Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #2250 üzenetére
Ha csak Neked akartam volna mondani, akkor privátot írok. A témához kapcsolódott a hozzászólásom és Te írtál utoljára.
Kénytelen vagyok magamat ismételni.
"Az álló passzív hangfalakban lévő oldalra, vagy hátrafelé sugárzó szubbasszus az passzív, ugyanúgy ahogy az egész hangsugárzó."
Azok NEM SZUBBASSZUS sugárzók! És nem azért, mert passzívak.
Maradva a Jamo S 628-nál, a gyártói adatlapon "woofer" szerepel és nem "subwoofer". [link]Az említett cikkben ez például súlyos szakmai tévedés: "inkább rábeszélik az embereket egy olyan hangfalra, melynek az oldalában található +1 hangszóró, aminek persze semmi keresnivalója nincs ott."
Ha nem fér el az elejére, akkor hová a bánatba tegyék?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lamaffia0331
csendes tag
Sziasztok!
LG HT554TH rendszerem szeretném lecserélni.JBL Arena 170 5.1-es a kinézett hangrendszer.Az erősítő viszont komoly fejtörés okoz.20 nm a szoba mérete.90%-ban mozi+Ps4-re használnám.A nyíregyházi MM-ben ma néztem a JBL 170-et,egy H/K151-re kötve.Viszonyítási alapom nem nagyon van.A 3d ami fontos,egyébb extrák nem csikolnak.Csak újban gondolkodom,mert áruhitelre venném,max.100-110-ig.Köszi a segítséget..előre is.LG 55 OLED C8 - PS5 - PIONEER VSX-830 - JBL ARENA 170 5.1-SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
törölt tag
válasz lamaffia0331 #2253 üzenetére
Onkyo 535 ami ebben a kategóriában a legelérhető jobb minőség.
-
lamaffia0331
csendes tag
-
törölt tag
válasz lamaffia0331 #2255 üzenetére
Igen, mert az Onkyo tavalyi modell, kifutó de minden idei(wifi és a D.Atmos kivételével) rajta van mint az utódmodellen. A te általad soroltak belépők, míg Onkyo alsó-közép. Hangján is meglátszik.
-
b.lajos
tag
válasz #09634560 #2256 üzenetére
Az általad említett Onkyo-hoz képest hol helyezkedik el a Marantz NR1504, illetve ha netán erre esne a választásom akkor mi a minimum ajánlott hangfal mellé (akár használt)? Egyelőre csak egy pár álló hangfal van tervben aztán majd bővíteném, szoba kb 17nm, kevés zene, inkább film a fő profil. Konkrétum még nincs, keresgélek, olvasom a hozzászólásokat aztán majd "megokosodom" .
Köszönöm a választ előre is.b.lajos
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #2260 üzenetére
A Boston még mindig Acoustics, hiába írod huszonkettedszer audiónak.
quadralt, Cantont, KEF-et mindig kihagyod az ajánlásokból, és még jó néhányat. Részemről az olcsó Castle nem kifejezetten ajánlott. Viszont a Wharfedale egyes hangdobozai is bőven elfogadhatóak.
Polk Audio sem rossz Marantzhoz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Szabikaa20
őstag
Ezekről a csodákról tudna valaki valamit mondani? Nem akarok venni csak ingyen tudnák hozni...Beng b9v
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Sz_Imre
senior tag
válasz Szabikaa20 #2263 üzenetére
Nem vagyok szakértője, de láttam ezt a hangfalat egy webhelyen, de szerintem csak a kinézet jó, a többi meg hát szerintem említésre sem méltó minőségileg. (frontnak felesleges annyi hangszóró bele)
-
Zsmester89
őstag
válasz Szabikaa20 #2265 üzenetére
Adok érte 10e ft-ot meg állom a benyát
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
szasanyi
félisten
válasz Szabikaa20 #2265 üzenetére
Ha ingyen lenneakkor semmi vesztenivalód nincs, de túl jó hangzást sem várnék a helyedben.
-
szasanyi
félisten
válasz Szabikaa20 #2269 üzenetére
Akkor mérlegelj, és döntsd el mit ér meg neked. Két dolog biztos: nem egy Yamaha RX-V479 mellé ideális szett, de ha átmenetileg van rá szükséged (mondjuk, hogy legyen használható házimozid és ne kelljen kapkodnod a választással / vásárlással) annyit talán megér.
-
b.lajos
tag
válasz #09634560 #2262 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat mindkettőtöktől. Az a probléma, hogy minél jobban beleássa magát egy laikus annál jobban elveszik a részletekben, ráadásul mindig van jobb . Most jelenleg a kis Marantznál tartok, a sok ajánlott hangfal közül van pár ami tetszetős, de a realitás talaján maradva a Klipsh R-24F szerintem elég lenne, vagy esetleg a nagyobb testvér R-26F. Véleményeznétek?
Amúgy néha elég olvasni a fórumot, kérdezni sem kellb.lajos
-
patow
senior tag
Sziasztok ,megérkezett az Onkyo szett hát mit mondjak brutálisan jól szol a régi Panasonikom hoz képest ,a basszus is nagyon dá ,a Jbl aréna 100 hétfőn érkezne de nem tudom hogy kel e igazából mert ígyis elég jól vissza kellet vennem belőle Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban.
-
BBéci
legenda
Szubláda nélkül nincs házimozi!
(#2270) szasanyi
Ahhoz a Yamaha erősítőhöz baromira nem ideális az a hulladék hangdobozszett.[ Szerkesztve ]
-
lamaffia0331
csendes tag
Üdv!
Pioneer vsx-830 vagy Onkyo 535...?LG 55 OLED C8 - PS5 - PIONEER VSX-830 - JBL ARENA 170 5.1-SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
patow
senior tag
Azt szeretném kérdezni hogy az normális hogy amikor bekapcsolom az erősítőt egymásután többször kattogó hangot ad olyan mintha elektro mágnes behúz vagy valami hasonló hang,és a hang is később érkezik meg úgy 10-15 mp cel
[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Hali.
Először is gratulálok az új házimozi rendszeredhez.
Igen, normális mikor bekapcsol az erősítő és kattogó hangot ad, mivel ilyenkor a reléknek a hangját halljuk asszem.
A vágást (crossover) itt tudott megtenni 7. oldalon van leírva és ábrázolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?