Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
válasz Lacielvtárs #133051 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #133055 üzenetére
Kérlek alassan ELACos lettem
Már sokat gondolkodtam milyem nevem legyen...
Ez lett, es remélem illik rám, mert rajongója vagyok az ELACnakBoldog Új évet kívánok neked is!
Örülök hogy köztünk jársz illetve gépelsz[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Squirrel
őstag
válasz krx21 #133053 üzenetére
65VT60 Nagyok azok az Ariák
(#133054) Csabroncka: Én is azon agyalok, hogy az erősítő marad ott, a lejátszó meg megy kifele. Sajnos a lejátszó túl rövid mélységben, hogy arra rakjam az erősítőt. Ma egész nap nézegettem, mennyire melegszik. Ha nem nagyon hangosan megy a cucc, de már élvezhető hangerőn, akkor még nem forró, este hallgatva meg éppen csak langyos. De tudom, hogy ez nem jó elrendezés Nekem is tetszik az állvány, kár lesz a harmóniát megtörni, hogy kívül lesz a lejátszó.
(#133055) Nemir Ombe, (#133058) robi-k : Köszönöm
Én is minden kedves Fórumtársnak boldog, békés Új Évet kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ottofon #133043 üzenetére
KEF frontsugárzókhoz kizárólag KEF centersugárzó illik, semmi más!!!
Ha kettős kábelezést alkalmazol, akkor sem kerülöd ki a hangdoboz keresztváltóját.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabroncka
addikt
válasz Squirrel #133057 üzenetére
Pontosan arra akartam utalni mint krx21, nálam az 51FD jobbam melegszik mint az LX60, és sajnos hiába nem hallgatod hangosan az AVR azért bemelegszik egy idő után. Nem is feltétlen a végfokod gyilkolod vele a legjobban, inkább a kondik élettartama csökken.
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #133061 üzenetére
Valamint a melegedésen kívül más módon is negatívan hatnak egymásra. Hideg futkos a hátamon, amikor ilyen elrendezést látok.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #133062 üzenetére
Én sem örülök ennek az elrendezésnek (én egyelőre inkább a melegedés miatt), szerintem egyelőre a lejátszó kikerül az állvány tetejére. Úgy lesz nagyjából elég helye az erősítőnek, oldalt kb. 10 centi, fenn 15-20, hátul faltól kb. 20 centi. És maga az állvány sincs a falra tolva.
Ahhoz képest egyébként hogy senki sem ajánlja a vasak ilyen módon való elrendezését nem egy hifi/házimozi szaküzletben láttam az enyémnél komolyabb cuccokat egymás hegyén hátán
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #133064 üzenetére
Szaküzletben nem 1-1 lejátszó és erősítő van elhelyezve, hanem rengeteg, ezért fordulhat elő a minden szempontból szakmaiatlan, hibás felállás. Sajnos demóképeken is gyakran látni ilyesmit. Ahol adnak magukra, normálisan helyeznek el minden komponenst.
Haladó szinten a készülékállvány is beleszól a hangzásba. Törekszünk arra, hogy minden a lehető legjobb legyen, ezt simán agyon lehet vágni az egymásra pakolással.[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #133065 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek Veled, nem is akartam még véletlenül se vitázni. Eredetileg szándékoztam egy külön állványt is venni, de a kislányom 3 éves, állandóan szaladgál és most jön 3 hét múlva a következő baba, így beláttam, hogy egy rendes állványt nem tudnék biztonságosan (a gyerekekre nézve és a készülékekre is tekintettel) az adott nappalinkban elhelyezni.
Viszont közben kikerült a CXU az állvány tetejére, éppen befér a Pana alá, van köztük kb. 1.5 mm. Valamit kéne a másik oldalra is tenni, akkor legalább optikailag szimmetrikus lenne -
ottofon
csendes tag
válasz BBéci #133060 üzenetére
Köszi de KEF centerre nincs keretem. Átmenetileg gondoltam. Ugyanakkor zene esetén a centert úgy sem használom így miért olyan fontos hogy a frontok és a center azonos legyen? Esetleg van egy Boston acoustics vr-mc lehetőségem is. Szerintem ez lesz a befutó mert 20 alatt hozzájutok és ha 1 év múlva netán KEF -re támad "kedvem" 120 ezerért akkor ezen nem bukok semmit. Valamit meg csak kell hallgatni. Amúgy ha bikábelezek akkor a magasaimhoz nem a mélyen felüláteresztett jel megy hanem a teljes hangspektrum nem? Magyarul egy szűrő kiesik a láncból. Kerestem infót a neten de nem találtam semmit.
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz ottofon #133071 üzenetére
hát a center addig mindegy amíg be nem kapcsolod hogy szóljon...
tehát sztereó zenénél tényleg mindegy milyen centered van
viszont én magam is azt mondom amit BBéci, kell az egység!
egész addig nem hittem az egységben amíg meg nem vettem az ELAC- frontjaim, majd egy héten belül, pénzt, időt, energiát nem kímélve a föld alól is beszereztem egy "azonos" centert az ELAC-okhoz, akkora volt a kirívó hangbéli különbség, hogy nem bírtam elviselni...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Csabroncka
addikt
válasz Lacielvtárs #133072 üzenetére
Azért a gyártók többsége nem ma jött le a falvédőről. Még a belépő kategóriákra is (szerintem) hangmérnök azért biztosan ráfülel, meg azért a keresztváltókat sem légből kapott vágási frekik alapján állítják be. Ezt már évekkel ezelőtt hangsúlyozták az itteni öregek, hogy a márka sem számít, hanem a hangfalcsalád. Ez alól a sub kivétel, a plafonsugárzókról még nem tudok nyilatkozni.
"in medias res"
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Csabroncka #133073 üzenetére
Ez pontosan igy van
Kell az egység, még akkor is ha nem úgy gondolja az ember... Jah, es már a belépő szintem is fontos, szerintem is.
Ezt én magam is ateltem.[ Szerkesztve ]
-
ottofon
csendes tag
válasz Lacielvtárs #133072 üzenetére
Tegyük fel hogy igazad van. De vajon egy 10-12 éves modell hogy viszonyul egy 2016-os modellhez??? Mert a KEF frontjaimhoz aligha találok korban hozzáillő centert. Vagy ti tudtok? Megértem hogy logikus az hogy pl a centerben és frontban azonos magas és mélyközép legyen, azaz célszerű. Gondolom hülyén néz ki ha házimozit nézve átmegy balrol jobbra egy beszélő ember és középre érve más lesz a hangszíne....
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz ottofon #133075 üzenetére
Ez igy van...
Nem hülyén néz ki, hanem iszonyat zavaró es kellemetlen...
Persze ez az én értékíteletem szerinti vélemény es lehet téged nem is fog zavarni, mint ahogy engem sem zavart évekig...
De tény hogy ezt neked kell eldonteni. De ajánlani itt nem valószínű hogy érdemben tudnánk, szerintem.
Max a másik örök szabály, meghallgatod, ha van rá mód, es az alapján döntesz...[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
válasz Lacielvtárs #133076 üzenetére
Esetleg van erre valami test scene, ahol ki lehetne próbálni, hogy mennyire egyezik a frontok és a center hangja?
-
BBéci
legenda
válasz ottofon #133071 üzenetére
Ismétlem, kettős kábelezés és kettős erősítés során nem kerüli ki a jel a hangdoboz keresztváltóját. Szerencsére, mert annak több kellemetlen következménye lenne.
-
nagyúr
válasz BBéci #133065 üzenetére
"Haladó szinten a készülékállvány is beleszól a hangzásba."
Ha a hangzásba nem is, de a rendezettséget, esztétikát, szeparáltságot kedvelő tudatunkba biztosan beleszól.
ELACielvtárs : Rosszul emlékszem, hogy a frontokhoz képest neked is más hangszórókészletű elac centered van?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #133079 üzenetére
Már megint olyasmiről vitatkozol, amihez nem értesz, amiben nincs tapasztalatod. [link], [link]
Nemrég Bajnokpityu mesélt a tapasztalatairól, az teljesen korrekt és hihető. A készülékek alá helyezett lábak, még egy fakocka is befolyásolja a hangzást.[ Szerkesztve ]
-
-
-KP-
addikt
-
nagyúr
válasz BBéci #133081 üzenetére
"Már megint olyasmiről vitatkozol, amihez nem értesz, amiben nincs tapasztalatod."
Még szerencse, hogy te viszont releváns, publikált, vaktesztet is tartalmazó, hiteles tesztek tömkelegét végezted készülékállvány-ügyben. Vagy esetleg mégsem?
Azon kívül, hogy rendszeresen termékajánlókat linkelsz e tárgykörben is, nem tudsz semmit felmutatni.A készülék-elcsatolást fontosnak tartom, de egészen biztos vagyok benne, hogy egy bizonyos ponton túl a készülékállvány sem hangi, hanem inkább közérzeti, tudati, anyagi, esztétikai, pszichés kérdés. Mint annyi más a hifi-házimozi világban.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Mielőtt jönnek még a hifi kavicsok akusztikai hatása... Nekem egy sokkal egyszerűbb kérdésem volt a szellőzésel kapcsolatban: [link]
-
devil-k
nagyúr
Boldog új évet kívánok mindenkinek! Reméljük, a 2017-es év jobb lesz a filmek terén.
Látom, még mindig ugyanott tartunk a topikban, mint két hete.
- mozi bolondéria -
-
Pazolini
senior tag
válasz Lacielvtárs #133080 üzenetére
És az nem elég, ha magasban tér el? Az nem része a hangszórókészletnek? Liszi keresztkérdése jogos volt, önellentmondásba keverdtél jócskán. Most akkor mi volt zavaró? Amit amúgy sem hallasz vagy egy nagyon oda nem illő center hangja? Nagyon nem mindegy.
Egy-egy kisebb frissítés a rendszeredben, és egy (!) komolyabb hang tapasztalata saját környezetben még nem ad átfogó tapasztalatot, ami általános érvényű megfogalmazásokat vagy komolyabb tanácsadást megalapozna. Mások okosságait meg minek szajkózni? Jobb csak saját konktrét (!) tapasztalattal előhozakodni, különben zsákutcába keveredik az ember, akár az, akinek tapasztalatok hiányában általánosító tanácsot adsz, akár te magad, azzal, amire liszi kolléga rávilágított.
Amúgy ez nem csak Rád igaz.... (Nehéz mindig kellő visszafogottsággal és relativizáló finomsággal fogalmazni. Ezt viszont nagyon jól műveli itt pl. Ombe.)[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz devil-k #133087 üzenetére
Neked is BUEK.
Van ami soha nem változikPazolini: Ombe egy különleges tagja a topiknak, igy tisztelet jár érte hogy köztünk van.
Amit en leírtam az csakis a saját véleményemet tükrözi es a saját tapasztalataim alapján leirt vélemény.
Most kicsit az az érzésem hogy mivel szerinted ellentmondásba keveredtem, így a te center front különbséged már nem is lesz zavaró számodra.
Kívánom hogy akármelyiket is választod, legyen számodra a megfelelő, és ne járj ugy mint én.Es mielőtt arra gondolnal, nem, nem sértődés beszél belőlem...
Ha hiszed ha nem, en magam az elmúlt években, sok sok kidobott Deák Ferenc cetli hátán tanultam meg azt amikről írok (kis jo indulattal, nevezhetem tanacsnak is) es ezt az itteni urak tudják.
Ugyanilyen szkeptikusan álltam a házi mozi kérdéshez...Részemről rá hagyom a témát. En nem hallok különbséget a centerem es a frontok között, amire anno Nemir Ombe figyelmeztetett hogy szerencsés ember vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz krx21 #133086 üzenetére
Attól függ, hogy a bezárt vitrin-ből a meleg fent ki tud e normálisan jönni, alulról pedig a hideg be tud-e áramlani.
Nálam a könyvek fölött egyértelműen érzem, hogy jön a meleg, kinyitom az üvegajtót és maga az AVR üzem langyos, viszont a felső szellőző egyértelműn meleg.
"in medias res"
-
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #133090 üzenetére
Felül nem. Viszont a hátulja mint a képen látszik, elég szélesen nyitott... Valamint üzem közben az üveg ajtót enyhén nyitva szoktam hagyni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz liszi70 #133085 üzenetére
Köszönjük Emese
Nem mozi cuccok alá szokás komoly állványokat pakolni, tehát ez offtopic. De határozott tanácsom,h próbálj ki jó sztereóban állványokat, és tedd félre a nem lehet különbség szemléleted. Kondik mikrofoniájáról hallottál már?[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #133092 üzenetére
"Nem mozi cuccok alá szokás komoly állványokat pakolni, tehát ez offtopic."
Amire reagáltam, az ITT, és még csak nem is offként íródott le.
"tedd félre a nem lehet különbség szemléleted"
Én pedig azt kívánom neked újévi jókívánságként, hogy tedd félre a tárgy-alapú szemléletedet, és tapasztald meg, mennyivel többet tesz hozzá az élményhez a saját, könnyen befolyásolható, bonyolult tudatod, mint sok marketing-bullshit eszköz.
És továbbra is várnám a választ arra a kérdésemre (tényleg érdekel a véleményed, semmi provokáció nincs benne), hogy szerinted az mitől van, hogy amikor az ég világon semmi nem változik a rendszerben, akkor is tudjuk egyik nap gyengének, másik nap tök jónak hallani?
Továbbá leírtam, de megismétlem. Fontos szerintem is a készülék elcsatolás, de egy szint fölött már biztos vagyok benne, hogy csak pénzlehúzás, és semmi valós hangi hozadéka nincs, a vásárlásuk valódi okait már másban kell keresni.[ Szerkesztve ]
-
Mikisys
őstag
válasz liszi70 #133093 üzenetére
Egyetértünk.
(Engem is gyakran lehurrognak, aztán később rájönnek majd, hogy hát, tényleg az nem mindenben úgy van, ahogy ők gondolják és hirdetik és etetik a jónépet.)
-
Azok a dizájnos fa, meg üvegállványok, vitrinek kitűnő porfogók, lehet akár naponta többször tisztítani, hogy kinézzen valahogy. Nagymértékben rezonánsak is, tehát nem csak elcsatolnak, hanem maguk is rezonálnak, ha akarnak és tudnak, mint ezt több HIFI, illetve High-End bemutatón hallottam.
-
További misztikus akusztikai jelenség az, amit írsz, talán a légnyomás, a páratartalom változása lehet, hogy így befolyásolja a hangzást, de lehet a kozmikus sugárzás az okozója, vagy a fórumozók távolról való negatív ráhatása.BUÉK!
Üdv!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz liszi70 #133085 üzenetére
"hogy egy bizonyos ponton túl a készülékállvány sem hangi, hanem inkább közérzeti, tudati, anyagi, esztétikai, pszichés kérdés"
Nincs ezzel semmi gond, van akinek ez (is) számít, és ha ezzel kap egy "bizonyos pluszt", akkor elégedett ....
Ill.az is mindig "elfelejtődik", hogy egyre "feljebb" haladva, egyre többet kell fizetni az "apró plusz" dolgokért, változásokért, ami szinte soha nem arányos a kifizetett/ráfizetett összeg nagyságával, egy 2x, 3x vagy 4x annyiba kerülő dolog, (szinte) soha nem lesz arányosan annyival jobb, de sokan hallanak (vagy más módon érzékelnek) olyan pozitív változást, amiért megéri nekik .....
Hmm ....
-
bajnokpityu
félisten
válasz liszi70 #133093 üzenetére
továbbra is azt gondolom, h nem ismersz, mi alapján döntök, itélek. és továbbra is azt gondolom, hogy magad vagy a hangod korlátja.
nálam 2 oka van az ilyen másképp szólásnak, egyik, h olyan ICket,eszközöket használok, amik 3 hét nem használat után kvázi új bejáratást igényelnek (ezt csomó féle képpen ellenőriztem, merem állítani, hogy ilyenek), másik, hogy vannak a környéken ipari fogyasztók, és nem állandó az áram minősége. ezzel együtt, én akkor is élveztem a zenehallgatást itthon, amikor "gyenge" az áram, és 2 hónap kihagyás után akusztikai panelek nélkül újra bekapcsoltam a cuccot. nem szól úgy, mint este a két napos járatólemezes zajolás után, de ettől még én élvezem.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
ottofon
csendes tag
válasz Bobolit #133077 üzenetére
A legtöbb házimozi erősítőben van "teszt" mód amikor egy "fehér zaj" szerű hangot ad ki minden csatornára egyesével. Azt tudom hogy nekem ezek teljesen másként szólnak elől hátul és középen is. Vajon azért mert már a frekivágott jel megy ki tesztjel gyanánt vagy ennyire eltérőek a hangsugárzóim??? Lehet megér egy kisérletet hogy a centert megcserélem az egyik fronttal majd az egyik sorroundot is. Majd beszámolok az eredmenyről ha érdekel valakit.
-
Bobolit
aktív tag
Megnéztük a Phoenix útját, mert sok helyen olvastam, hogy nagyon durván szól a repülő lezuhanása. Sajnos kénytelen voltam magyar hangsávval nézni, mert az asszony nem engedte átkapcsolni. Rémesen sz@rult szólt, néhol szinte tragikusan. Miután véget ért, gyorsan meghallgattam az angol DTS sávval is az említett jelenete, rögtön helyére kerültek a dolgok.
Ezzel kapcsolatban kérdezném valaki olyantól, aki jártas a témában, hogy a szinkron sávok hogy készülnek? Laikusként úgy képzelném el, hogy minden effekt, zene külön sávon van és a beszédhangok is szintén külön kerülnek rögzítésre. Akkor viszont a szinkronizálásnál miért nem elég csak az utóbbit "kicserélni"? -
nagyúr
válasz bajnokpityu #133096 üzenetére
Látod, megint külső, tárgyiasított megoldásokon agyalsz. Nem, nem ilyenekről van szó. Semmi köze a kérdés lényegének ahhoz, amiket most felsoroltál. Hagyjuk........
-
krisztianAMG
senior tag
válasz bajnokpityu #133092 üzenetére
Kondik mikrofoniájáról hallottál már?
De hát ennyi erővel légmentesen szigeteltnek kellene lennie azoknak az állványoknak, egy vákuumszivattyúval kiegészítve. Hiszen a zenehallgatás a közeg (jelen esetben a levegő) rezegtetésén alapszik, így egy erőteljes lábdob ugyan úgy megjelenhet az oszcilloszkópon, mind a NYÁK finom pöcögtetése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest