Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #30374 üzenetére

    Gyorsan feltettem mérésre, egy átlag nálam lévő fehérvári HA20-569-et:

    Azért ehhez képest az SB20PFC30-8... Hááááát....

    (#30410) szazbolha
    "Nálam megszűnt a tanácsadói státuszod."
    Sosem volt ilyen státusz. :) Legalábbis én biztosan nem vállaltam. :) Nem tudom, honnan gondoltál, miből következtettél erre.

    "nem voltál hajlandó konkrétumot mondani "
    :) Mondani nem, ez írott kommunikáció. De én csak konkrétumokat írtam neked. :) A problémás és rosszízű fogalmazásmódod valóban nem túlzottan motiváló, hogy több órát beleöljek a te hangsugárzód tervezésébe , majd ehhez hasonló hozzászólásokat kapjak tőled. :)

    Ettől függetlenül leírom, amit gondolok.

    "olyanról nyilatkozz amiről van konkrét információd. Erről nincs."

    Természetesen van. :)
    Ebből világosan látszik :) Annak aki ért hozzá.
    "Próbáltam olyasmi hangváltót csinálni hozzá, mint amit linkeltél [link] , de ez nem vált be. Sokkal szebben szólt amikor a 4 hangszóró direkt soros+párhozamosba volt kötve és előttük volt egy másodrendű hangváltó az "eredeti" impedancia alapján méretezve."

    Ha jobbnak gondolod a négy hangszórót azonos frekvenciatartományban működtetve, akkor biztos, hogy nem egzakt információk alapján tervezel hangváltó, hanem csak szubjektív meghallgatás, megfigyelés szerint. :) Megfelelő mérésekből pillanatok alatt látszanának a hibák.
    És ahogy korábban írtam, olyasmi hangváltó nem létezik. Ezek konkrét kapcsolások, topológiák, konkrét alkatrészértékekkel, így körülbelül, hozzávetőlegesen nem tervezhetőek, legfeljebb intervallumokban adhatók meg.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák