Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Eugene Roe #26522 üzenetére

    Ezek a tervek tényleg majdnem végig hülyeségek. :) Tömegterhelt TL szerűségek (nem modellezhetők egyszerű b-reflexként), de olyan félhullámú rezonancia lesz függőlegesen, hogy inkább egy UFO leszállópályát idéz majd a mélytartomány, és az alapharmonikusból végül semmit nem hallasz. A membrán pedig szinte szabadon mozog, ha teletömöd csillapítóanyaggal, akkor azért, mert akusztikus mocsár irányba mentél el, ha meg nem csillapítod, akkor bizonyos frekvenciákon szabadul el, páratlan számú felharmonikusoknál. :)

    Na ilyenkor például muszáj mérni mélytartományban is. :)

    Nem is (csak) a BS komp. fontos, általában a hangszóróknak is vannak középtartományban nagyobb anomáliáik. Egy sávzáró szűrővel többnyire legalább a hangnyomás kiegyenlíthető, viszonylag. Nyilván a dinamikus viselkedés még ettől nem lesz jobb. :) De legalább nem lesz olyan hangos a problémás frekvenciákon.

    Egyébként nyilván megoldható, hogy kisebb térrészbe sugárzozzon, és ne legyen -6dB BS. Egy lakószobában, eleve sosem szokott annyi lenni. Nem találták fel a spanyolviaszt, ez minden más hangsugárzóra is ugyanúgy érvényes. :)

    Ha van valami konkrétabb dolog, amit meg akarsz csinálni, akkor azt kellene jobban átnézni.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem

Új hozzászólás Aktív témák