Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz shalafi66 #20635 üzenetére

    Köszönöm a sok segítséget, sikerült kipróbálásig összerakni az első hangdobozt. Egyből szólt, ez kicsit meglepett, amióta kínából rendelt szenzorokkal és Arduino-val foglalkozom, ritka, hogy valamit specifikáció szerint összerakva működjön.

    A háttérben álló Onkyo hangdobozzal tudtam összemérni. A Despicable Me 2 nyitójelenete természetesebben szólt az Onkyo-n, a saját hangdobozból a mély mintha hangosabb lenne, a beszédhangnál ez nagyon kijött. Ez kicsit rosszul érintett, mert kifejezetten sorozatokhoz készült a doboz.

    Azért még kipróbáltam zenével is. Az első választás a Big Bad Voodoo Daddy volt. A doboz életre kelt. Az Onkyo fakónak hallatszott mellette. Gondoltam hogy nem fair az összehasonlítás, mert a swingnek kifejezetten jót tehet a mélykiemelés, úgyhogy jött a mindent eldöntő Beethowen. A két doboz közt alig volt különbség amikor csak 1-1 szekció dolgozott, de amikor az egész zenekar rázendített, az én kis dobozom dolgozott becsületesen, miközben az Onkyo recsegve jelezte, hogy neki ez sok. Odaadtam a lányomnak a zajvédőt, és gondoltam megnézem, meddig bírja a két Tannoy hangszóró. Lehet hogy rossz részbe hangosítottam bele, de amikor a hangerőszabályozó megakadt, a doboz még tisztán szólt. Nem mondom hogy nem borult fel kicsit a hangzás a mély javára, de nem zörgött, nem recsegett.

    Lehet hogy ez a mélynehézség azért van, mert 2Ohm helyett 2.2-es ellenállást kapott a magassugárzó? Hogyan kellene igazítani a hangváltón? Vagy inkább tekerjek egy kicsit az equalizeren?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák