Új hozzászólás Aktív témák

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz alphamooncam #121021 üzenetére

    Én nem vagyok szakértő, csak olvasgatni és néha kérdezni szoktam. De!
    Az én véleményem szerint az általad kiépíteni kívánt rendszer több ponton vérzik. Nem számolsz azzal, hogy az általad kinézett DSP/DAC önmagában nem képvisel jobb minőséget mint egy alsó-középkategórias (új ~250e+) AV erősítő. Egy korosabb nagyobb vas pedig biztos is, hogy jobb. Plusz azzal a ténnyel, hogy az aktív monitorokig 4-5 méteres kábelen jutna el az erősíten kívánt jel ami ekkora távolságon már jelentősen zajosodik és romlik. Ennek kiküszöbölésére kénytelen vagy venni súlyos pénzekért valami tuti kábelt, drágán.
    A kábelezéses problematikád amúgy se igazán értem hisz így pont 2* annyi kábeled lesz mintha passzív hangfalak lennének és még rosszabbul is húzhatóak hisz az egyik oldalról át kell vezetni a másikra ahelyett, hogy 1 központból futna ki az egész.

    Azt elhiszem, hogy a monitorba épített erősítő jóféle, de ha feltételezzük, hogy az árának a fele az erősítő akkor kijön, hogy ~32e. Ha alkalmazzuk rá az elfogadtott stereo/hazimozi arányokat akkor ezt a stereo minőséget egy 150-200e-Ft-s AV már tudja. Szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák