Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz xridergabo #6015 üzenetére

    ha tisztességes, minőségi munkát kell végezni, és nem veszélyeztet az, hogy a főnök infarktust kap a számla láttán, akkor a régi, cisco cisco cuccokkal csinálnám. 2948g és társai. ha sanszos, hogy ezek árától a főnök bekómázik, akkor meg mikrotikkel.

    a cisco termékskálájában levő linksys hagyatékot meg kerülöm, mint a leprát.

    nem tudok mostani pontos árakat, de amikor 1-2 éve utoljára cisco-t néztem, a 2948g az bruttóban alulról karcolta a három gurigát, ez az ok, hogy nem szeretem. a mikrotik 60-61 rugó között van, de csak 24 portos, tehát abból több darab kell, ami egyébként se rossz gondolat, ha biztonsági okokból redundanciát is akarsz.

    ha úgyis csak házifeladat és lehet álmodozni, akkor álmodj két külön nyomvonalon vezetett optikai kapcsolatot, amit összesen négy mikrotikben végződtetsz. ezekből van olyan, hogy két sfp+ portja is van, amibe 10 gigás optikát lehet dugni (és ez még mindig bruttó 100 alatt van).

    a mikrotik programozására nem árt ügyelni, mert nem beszélnek stp-t. [link]

    esetleg megnézheted az ubiquity edgeswitch kínálatot is, nekem olyanom még nem volt, nem tudom, hogy milyen.

    egyébként nem csak azért jó, ha két épület között optika van, mert a távolság nagy, hanem azért is jó lehet, ha nem egy fázisról megy az egész kóceráj, mert a galvanikus elválasztás is hasznos tud lenni néha.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák