Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
válasz carpediem007 #133845 üzenetére
Ha egy RMS 300W-os reflex az ablakkeretet is megdolgozza, akkor a szóban forgó 500W-ostól mégis mi félelmed van? Fog az neked felfordulást csinálni ne aggódj, még annak ellenére is, h zárt a szentem...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz PrinceHerceg #133851 üzenetére
A teljesítményadat ilyesmiről nem feltétlen mond el mindent, főleg ha refis - zártat hasonlítunk össze.
De itt szerintem mély-ízlésbeli túlzásról van szó.
A régi Heco mélyládám talán 150W-os(?), brutál erős és hangos volt, döngött ott még a szomszédban is minden, ha valaki ilyesmire vágyik (amit pont nem kéne egy jó subnak tennie), nem biztos, hogy egy pontos zárttól megkapja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
rottenbull
senior tag
válasz PrinceHerceg #133853 üzenetére
Hely fuggo. Abban az arsavban van jobb ajanlat is.
-
Dorian
félisten
válasz PrinceHerceg #133853 üzenetére
Nyilván a T12-t is lehet olyan aránytalanul hangosra állítani, hogy rezegjen minden (nálam ha jól emlékszem -1dB-en van 1/3 potiállásnál és pont elég így) Csak olyasmire akartam célozni, hogy ha a "döngetés" a lényeg, akkor nem biztos, h érdemes minőségi mélyládát venni, hanem kell mondjuk egy refis 30-as Klipsch sub 'oszt csókolom.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Dorian #133855 üzenetére
Értem és logikus is amit írsz! Bár lehet, h mi vagyunk kissé "bass betegebbek", de vhogy én is jobban szeretem ha remeg alattam a föld filmek alatt... na de hát ahány ember, annyi szokás!
+ azt is értem, h nagyban helyfüggő is a dolog, de én is csak arra akartam célozni, h túlküldeni, mindent túl lehet, legyen az akármilyen drága is!
[ Szerkesztve ]
-
carpediem007
tag
-
mettek
addikt
válasz Dorian #133855 üzenetére
veled értek egyet főleg hogy most már van rálátásom mindkettőre. Eddig egy svs pb12nsd bontotta a nappalit, ami egy bivaly sub de mindent meg akar mozdítani. Most 2 napja jött meg a t12-m, sok idő mire bejáratódik de már az első film alkalmával elvarázsolt. Egyik jelenetben kutya nekiszalad a szekrénynek, olyan hang jött ki rajta mintha a szobában történt volna valami ilyen, döbbenetes.
(nekem mondjuk a streamaudio azt ajánlotta hogy tegyem 10decibelre az erősítőn a subot hogy automata bekapcsolásra gyenge hangerőn is bekapcsoljon és ehhez mérten fülre állítsam optimálisra a sub erősítőjét)
illetve ezúttal 80hz-en vágom a subot is.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
dota1
aktív tag
válasz carpediem007 #133857 üzenetére
Szerintem ha teheted hallgasd meg otthon a rendszeredben is ha van rá lehetőség. Nekem pl. mindíg gondom volt az egy subos felálással. Nem tudtam úgy elhelyezni ,hogy a meghallgató pozicióban , ami nálam 3,5m széles ülőgarnitúra, hogy aránylag egyenletes legyen a melyátvitel bárhová ülve. Ha nagy a tér ,talán jobban jársz két kissebb sub-al.
-
Dorian
félisten
válasz mettek #133858 üzenetére
Hú, én újonnan az első pár napban biztos nem írtam volna ilyen pozitívan, csak bámultam, h "Mi ez a szar, szól ez egyáltalán?" Aztán megjött a hangja...
Bizonyos erősítőknél szüksége lehet a jelszint emelésére, pol a Denon 2809-nél, 3808-nál is kellett. Most a 4520-nál nincs ilyesmire szükség.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
carpediem007
tag
válasz dota1 #133859 üzenetére
Nem igazán nagy a tér 20nm, sajnos kipróbálni nincs lehetőségem. Ezért kellene a tapasztalatok. Amúgy két subos megoldáson is gondolkoztam, de elég sok kábel kellene, nem annyira olcsó egy jó minőségű kábel, így egyenlőre lemondtam róla. 5m Kácsás kábel ameddig elég addig próbálkozok.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz carpediem007 #133862 üzenetére
1 komolyabb sub-ot nem tudsz "kiváltani" 2 olcsóbb/kissebb kategóriás sub-bal .... akkor már inkább 1, de az legyen komolyabb ....
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #133863 üzenetére
+1, anno en is megpróbáltam
Felejthetetlen élmény maradt"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #133863 üzenetére
Nálam pl. volt próbára 1db svs12nsd is, de elvérzett dinamikában, mozin kevés volt, az igazan mélyeket nem is hallottam csak éreztem, alacsony hangerőn nem volt részletezés,de itt beleszolt gondolom a nagy tér akusztikája is. Koncerteken a lábdobot viszont nagyon precízen adta. 2db-ra nem lett volna keret belőle. A két refis j110 nagyon jól betölti a teret és a gain 1/4-en van -7db-n ac arcam. Érzetre 5x akkorát szól mint az egy db svs, olyan igazi fejleszakítós nagymozis lett többek szerint. Persze ez szigorúan csak az én szobámban történt saját tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #133866 üzenetére
Szerintem összekevered a dinamikát a hangnyomással.
J110 nem volt nálam, csak J112, és tapasztalatom szerint az NSD hangminősége lényegesen jobb, viszont nem annyira hangos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dota1
aktív tag
válasz BBéci #133867 üzenetére
Az lehet
A lényeg az, hogy most alacsony hangerőn is úgy hallom ,hogy kisujjból kitolják az efekteket
Most egyenlőre tetszenek, majd lesz más is, mióta összeraktam a szobát szeptember óta jönnek mennek nálam a cuccok Erősítőből is már a 4.-et nyüstölöm azóta De ettől szép ez a hobbi, az ember mindíg keres, próbálgat[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BBéci #133867 üzenetére
+1, ejj de sokáig kevertem en is össze két dolgot.
Colonel66
Az igazi mély hang, jelen kell hogy legyen, erezni kell, mint egy jo bor selymes ízét, zamatát, érzni kell es nem tudni hogy van...
A mély hang része kell hogy legyen a hangkep egységének.
Ha szét szedi a házat, az nem dinamika hanem hangnyomas.
Attól még a fejed is megfajdulhat[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Joshi
titán
Ha pl online rendelek és 14 napon belül elállok a vásárlástól ki kell fizetni a postaköltséget vagy futárt? Melyik boltot ajánlanátok ahol ezzel nincs macera és magyarázkodás?
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #133870 üzenetére
Sehol nem kell magyarázkodni, éppen az a lényege az indoklás nélküli elállási jognak. A visszaszállítás költsége téged terhel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
carpediem007
tag
Meghallgattam a Dynavioce thunder t12, brutál feszes az tuti, picit remeget is, nem volt az az ájulás, de gondolom nem is volt felvéve maxra. Volt nálam egy dolby test, aminél az égdörgésnél olyan fura hang volt, ennél a zárt subnál is. Linken elérhető.
Tegyétek már egy próbát zárt subnál hallotok e valamit furcsát, reflexesnél nem volt ilyen. -
jaszy76
aktív tag
válasz carpediem007 #133872 üzenetére
Ezt a demót párszor már láttam. T12-nél én semmi furát nem hallok. Csak leszakad az ég.
Milyen furcsaságra gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz carpediem007 #133872 üzenetére
Rendszeresen tesztelek azzal a filmrészlettel, még soha, semmiféle furcsa hangot nem hallottam
Hol hallgattad, valamelyik üzletben? Ott megkérdezted, mi az a furcsa hang?
Szerintem valami olyasmi lehetett, amit csak a részletező hangú szubládák képesek megszólaltatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz carpediem007 #133875 üzenetére
Elhiszem, hogy hallottad, azt is, hogy benne van a hanganyagban. Bizonyára csak számodra volt furcsa, mások minden alkalommal hallották, mert kellőképpen részletező a rendszerük. Ma este már nincs hozzá kedvem, holnap meghallgatom.
-
xtremetuning
addikt
Nem lehet, hogy szimplán túlvezérled ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
claire78
senior tag
Holnap a Castle subnál próbálom felvenni
Ezt hogy is érted?
-
Quqesz
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Van egy kis házimozim és az első 3 hangszóró nem az igazi és gondolkozok cserén. Após agyal vmi hifin és gondoltam odaadom neki én meg cserélek. Amit cserélnék az két SAL 3408-as hangfal és kinéztem a Taga Harmoni 606-os hangfalat helyettük. Van vkinek erről a hangfalról tapasztalata? Az erősítő ami hajtja az egy Cambridge Audio 520 V2, ezzel van sejtésetek hogy szólhatna(tudom a legjobb lenne meghallgatni, de ez nehezen kivitelezhető)?Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #133878 üzenetére
Azokat, amikről mostanában szó volt: SVS SB12-NSD, Dynavoice T-12 és még a Canton passzívmembrános modelljei.
(#133880) Quqesz
1. Szerintem olyan erősítő nem létezik.
2. Azok a Taga hangdobozok nem méltóak semelyik Cambridge Audio erősítőhöz.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz nadtom #133887 üzenetére
Ez ok, de ha visszaolvasol akkor az én feltételem az, hogy ha nem tetszik akkor 14 napon belül visszaküldöm. Egy külföldi webshopnál ez mennyire macera? Ja és mennyibe fáj az esetleges vissza posta?
Viszont szívesen vennék olyan ajánlott zárt rendszerű subot, ami itthon is beszerezhető BBéci ajánlásán túl.
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #133884 üzenetére
Mindkettőt használtam és szerettem, de nem egyszerre voltak nálam, ezért így nem tudnék dönteni, csak közvetlen összehasonlítással.
(#133888) Joshi
Kizártnak tartom, hogy vissza akard küldeni, mert remek szubláda, magamnak simán elfogadnám. De ha valamiért nem tetszene, annyiért el tudnád adni pár nap alatt.(#133886) carpediem007
Nemir Ombe linkelt néhányat az utóbbi időben, keress rá![ Szerkesztve ]
-
carpediem007
tag
válasz rottenbull #133889 üzenetére
T12 mellet az adatai nagyon gyengék, vagy csak én látom úgy?
-
dota1
aktív tag
válasz carpediem007 #133891 üzenetére
Mely adatok tünnek gyengének?
-
carpediem007
tag
válasz dota1 #133893 üzenetére
Ezek az adatok:
REL T/5I AUDIOFIL AKTÍV MÉLYLÁDA MŰSZAKI ADATOK
Kialakítás: zárt doboz, lefelé irányuló hangszóró
Hangszóró: 200 mm (8 col) átmérőjű membrán, kifordított porsapkával és acél hangszórókosárral
Alacsony frekvenciás reprodukció: -6 dB mellett 32 Hz
Bemeneti csatlakozók: Neutrik Speakon, egycsatornás phono, LFE phono
Jelszabályzási tartomány: 80 dB
Kimenő teljesítmény: 125 W (RMS)
Fáziskapcsoló: 0 vagy 180 fok
Erősítő típusa: AB osztály
Méretek: (széles x magas x mély) talppal együtt: 267 x 317 x 322 mm
Nettó tömeg: 12 kg
Választható színek: magasfényű fekete vagy lakkozott fehér[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz carpediem007 #133895 üzenetére
Ezt kb. sztereóhoz tudnám elképzelni kis alsó kiegészítésnek, de nem mozira "rombolni".
De csak számok alapján írom... nem hallottam még ilyet.[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz carpediem007 #133885 üzenetére
Gondolod a telefonod felveszi a sub tartományt?
Számtalanszor hallottam már ezt a klippet, előszeretettel használom én is tesztelésre. Annál a Deep Bass résznél határozottan emlékszem, hogy van olyan tartománya, amit nem hall az ember, hanem érez. Ott egy rossz akkusztikájú helység, bármi ami rezonálni képes, kellemetlen hangot adhat ki. Tapasztalataim egy Canton 1200R-ből származnak.
Ugyanezt bátran ajánlom neked is. [link] -
Borisz76
veterán
válasz carpediem007 #133895 üzenetére
Mikor én kerestem mélyládát, akkor az apróhirdetéseket néztem.
Mivel németben lakok ezért az itteni kis e-bay-t.Ezen találtam egy : Sunfire HRS-10-s zárt szubot.
Gyorsan kikértem az itt lakók véleményét, meglestem az új árát.
Mivel pozitív visszajelzéseket kaptam ezért bátorkodtam elautózni érte.
Használtan 600 euró-ért szerintem nagyon is korrekt. ( Életem első szubja. )Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
embe
nagyúr
Köszi a segítséget Urak!
Tegnap elhoztam a HECO hangfalakat. A centert a tulaj végül nem adta, de egy másik forrásból már folyamatban a beszerzés.
Csak ez a fránya meló... a jövő héten lesz időm normális tesztelgetésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest