Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz gurabli #2795 üzenetére
Leírtam: 50 W teljesítmény, 10 centis hangszóró. Mit vársz tőle? Nem érdemes foglalkozni vele.
A tallboy ne legyen viszonyítási alap, mert aki egy picit igényes a hangzásra, bottal sem piszkálja meg.(#2801) johnywalker
Az a baj, hogy amikor valaki szembesül a rideg valósággal, hajlamos megsértődni. Pedig az igazság feltárása nem sértő, bántó szándékkal történik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz johnywalker #2801 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, mi volt a konkrét eset, de konstatáltuk, hogy itt vannak a háttérben. És jól teszik. Persze elemi érdekük is, hogy felmérjenek igényeket, vásárlókat, lehetőségeket. És tisztázzanak félreértéseket! És jó, hogy nem marketingelnek direkt módon, megteszik azt helyettük mások.
Egyébként nekem jó tapasztalatom volt velük, segítőkészek és rugalmasak voltak.[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Tv adást lehet az erősítőn keresztül hallgatni? Az avren van optical in, a tvn optical out. (21 talalatot dobott a kereso de nem jutottam előrébb. Panasonic viera a tv: [link] -
johnywalker
őstag
válasz liszi70 #2803 üzenetére
Dícséretes viszont, hogy utólag elnézést kértek,sőt! Én - az emberek túlnyomó többségéhez hasonlóan - részegységenként tudtam csak elfogadható rendszert összerakni.Viszont nem lehet azt meglátásra megítélni, kinek minek vastag százezres kártya van a zsebében.Egy eladónak is fárasztó lehet, hogy sok ember csak "hallgatózik", semmit sem vesz.A lekezelő modor gondolom, viszont sok embernek nem esik jól.
Egy korrekt és "fórumfigyelő" tulajdonos ezt nem is engedi meg.Ezért jár a "piros pont"![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #2804 üzenetére
Szerinted.
(#2805) mézespálinka
Lehet, sok évig úgy volt nálam is, ameddig nem jött divatba az ARC.(#2806) johnywalker
Félreértetted, szó sem volt elnézés kérésről. Elmagyarázták azt, amit az előbb leírtam, nem kell azért megsértődni, mert felvilágosítják az embert.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stomi76
tag
Sziasztok!
Hozzá jutottam tesztelésre egy H/K 171s erősítőhöz. Az lenne a kérdésem, hogy az beállítható valahogy, hogy ha a media player (MEDE8er) HDMI vel rá van kötve az erősítőre, akkor a videó és hangjelet kikapcsolt állapotban tudja továbbítani a tv-re ?
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
Egy sztereó rendszert állítanék össze,az Onkyo TX-8050-esről van valakinek véleménye, tapasztalata? Ebayen egész olcsón,kb 200 euróért tudnám megvenni. Hangfalaknak egyelőre JBL ES90-eseket néztem mellé,de az még változhat.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
milyen hdmi kábelt érdemes venni manapság ami nem túl drága, de nem is a leggagyibb? Tudtok ajánlani esetleg konkrétat? (50-es LED tv-t kötnék össze ps3-mal és MED600-zal)
-
pellesmartin
tag
Hello. A szobámba jelenleg egy LG 300W-os mélyláda van,ezt szeretném lecserélni.
DLD 500+-t néztem ki magamnak,ládával 18-20 Körül lehet kapni,ez sokkal jobb mint a mostani házimozim 300-as ládája? És milyen erősítőt vegyek hozzá,amit ár tudok kötni úgy hogy normálisan szóljon a házimozival.(a többi hangszóró a házimoziról menne) -
pityeszka
őstag
válasz Csabroncka #2813 üzenetére
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
BBéci
legenda
válasz pellesmartin #2814 üzenetére
Sem az LG, sem a DLD nem tartozik azok közé, amiket ajánlani szoktunk, még belépő szinten sem.
Jó lenne tudni, mit nevezel "házimozinak"?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Van egy DVD filmem ISO formátumban.
Van-e arra valami mód, hogy ne kelljen lemezre írni, hanem pendrive-ról lejátssza a TV-m?https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
taknyí
senior tag
válasz szasanyi #2816 üzenetére
LG 47LA660S; Denon AVR-X1000; T-Home set top box; és egy képzeletbeli Pioneer BDP-150 (még nincs meg) ezek összekötéséhez rendeltem AQ Pearl hdmi kábeleket (jelenleg kosaras MM-es kábelek vannak). A JBL Studio 250P-hez AQ Black Lab-ot (jelenleg In-akustik star), a Wharfedale Obsidian 600 HCP 5.0-nál marad az In-akustik star. Bár így nyomon követve a véleményed belépő rendszerek kábelre való érzékenységét nem vagyok nyugodt a jövőre nézve. Lehet inkább a Wharfi tuningjára kellett volna áldoznom...
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
szasanyi
félisten
Azt, hogy egy (akár belépő szintű) rendszer hozza ami attól reálisan elvárható csak akkor lesz látható és hallható ha azt a kábelek, csatlakozók megfelelő minősége is biztosítja. És ezek a kábelek biztosan fogják.
Én pölö LG 42LF652V + PS4 + Pioneer 424 + JBL Arena 170 szett + Studio 250P rendszerben használom. Az is lehet, hogy ezt egy gyengébb minőségű HDMI és Sub kábel is kellően kiszolgálná, de szvsz a BF-es áron nem érdemes még gondolkodni sem máson.[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz pellesmartin #2821 üzenetére
Ez a szubi nemhogy 300 de még 100W sincs! A DLD hangszórókat autóba meg falbontásra használják és nem házimozira! Teljesen más kategória a kettő.A DLD ilyen csimbumcirkusz majombaszós zenékhez jó...
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
BBéci
legenda
válasz Szabikaa20 #2827 üzenetére
Egyetértek.
-
pellesmartin
tag
válasz Szabikaa20 #2827 üzenetére
Akkor milyen márkájú mélyládát ajánlotok?
Csak azért mondom hogy 300W,mert az van ráírva: -
Melorin
addikt
válasz pellesmartin #2829 üzenetére
Nekem is hasonló kérdésem van.
Milyen mélyláda ajánlott 100k alatt? -
Szabikaa20
őstag
válasz pellesmartin #2829 üzenetére
Ez egy házimozis topik.Házimozis erősítőhöz aktív szubi kell,ami 20 de inkabb 30-tól felfele kezdődik.(az új persze!) Házimozis erősítők úgy 65-től,szintén az új Nem írtad mennyi a kereted vagy hogy használtról is lehet e szó.Vagy még stereo erősítő se rossz választás,bár az már inkább zenehallgatásra jó mint házimozira.És ugye ehez még hangfalak is kellenek.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
BBéci
legenda
válasz Melorin #2831 üzenetére
Szoktad olvasni a topikot? [link]
Mindkettő abszolút ajánlott.(#2832) Szabikaa20
Tegyük hozzá, léteznek olyan házimozis passzív szubládák, amikhez külső erősítő kell, mégis sokunknak csorog rájuk a nyála. Például: [link][ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Nagyobb kábelátmérőjű, de noname HDMI 1.4 kábelt, valamint a sub gyári kábelét. Képminőségben kismértékű, de látható javulás észlelhető lemezes BD filmeknél de nem lehet 1értelműen a kábelnek tulajdonítani, mert pont a kábelváltás közben volt egy PS3 -> PS4 csere is. A gyári sub kábel egyértelműen gyenge minőség, az utána használt IXOS Studio sub kábellel sokkal jobb lett a mélytartomány. Mivel a Black Lab jobb áron volt elérhető ezért inkább amellett döntöttem, és nem tapasztaltam semmilyen eltérést.
-
gurabli
őstag
OK, tehát ez a Denon nem lenne okos választás.
Mi a vélemény a Canton AS10-ről és a Yamaha SW 45-ről vagy Yamaha SW-P130? Németországból hoznák, használt, de hibátlan állapot mind. A Canton márkát nem tudom, hogy mennyire megbízható és jó. A Jamo Studio mellé beillene valamelyik, jobban, mint a Denon?
Valamint ezeknél L és R bemenet van, az erősítőmön meg csak 1 kimenet van a woofernek, ilyenkor mi a teendő, vagy ez mennyire hátrány? Nem értem, hogy kell majd bekötni. Azt sem értem, hogy ezeken a ládákon miért van egy rakat be- és kimenet?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
BBéci
legenda
válasz gurabli #2838 üzenetére
A Canton részemről ajánlott.
A szubláda bekötéséhez bizonyos esetekben Y végű kábel kell, az okát most hagyjuk, sokszor volt róla szó.
A jobb szubládákon az egyik bemenet mellett ott szokott lenni az LFE felirat, akkor csak abba kell dugni a kábelt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gurabli
őstag
Akkor inkabb a Canton AS 10, mint valamelyik Yamaha a kettő közül?
Nem tudom, hogy can e rajta LFE bemenet, dbha nincs, akkor Y-al gond nelkul meg lehet oldani, ugye?Sokat javitana a házimozi elmenyen ez a Canton?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
opeter70
senior tag
Üdv urak!
Pioneer VSX-826 erősítővel kapcsolatban lenne kérdésem, háta valaki tud segíteni:
A jellemzésében, leírásában több helyen is megemlítik, hogy rendelkezik "HDMI standby through" funkcióval, tehát a video és audio jelet standby állapotban is képes továbbítani a tv felé.Időközben a User Manual egy apróbetűs részéből kiderült, hogy ez a funkció csak HDMI CEC képes készülékekkel működik. Ez még rendben is lenne, a médialejátszóm sajnos nem ilyen, le fogom majd cserélni.
Visszont a User Manualt tovább olvasva egy furcsaságra lettem figyelmes. Ezt írja:
"... lehetőség van az audio és video jelek továbbítására valamilyen lejátszóról a HDMI kapcsolaton át a TV-re az erősítőről történő hang kiadása nélkül, ha az erősítő készenléti módban van..."Ez idáig rendben is volna, majd így folytatja:
"Ebben az esetben az erősítő bekapcsol, majd a bekapcsolást és a HDMI funkciót jelző LED világít"Akkor most hogy is van ez? Itt egy kis ellentmondást érzek. Ha standby módban átviszi az audio és video jelet, akkor miért kapcsol be? Mert ha bekapcsol, akkor az már nem "standby"...
Hogy érthető legyen, a fenti funkcióra azért lenne szükségem, mert a gyermekeim gyakran néznek mesét a médialejátszóról, amihez ők kizárólag a tv hangszóróit használják. Éppen ezért nem szeretném, ha ilyenkor mindig bekapcsolna az erősítő is.
Természetesen a menüben beállítottam a HDMI through funkciót, tehát továbbítja a hangot a tv felé, de akkor miért írják, hogy mindezt standby állapotban is tudja az erősítő?Megköszönném, ha valaki tudna ebben tanácsot adni!
-
Karel666
tag
Sziasztok!
Tegnap elhoztam a proson mélynyomót!
Mivel elromlott a régi erősítőm, mist csak a tv hangszórói mellé szól!
Én úgy érzem nem fog csalódást okozni!
Kedden jön meg elvileg az új yamaha erőlködő, addig tart a bejáratási fázis....még max csak fél hangerőig tekertem fel... .... de kedden olyat KAP..., már nagyon várom!
Egyébként ezeket szét lehet hajtani? Van bennük vmi védelem?
http://www.streamaudio.hu/proson-r12 -
HolyFire
aktív tag
Üdv!
Az Onkyo TX-NR414-ról tudtok véleményt mondani? Használtan kezdő házimozihoz megérheti megvenni?
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
Aurig@
őstag
Olvasgatom ezt és a másik topikot is. ...és, ha már itt hoztad fel az ARC-t, hogyan tudom használni? Az erősítő (TX-NR636) ARC támogatású HDMI kimenete össze van kötve a szintén ARC támogatású TV HDMI bemenetével (Audioquest Forest HDMI kábellel).
Mit kell vagy hol kell állítani, hogy ki tudjam használni az ARC adta lehetőséget?
(Jelenleg nekem is optikai kábellel van összekötve a TV az AVR-el, de ha nem muszáj nem használnék még egy plusz kábelt.).Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?