Új hozzászólás Aktív témák

  • korcsi

    veterán

    Sziasztok!

    A tapasztalat:
    ADSL kapcsolatom van T-home-os HGW-el (Thomson Speedtouch 718) "alatta" egy router, torrenten megy a megosztás, ha elindítok egy letöltést akkor dinamikusan kihasználja a rendelkezésre álló sávszélességet és a feltöltés lelassul annyira amennyire szükséges.

    Ha a routerbe sávszélesség korlátozást állítok be akkor már nem ilyen "szép" a helyzet, a letöltés elég visszafogottan megy a rendelkezésre álló sávszélesség felével harmadával, ha a feltöltést leszabályozom akkor a letöltés megugrik. Próbáltam a letöltő gépen priorizálni a visszaigazoló csomagokat, de nem javult a helyzet (valószinűleg a router (tp-link 1043) ész nélkül eldob mindent ami sáv felett van).

    Arra gondoltam, hogy a HGW-ben vagy megy valami alap qos ami például a visszaigazolásokat előre engedi, vagy pedig egy ICMP 4-es csomaggal jelzi, hogy eldobta a csomagot így a küldő tud az esetről és újra tudja küldeni.

    Tudnám ezt monitorozni (az ICMP-t), hogy jön e vissza a routertől? (linuxos rendszer)

    A probléma, hogy halódik a HGW, és most már nem kapok ilyet a szolgáltatótól, félek hogy egy másik eszközzel nem működne ilyen jól a sávszélesség kihasználás.

    Válaszokat előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

Új hozzászólás Aktív témák