Új hozzászólás Aktív témák

  • bugizozi

    őstag

    #pizza #kamut

    Sziasztok!

    A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
    Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze :D (cserébe jó drága :U [link] )

    Recept 6 db bucira:

    600g kamut liszt
    225g Pásztói Bio pizzaliszt
    510g víz
    20g só
    Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
    ~220g bucik

    Dagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
    Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottam :D A tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
    Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
    Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt. :)

    És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:

    VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Új hozzászólás Aktív témák