Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz Inhouse #68547 üzenetére
Hat, a bolcsebbek a routert felrakjak az antenna melle es csak utp jon le, igy nincsen antennakabel csillapitasaval para.
Az antennaknak nem nulla a savszelesseguk, ha az lenne, akkor nem lehetne hasznalni se. At lehet fogni nagyobb frekvenciatartomanyt is, tervezes kerdese ez. Erdekes modon a mobiltelefon is megbirkozik vele sot, yagi antennat is arulnak keszen ezekre a tartomanyokra. Itt egy pelda:
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz moleculez #68550 üzenetére
Üdv,
Egy gyors keresés azt hozta ki hogy a Hp proliant G6 egy rack szekrénybe való servergép család, szal kicsit összezavarsz.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...no meg ár/érték terén nem megérős történetek.
Ha tényleg speckó server alaplap akkor az lehet megmagyarázza a szokványostól eltérő venti tápcsatlakozót, látatlanban elképzelhető hogy speckó server ventilátor család kell bele, de egy jó tanács, ha ilyen kérdéseid vannak biztos ami biztos mindig töltsél fel fotót a célterületről.
Azért is kéne látni, mert amúgy sima asztali PC-k esetén is vannak olyan házhűtő ventilátorok, amelyeknek az RGB világítása vezérelt, és ezek között akad olyan 3k-tól amelyiknek a tápcsatlakozója 6 pines fejet is tartalmaz hátha épp olyan alaplapod van aminél nem kell külön csatlakozóra dugni az RGB vezérlést.
Egyébként ha csak az általad megmókolt csatlakozó fej miatt dobod ki a ventit inkább add ide, jó lesz az még, ha más baja nincs.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Inhouse
őstag
válasz Barret001 #68548 üzenetére
Ha valami rosszul működik az nem feltétlenül a technológia hibája. Ha jó a rendszer, akkor működik. A cégnél ha nincs valamiért a földi kábeles szolgáltató által biztosított net, akkor van egy mobil routerünk, az kerül ki. Wifi és 4 LAN port, tökéletesen működik a saját antennájával, mert van mobil térerő. Ha nem lenne, akkor kellene egy antenna, ami magasabban van és az irányítottsága miatt nagyobb a nyeresége.
Sokszor annyi csak az észrevétel, hogy: "Maradhat ez az eszköz, ilyenkor még gyorsabb is a kapcsolat." Már nagyon jó eszközök vannak erre is.Üdv Inhouse
-
forest_ns
tag
Szórakozott már valaki régebbi automatával (étel, ital, kisebb tárgyak)? A beállításában kellene segítség, hogyan lehet a pénz értékeket módosítani. hi-09fcs multi coin selector van benne, leírást találtam hozzá, de nem tudom értelmezni.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Reggie0 #68546 üzenetére
Szia!"Sztok" :D. Erre gondoltam èn is, elnèzèst kèrek ha nem volt 1èrtelmű. . Akkor a megoldás meg van. Mèg ha nem 100os. Vihar ideje alatt természetesen le szedem. Láttam már ilyen megoldást nem egy helyen. Pl volt egy oszlop, mind kèt oldalán hosszú yagi antenna vezetekezve egy dobozzal összekötve, "gondolom ott van elbújva a router modem". Akkor nekem kelleni fog egy antennás SIM kártyás router aminek az antennája cserélhető, annak a helyère valahogy egy yagit vagy rávaló nagyobb külső kinti antennát csatlakoztatnèk. Vagy, van pici modem ami egy antennás azt ki ès routerrel összekötve megoldani. A kèrdès az. 15. Körül hol lehet ilyet találni?! köszi a válaszokat ès a segítségeket (:. "Mobilról írtam". Van megoldás, láttam már a youtubeon. Ha mást nem villámot fogok vele (:).
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Sziasztok volt itt egy 2-3 hetes történet, mosogatógép meghibásodással és Fi relé csapkodassal.
Villanyszerelő kijött felmérni, azóta eltunt, hogy a 100mA fi relét 30asra cserélje, ahogy javasoltatok. Ezt majd bepótolom.
Az AEG 5 éves mosogatógép szervizeleset garancia időn kívül a hivatalos markaszervizzel csinaltattam. Fixaras munkát választottam 35e ft volt, ebben alkatrész csere is van, ha nem tudtak volna megcsinálni akkor a 20e feletti rész visszajár. Azért irom le, hátha segít valakinek későbbiekben.
Szóval 3 napon belül elvitték a gépet, 2 hétig volt náluk, nagyon korrektek voltak, sikerült megcsinálni. Egy cső eltört, bent folyt a víz és ott okozott gondot az áram. Szal kicserélték a csövet, meg tömítést is. Remélem sokáig jó lesz. Mondtuk a szerelonek hogy ha nem sikerült volna a javítás, whirpool mosogatogepet akartunk volna venni de azt nem ajánlotta.
Igazából ennyi.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
PROTRON
addikt
válasz Barret001 #68555 üzenetére
Kicsivel hivatalosabban, amit linkeltél az egy 6 pines venticsatlakozó, amiből csak 4 elmenő vezeték jön ki.
Nagyon nem mind1, mert ahogy keresgéltem, van olyan model aminél 5 pin van és az 5. pin csak extra táp ellátást biztosít. Ott úgy oldották meg, hogy levágta a csatlakozókat és próbaképp a normál 4 pines vezetékeit bekötötte rendesen az 5 pinesbe, csak wagóval az 5. extra táp vezetéket összekötötte a venti eredeti tápjával...így az alaplap is megeszi a káposztát (elhiszi hogy megfelelően erős venti van), nem csak a kecske lakik jól...
De pl itt van már egy másik venti model: [LINK]
Ennél a 2 ventiből álló blokkhoz már 6 vezetéket használtak.
Szal szerintem csak kelleni fog egy pontos fotó az aktuális ventiről, hogy megszagérthessük mi az igazán topichű megoldás.
Mert ha olyan csatija van mint amit linkeltél, akkor itt is jó lehet a wago, csak a megfelelő színű vezetékeket kell összekötni a levágott tápcsatikról, vezetékenként 1-1 wagóval...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Reggie0
félisten
válasz qnadam #68563 üzenetére
Nem lehet, hogy a penz ertekenek modositasa alatt a mert parametek kalibralasat erti? Ha valtozik az adott erme anyaga, merete, akkor modositani kell ezeket. Most pl. uj anyagbol lesz a szazforintos ezustszinu resze.
Amugy a megoldas ebben a leirasban van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Reggie0 #68565 üzenetére
minden lehet, ezért kérdezem.
ha a pénz változik, akkor a leírás tök egyértelmű a teendőkről. ha annak kell változnia, hogy mekkora értéknek tekinti a gép, ahhoz viszont a pénzfelismerőnek már semmi köze, az csak átadja, hogy egyik fajta, másik fajta, harmadik fajta.hanyas vagy, te disznó?
-
forest_ns
tag
-
Paul64
tag
válasz forest_ns #68567 üzenetére
Szia,
Adott az érmeelfogadó. Ez, ha érmét dobsz bele, akkor a megfelelő csatornán ezt jelzi az elektronika felé. Az összeadja, mennyit dobtak be. Ha ez az összeg nagyobb, mint az adott rekeszhez beállított érték, akkor kiadja és szerencsés esetben elküldi a "kassza" felé, hogy mennyit adjon vissza. Azt, hogy mi mennyibe kerül, a központi elektronikában kell beállítani. Ott kellene körülnézni. -
forest_ns
tag
válasz Paul64 #68571 üzenetére
Köszönöm! Most eljutottam addig, hogy ha CH8-ra (10 impuzus) beállítok egy érmét, akkor abból 3 kell, tehát a központi rendszer 30 impulzust kér a kiadagoláshoz. Ahogy nézem az érmeelfogadó beállításait, ez a 10 impulzus a legtöbb. Így ha azt szertném hogy egy érmére is kiadagoljon, a központi elektronikában kelleátállítani? Ahhoz viszont nem találtam semmi leírást ( [kép] [kép] ). Egyetlen felirat rajta: AUT-01/-4.
-
válasz moleculez #68550 üzenetére
Pedig bios szinten kellene lennie venti állitási lehetöségnek, legalább is a hp gen7 micrserverben, meg a mostani asztali hp gépemben és az elözöben is van illetve volt. Arra figyelj hogy a hp egyedi kábel kiosztást használ a ventin. Tehát ha a gyári helyett egy sajátot raksz be az sanszos, hogy nem megy. A csatlakozo kábelek szinsorredjét nézd meg, hogy azonos-e.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Nem szeretném szét offolni ezzel a topicot most már, szeirntetek ezzel mennék valamire? Ezzel a packal meg kapnék mindent, ennyi pénzért, '1ik ismerős is ilyet használ.
https://tinyurl.hu/YFOm/[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz Barret001 #68556 üzenetére
Na végigolvasva az egyik user egy Noctuat épített be, sikerrel, igaz a lábkiosztással megküzdött.
Egy másik simán lehúzta a piros és fekete kábelt. - ez megoldás érdekelne, az nincs leírva miért működik,ha nem forog a venti arról tud a tachi, nem
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
forest_ns
tag
Az érme felprogramozása már nem gond, és igen, a vezérlő szab már csak határt. Még keresgélek egy darabig, hátha találok erről a vezérlőről valami infót.
-
PROTRON
addikt
válasz Essejó #68574 üzenetére
Én feltételeztem hogy ezen már túl van. Nekem itthon a régi Asus M2N alaplapon bizonyos határok között tudom biosban beállítani a fordulatszámot, de ha a venti alapból hangos alacsony fordulaton is azon ez nem sokat segít.
Hogy a 4 pines normál ventit miért nem volt hajlandó elindítani az alaplapja a reszelgetés után...arra tényleg lehet a lábkiosztás a válasz. Vagy a reszelgetett csatlakozó nem tartotta megfelelő pozícióban a kontaktokat.
Szal a fotók alapján marad az igazi topichű megoldás, az eredeti venti csatlakozót levágni és a megfelelő színeket össze kötni csatos wagóval (legalábbis egy tesztkörhöz).
Ehhez nem muszáj Noctua ventit venni, vannak olcsóbb 4 pinesek is, pl Arctic PWM 12-es már elég levegőt megmozgat a hűtéshez.
Hogy miért volt a másik embernél elegendő ha csak tápfeszt adott az új ventinek (fekete+piros csak annyit ad), miért nem szólt az alaplap hogy héló nem látom az aktuális fordulatszámot jó kérdés.
Amúgy valójában ez nem szükséges információ, eleve nem értem hogy miért lenne szükséges a beolvasása. Matematikailag elegendő információ hogy beindult-e a venti, azaz felvesz áramot a csatlakozón, vagy nem, onnantól kezdve már amúgy is csak a hőfok a kritikus. Legalábbis én úgy programoznék hogy ez esetben is elindul és azt feltételezem hogy maxon forog, azaz ha túl melegedés van, akkor nincs mit feljebb tekerni--->vészleállítás.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
moleculez
veterán
válasz PROTRON #68579 üzenetére
"Hogy miért volt a másik embernél elegendő ha csak tápfeszt adott az új ventinek (fekete+piros csak annyit ad)"
Ez a user nem vett új ventit, az eredetiről kötötte le a feketét és pirosat (állítása szerint), azt kész. Ezt nehezen hiszem el valahogy.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
válasz PROTRON #68579 üzenetére
Azért mert HP. Az én asztali gépemben meg nincs normális 24 tűs alaplapi tápcsatlakozó, hanem valami spéci kissebb. Ha elhal a tápom kénytelen legyek gyárit venni. 🤓
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
PROTRON
addikt
válasz Paul64 #68582 üzenetére
Teljesen a témához kapcsolódsz. A reszelgetést nem én követtem el hanem a tulaj.
Én is csak a tesztelés erejéig vagdosnék meg wagozgatnék és ezért írtam hogy ehhez még nem kell drága Noctua venti, aztán ha megvan a végleges jó lábkiosztás utána jöhetnek az általad talált webshopról a cuccok, jó hogy linkelted, el is mentettem.
Bár azért a 10 forintos alkatrészért elvből nem fizetek 1000 forintos szállítási költséget, szal jó az a 16-ker hévezés.Amúgy a teszteléshez azért javaslom a wagozást, mert akkor legalább az biztos hogy a csatlakozó rendben van. Míg én jártam már úgy hogy a gányolt csatiban folyton kimozogtak az elmenő vezetékek.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Gondolom állandó téma, de a keresőben a konkrét típust nem találtam. Ez a szerszámgép 16 ezer a Lidl-ben, annyit pont adnék is érte, ha minőségi fúrószárral viszi a panelt. (Kéthavonta egyszer mondjuk felfúrni egy polcot különösebb nehézség nélkül.) Szerintetek alkalmas rá?
-
PROTRON
addikt
válasz krisi047 #68586 üzenetére
Nálunk cégnél villanyszerelők tettek próbát ezekkel a készülékekkel.
Az egyikőjük rögtön 2 darabot, 1-et fixen vésésre, 1-et meg fixen kalapácsfúrásra használt.
A tapasztalatok alapján 3 hónapnyi kivitelezési munkát bírtak ki, napi szinten több órát(2x2 legalább) voltak használva. A 3 hónap elteltével a kuplung mind a kettőnél elszállt, továbbá már nem vitt a kalapács.
Viszont nagyon meg kell válogatni a fejeket hozzá, mert volt hogy a szerszám boltból vásárolt minőségi vadiúj fúrószár nem akart kijönni az elvileg standard sds tokmányból.
A saját dobozából származókkal asszem nem volt gond, de ha felcserélték a 2 dobozt, már megint meg kellett szagérteni szétszedéskor.
Nekem idehaza aksis sima ütvefúró-csavarbehajtó van, viszonylag jól megy, csak nem figyeltem vásárláskor és üt a tokmánya. Rövid fúrókat használok így nem zavar, de hosszabbakkal már akadt gondom.
Szóval anyag és összeszerelési minőségben elég nagy a szórás, rendesen tesztelni kell őket átvétel után.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
emre
veterán
válasz krisi047 #68586 üzenetére
Abszolút jó.
Május elején volt, nézz körül hátha maradt belőle valahol.
Amit adnak hozzá fúró sokat nem ér, pár fúráshoz jó lesz, de ha 12mm alatt kell fúrni akkor ajánlott hozzá egy makita nemezis fúrószár készlet, mert a gyári fúró pár fúrás után elgörbül. Az meg nem szerencsés ha a 8-as furatot kitökösíti 9-10mm-re.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
krisi047
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, meggyőztetek. Én Debrecenben láttam a Balmazújvárosi úton 15.999-ért, kb. 8-10 még van is.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Általános célra (autó mosás, motor mosás) vennék magasnyomású mosót. Van javasolt szerkezet?
Kissé a büdzsén túlmegy, de a Karcher K3 tetszik, főleg a beépített és nem csőre csatlakoztathaót sampon adagolója miatt. Van más márka, modell, amit érdemes még megnézni?-
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, kéne egy kis help.
Régi drótüveges teraszt bontok szét otthon.
Nem nagyon szeretnék üveget törni, táblánként jó lenne kiszedni.
A terasz egy részén sziloval volt rögzítve-tömítve, ez könnyen ki is jött, szikével körbevágtam a szilót, és egyben kijött a tábla.
Na a többi részén gitt van... Ezt vésve se bírtam nagyon szépen szedni kifelé..
Kérdés, van valami , ami hatékonyan oldja a gittet?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.