Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    Hello.

    Azt szeretném kérdezni, hogy ha a tévé digitális optikai kimenetére teszek egy sounddecket (tudom, másik topik, de nem terméket keresek), aminek szintén van optikai bemenete, akkor ugye működnie kell.
    Szóval amik eddig megszólaltak a tévé hangszóróján keresztül (csak azt használtam addig), azok ezek után is fognak? Mert nincs a sounddeckben dekóder. Viszont van kábeles vevőm, ami kódolja az adást, van mediaplayerem, ami dekódolja a dtshd ma-t is. Most is szólnak ezek a tévé hangrezgetőjén. Mondjuk úgysem lesz különbség ac3 meg, dtshd ma között, a lényeg, hogy szóljon. Vagy tévén youtube, stb.
    A mediaplayeren gondolom a hangtovábbítás beállítását nem kell módosítani, mert most sztereóra dekódolja, hogy a tévé felismerje a hangot. Bitstream továbbítással nem minden hangkodeknél szól. És a bitstream nem lenne jó szerintem a sounddecknél sem.

    De ami a legjobban izgat, hogy kell számítani majd hang/képcsúszásra?
    Több helyen olvastam, hogy a lassú képfeldolgozás (tv) miatt a hangszórókból előbb jön a hang. Viszont ott a mediaplayer volt összekötve erősítővel optikain, míg a kép meg hdmi-n a tévével.
    Szóval az optikain már a "nemcsúszott" hang szokott kijönni?
    Jack-re egyszer dugtam egy sztereó hangszórópárt, ott ha jól rémlik nem volt csúszás.
    Nem voltam sosem otthon a hang-témában, gondolom ez látszik.
    Köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák