Új hozzászólás Aktív témák

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz j.bravo #81815 üzenetére

    a vizet kvazi "csak" tarolnod kell, de viszonylag egyszeruen es skalazhatoan mozgathato. a betontombre ez nem igaz, a tomegevel hatvanyozottan no es bonyolodik a segedberendezesek felepites es mukodtetese.

    sztem a vizet melegiteni kell, ezt tok egyszeru es nem is kritikus, skalazhato. az a viz utana marha sok mindenre jo, teny hogy direktben nem csinal aramot. nem lesz belole penz, nem fox a halozatba visszataplalni stb, ellenben a koltsegeidet nagyon tudja csokkenteni. szinte minden mas amihez aramot/gazt hasznalunk azt ki tudja valtani vagy ra tud segiteni.

    anno 20 eve az elektros levlistan is mar folyamatos tema volt az energia hazi tarolasa. sokan csinalnak soolvadekos tarolast (halmazallapot valtozas). egesz nagy meretben megcsinaljak hazilag. ez is "csak" hoenergia de jol tarolhato es felhasznalhato.

    ma mindenki napelemben gondolkodik sokan azt se tudjak igazabol mit telepitenek, csak latta a villanyszamlat hogy +/- es kesz, o nem ert hozza ez a szakik dolga.
    a halozatot hasznalta akkumulatornak reszerol problem solved. de ez egy rovidlato dolog, ahogy most el is jott ennek vege. mashova nem tudod rakni az aramot azt nem lehet zsebre tenni, akkumulator az eleg nyogvenyelos es koltseges megoldas, raadasul bonyolult is. nappal nem fogod tudni elhasznalni hisz ez a baja hogy nap kozben amikor a legtobb termelodik akkor van ra otthon a legkisebb igeny. itt is azt gondolom hogy vizet kellene melegiteni vele, akar cekasz formajaban bojlerben (de akkor mar miert nem kozvetlenul kollektorban?).

    A camera does not make art, the artist makes art.

Új hozzászólás Aktív témák