javaslatod?
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
törölt tag
Túl van beszélve a dolog, szakemberrel be kell méretned a helyiséget, aztán el kell helyezned akusztikai elmeket. Szükség lesz egy mélynyomóra is...
Sajnos minden más csak amolyan kenjük be sárral próbálkozás, ami lehet hozna némi javulást, de nem orvosolná a problémát.
Tudom, hogy ez némileg a szoba átalakításával jár, de nem nagyon van más megoldás...
Amennyiben ez nem fér bele, akkor fogadd el így..[ Szerkesztve ]
-
Palapo
aktív tag
válasz BBéci #149842 üzenetére
Ok. Köszönöm!
Akkor el is van döntve! Polk Audio HTS 12 mélynyomó lesz megvéve! Azon agyalok,hogy érdemes lehet megvárni a black friday-t,ami 1-1,5 hónap múlva lesz...
Már csak a kábeleket és banándugókat kell majd megvennem,mert a lakásban amit eladtam,ott sajnos el kellett vágnom párat,mert bele voltak építve itt-ott. Meg hát az új pecóban mások is lesznek a méretek. Gondolom majd a a studioüzletek segítenek ebben (pl. Octogon Audio).Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
BBéci
legenda
válasz Palapo #149843 üzenetére
Mi az a pecó és honnan ered? A kecót ismerem, (bár soha életemben ki nem ejtettem a számon) az a kégli becézett változata.
Nem kötekedni akarok, tényleg érdekel és bárki más felvilágosíthat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #149847 üzenetére
Sokszor hallottam, de csak ismeretlenektől, például utcán, üzletben, akiktől megkérdezni furcsa lett volna. Attól tartok, 99 %-ban úgy használják azt a szót, hogy fogalmuk sincs a jelentéséről. Valahol hallották és gondolkodás nélkül átveszik, alkalmazzák.
Megtaláltam, a Google segített!
"A pecó a magyar népi építészetben és a hagyományos belterjes állattartásban a karámhoz hasonló rendeltetésű, de csak egy-két tucatnyi juh egyben tartására alkalmas, egyszerű falazatból és tetőzetből álló építmény."
[link]
Érdekes, kalandos lehet olyanban lakni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #149849 üzenetére
Szerintem a kéróból származik a kégli, abból lett a kecó. Ahogy a telefonból a telcsi, a találkozóból a tali és hasonló egyéb nyalánkságok,
borzalmak, undormányok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞