Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz BBéci #149176 üzenetére
Szia BBéci.
Nekem filmezéshez kellene a Jamo j112. Jelenleg egy Monitor Audio MRW-10 esvan rendszerbe állítva és totál meg vagyok vele elégedve, nagyon tetszik a mély ami kijön belőle, csak kevésnek érzem ezért kerestem ez mellé második Sub-ot.
Aznap este mikor kérdeztem itt tőletek a fórumon, sajnos nem volt nagy aktivitás, nem volt csak egy válasz a kérdésemre, de ennek ellenére megrendeltem a Jamo j112-öt. Jelenleg is 99999Ft az ára az EA-nál és pont a te cikked alapján találtam "megfelelő"-nek. [link] [link]
Szerinted ennyit azért megért?A Klipsch [link] is ugyanennyi lett volna, szerinted jobb lett volna Klipsch R12SW-t rendelnem, vagy jobb lett volna ha maradok a Monitor Audio mellett?
Köszi a válaszodat előre is.
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
BBéci
legenda
válasz gago1975 #149201 üzenetére
Azért csak egy választ kaptál, mert abban benne volt a lényeg, semmit nem kellett hozzátenni.
Te ennek ellenére a saját fejed után mentél, felesleges volt kérdezned.
Az a Jamo egyértelműen megért annyit, de rendkívül elhibázott ötlet kétféle szubládát használni.
Remélem a frontsugárzóid egyformák!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gago1975
őstag
válasz BBéci #149203 üzenetére
Szia BBéci.
Kösz a választ.
Persze egyforma ZENSOR1 Front+ZENSOR Vocal+LEKTOR1 Surround+ATECO C-1 DOLBY ATMOS®Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
m3ss
veterán
erosito temaban
Sony STR-DN1050 120e
Marantz SR6008 120e
denon 3311 110ebarmelyik jo vetelnek szamit?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
sony 1050/marantz 6008 vagy 20k-val tobbert egy denon x4000? sonyrol azt irjak, hogy kicsit bright nagy hangeron, lehet en hangfalaimhoz annyira nem illene.
-
gago1975
őstag
válasz BBéci #149206 üzenetére
Szia BBéci.
Mert olvastam az írásodat a jamo-ról és megmondom őszintén, hogy nagyon jókat írtál róla.
Ez az én hülyeségem BBéci tudom.Figyelj BBéci itt a m3ss feltett egy kérdést, hogy Marantz S6008 120K-ért, vs Sony STR-DN1050-es 120K-ért vs Denon 3311-es 110K-ért, hogy melyik a jobb. Én ajánlottam neki inkább a Denon AVR-X4000-est 139K-ért de ő tud olcsóbban Pécsett 125K-ért.
Szerinted melyik a jobb?
Ezek a hangfalai: bw 602 s3, lcd60 center, dm 602 surroundVéleményem szerint a AVR-X4000-es a legjobb választás nem?
[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
törölt tag
Annak az erősítőnek közel fél milla volt 2015.-ben az ára. Rendszeresen figyelemmel követem a használt termékeket több oldalon is, de 200-250 alatt nem nagyon volt rá példa, hogy láttam volna eladót..
Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs, lehet én vagyok tájékozatlan...125.-ért, de még 150-ért is ajándék szerintem, szóval ne habozz sokat, csak jól nézd meg, próbáld ki, stb...
(#149200) sixpak Az első része nagyon tetszett, csak azt sajnálom, hogy a másodikat nem Denis Villeneuve rendezi.. Szerintem emiatt a közelében sem lesz az elsőnek, de remélem tévedek..
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
na jo meggyoztetek, m1ek a denonert.
-
gago1975
őstag
De kérd meg, hogy próbáljátok ki. Biztos ami biztos. Én bízok benne mert vettem már tőle cuccot és maxi elégedettség részemről.
Írtam privátot
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz BBéci #149218 üzenetére
Imádom Denis Villeneuve filmjeit. A 2013.-as Fogságban óta figyelemmel kísérem. Igaz, elég "nehéz" rendezései vannak, Tarantinohoz tudnám hasonlítani, mivel az ő filmjei is olyanok, hogy valakinek nagyon tetszik, és vannak olyanok akiket a világból ki lehet üldözni mondjuk egy Ponyvaregénnyel. A Szárnyas Fejvadász 2049 egy igazi mestermű, ami tökéletesen mutat be egy jövőképet, de az Érkezés is hasonló színvonalú alkotás számomra..
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #149219 üzenetére
A Fogságban után 3 filmje volt, és pont a legjobbat hagyod ki a felsorolásból? Ejnye. Ha pedig elindulsz könyves vonalon, van egy azonos című (The Double) alapján készült 2013-as film is, ami szintén agyzsibbasztó mestermű.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #149223 üzenetére
Ez így igaz, volt Budapesten olyan mozi, ahol a harmadik hetet sem élte meg. Az a nagyon durva, hogy ennél az elmúlt 3 évben egyetlen film bukott nagyobbat előadásmennyiség esése alapján, az pedig egy elég gyér animációs film volt (Ratchet & Clank). Azt se szerették a mozik, hogy a hangrendszereket rendre kinyírta, nem egy teremben a bruttó profitot is nullázva. Egyszerűen olyan stílust képvisel, amin ma már kevesen szórakoznak, és ők is inkább otthon nézik meg. A mozi attól pörög, hogy az oda járó korcsoportnak felelnek meg, ami 18-35 év, lásd Marvel. Ritka, hogy valaki hozzám hasonlóan mindent megnéz, vagy egyáltalán érdeklődik nem csak popcorn filmek iránt, de van néhány kivétel, például az Escobar nagyon szép karriert futott (máig megy), pedig már rég kint volt virágboltokban premierkor.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
törölt tag
-
m3ss
veterán
es elkezdtek szolni a surroundjaim annyira tudtam h meromikrofon kellett volna, el se mondom hany eve hasznalom igy
hat nagyon fincsi zeneben igy elsore. mintha uj hangfalaim lennenek. reszletesebb, foleg lent. basszus gitar gyonyoruen szol rajta.
szoba sarkaban ahol dolgozok olyan mely lett agyonhallgatott zenekben hogy nem is ertem hangero tekergetesre se fogynak el a hangfalak mint a pional.na mire mire megirtam ezt lement 2 sublime flac, uj hangokat hallok a zenekben imadom
-
gago1975
őstag
Szia. El is hoztad?
Na örülök neki, hogy tetszik és nem csalódtál.
Remélem, jó hasznát veszed és sok sikert hozzá
[ Szerkesztve ]
-
-
m3ss
veterán
azert ha nem lenne rajta audyssey, vakteszten pure directben stereo halk zenenel nem biztos h kiszurnam az erosito cseret
stereora is szepen ratelepszik, jo nagy kulonbseg van stereo es direct kozott zeneben. ez is az eq miatt van, ugye? pc-rol jon a hang, csak atallitom windowst stereora, ha 5.1-en hagyom wint denon mindenaron multi channel stereoban akar mukodni. de tetszik, de majdnem sok mar a mely igy stereoban ha nem az idealis pozicioban ulok, sub nem is hianyzik zenehez...tenyleg mintha mas hangfalaim lennenek igyfilmeknel ha pure directben/directben vagyok akkor ervenyesul az audyssey kalibracio? vagy ahhoz at kell tennem dd/dts-re?
[ Szerkesztve ]
-
-
gago1975
őstag
Szia.
Jó olvasni, hogy mennyire örülsz és mennyire elégedett vagy az erősítővel és a teljesítménnyel.
Új dimenziók nyíltak meg előtted..Azért a B&W hangfalak is megérdemelték a minőségi erősítőt, itt jön ki a különbség erősítő és erősítő között. .
Jó hangfalkábelekkel még tovább tudod az élményt növelni. Remélem jó, minimum 4mm-es kábelezést és azért a lehetőségeidhez képest jó kábeleket használsz.
Nem tudom de ilyenkor mindenkiből előjön a "gyerek" öröm mikor maxi elégedett
Engedett még az árból tényleg?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #149235 üzenetére
Megelőztél, én is ezt akartam kérdezni.
Egyszer valaki kitalálta és leírta, azóta nem lehet kiirtani a köztudatból azt a tévhitet, hogy a vastagabb kábel a jó, az mindent megold.#149234) gago1975
Kérlek mellőzd az arcocskák sormintaként való használatát, a topik nem kifestőkönyv! Nem én találtam ki, benne van a szabályzatban, amit regisztrációkor elfogadtál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gago1975
őstag
Szia.
A hangszóró kábelek vastagsága egy fontos paraméter, persze nem mindig igaz a vastagabb, jobb szabály.
Ha csak a fizika alap törvényeit vennénk figyelembe, akkor persze ez lenne a legfontosabb, hiszen minél vastagabb egy kábel vezető része, annál kisebb a veszteség.
Igaz az, hogy a kábel anyaga (OFC, Ag, stb.), a dielektrikum (szigetelő), a kialakítás nagyban befolyásol.Igaz azonban, hogy minél komolyabb rendszeren cserélünk kábeleket, és minél tapasztaltabb a hallásunk, annál több különbséget tudunk megállapítani.
A kábel vastagságának kiválasztásánál, főleg házimozi üzemben a nagyobb távolságok miatt már vannak minimum betartandó követelmények. Jellemzően kis-közepes teljesítmény esetén 10-50W/ch háttér sugárzókhoz, 10m távolságig 1,5mm²-es, ez felett legalább 2,5mm²-es kábeleket kellene alkalmazni..Extrém nagy teljesítményeknél 130-150W/ch a 4mm²-es kábel sem sok.
A házimozi rendszereknél érdemes minden hangsugárzó (front/center/hátterek) irányba egyforma típusú vezetékeket használni, esetleg ettől eltérni a front és center sugárzóknál érdemes, ide akár jobb minőséget is választani!Amit a m3ss vett denon avr-x4000-es és a nagyon jó B&W hangszórói, minimum frontoknál-centernél jó minőségű minimum 4mm² keresztmetszetű kábeleket azért megkívánják.
Nem hiszed el, hogy mennyire nem mindegy a kábel illetve, hogy mivel hajtod meg a hangszórókat.
Remélem BBéci amennyiben ő írta a B&W 685-ös av tesztet nem haragszik meg ha idézem
[link]
" Beüzemelés címszó alatti bejegyzés részt elolvasva értheted meg mennyi minden lakozik egy ilyen hangszóróban, mennyire nem mindegy mivel hajtod meg illetve gondolom az av nál a kábelezésre is masszívan odafigyeltek..Vagy ez csak egy szar marketing duma?????
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Hjam. En sem hallok semmi kulonbseget a 6mm -es Oehlbach es a gyari szerelt 2.x mm AQ kozott.
Mondjuk a ket kabel kb egy kategoria.Talan akkor ha valami brutal nagy tavolsagot kene athidalni.
Es azt sem lehet mondani ,hogy a rendszer rossz. Mondjuk az elofordulhat ,hogy en vagyok suket.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
BBéci
legenda
válasz Snoop-y #149238 üzenetére
Az a lényeg, hogy lehet egy 1,5 négyzetmilliméteres kábel kiváló és a 4-es vagy 6-os vacak. Önmagában a keresztmetszet semmiféle arányban nincs a hangminőséggel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
m3ss
veterán
válasz gago1975 #149234 üzenetére
orulok, hogy te is orulsz koltozes miatt eladtam a cs122 van den hult, rovid volt. most vmi egyszerubb kacsa audios kabeleim vannak. nem is tudom milyen vastagok..amikor regen tesztelgettem minimalis kulonbseg volt, lent kicsit talan jobban szolt cs122-vel.
a subbal nem tudom mi legyen, zenere most ugy latom nem kell sub. persze lehet meghallanek egy jo zart ladat es meggondolnam magam
de most ujra elojott a jamo j112, csak mozira/jatekrahttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Cris Andrea
kezdő
Sziasztok. A véleményetekre lennék kiváncsi.most szeretnék venni egy 5.0 szettet a neve: hopkins&palmer 650. Egy thomson dpl550 el. Szeretném használni. Előre is köszönöm a hozzászolásokat, véleményeket.mindenkinek legyen szép napja.
-
powerup2
addikt
válasz Cris Andrea #149242 üzenetére
Ezt a kérdésedet a kezdő házimozi topikba tedd fel
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Nekem időközbe megjöttek a hangfalak egy pár Focal Aria 926 és hozzá a center is AQ type 4 kábellel és zenére és filmre is tökéletes már csak hátra kell egy pár Aria 906 meg egy sub ami valószinüleg Elac 2070 lesz akinek van elac 2070-es subbja az irhatna véleményt ? Kérdésem az lenne atmos hangfalból milyet érdemes választani vagy esetleg plafonba szerelhető darabbal járok jobban ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
ronati
tag
Sziasztok! Segítség kellene. A pioneer vsx-lx50 av erősítő front hangszórói nem adnak hangot, se stereo-ban, se egyéb hangbeállításoknál.A center és surround működik. Az előlapi fejhallgató bemeneten van hang. A hangszórók jók. Sajnos nem az eredeti távja van nálam, nem minden funkciót tudok kapcsolni, tudom az előlapi gombokkal is lehet a beállításokat módosítani. Az is kérdés, lehet-e hozzá kapni után gyártottat, az ebay-en németeknél árulnak eredetinek mondottat, 40e Ft felett. Kösz előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest